Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Kibővíthető a rendszer életciklusa egy egyszerű trükkel (Update)

Szerző: Driver
Mint köztudott a Windows XP támogatása április 8-án lejárt, így nem kaphat a továbbiakban semmilyen frissítést. Azonban pár XP alapú rendszerhez még továbbra is több éven át biztosítanak frissítéseket, melyet kihasználva telepíthetőek azok a koros rendszerre.

Windows XP POSReady frissítések
Embedded POSReady frissítései Windows XP-n

Ilyen rendszer például a Windows Embedded POSReady 2009, ami szintén Windows XP-n alapul (SP3) és egészen 2019. április 9-ig még támogatott. A trükk ezt használja ki és az említett rendszer számára közzétett frissítéseket teszi elérhetővé a Windows XP SP3 részére.

Windows XP POSReady Reg
A telepített regisztrációs kulcs

A frissítések egy egyszerű regisztrációs kulccsal érhetőek el, melynek telepítését követően az automatikus frissítések, vagy a Windows Update webhelyen keresztül le is tölthetőek. Fontos tudni, hogy ez csak a 32 bites verzióval működik, a 64 bites esetén nem. Az így érkező frissítések nevében a WEPOS, a POSReady illetve Server 2003 megnevezések szerelhetnek és mivel gyakorlatilag ezek ugyan arra a kernelre épülnek, működniük kéne.

Ugyanakkor ha még jelenleg látszólag hibamentesen működnek is, előfordulhat, hogy a későbbiekben lesz olyan frissítés ami gondot okozhat, így teljes felelősséget nem tudunk vállalni ezért a módszerért. A regisztrációs kulcs lentebb letölthető, kicsomagolás után dupla kattintással telepíthető. Mellékelve lett egy eltávolító kulcs is, ha valaki meggondolná magát.

Regisztrációs kulcs letöltése:

Letöltés

Forrás: Sebijk.com

Update

A Microsoft is értesült a trükkről és nem is hagyta szó nélkül. Szeretné óva inteni a felhasználókat a használatától, mivel ezek a frissítések WEPOS, POSReady, valamint Server 2003-hoz készültek és XP-vel nem lettek tesztelve. Így kárt okozhatnak az operációs rendszerben akár funkció és akár biztonság tekintetében is. Természetesen továbbra is a Windows 7-re, vagy 8.1-re való váltást találják a legjobb megoldásnak.

Forrás: ZDNet
Hozzászólások megtekintése (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vermilion · 9 év
Gyerekek nem unjuk még!!!!!!!!!!!!!!!
Elég az XP-öl mindörökre!!!!!
Szánalmas egy ócska sz@r rendszerért ez a sok hűhó!AngryAngryAngry
Kori · 9 év

Idézet

Az így érkező frissítések nevében a WEPOS, a POSReady illetve Server 2003 megnevezések szerelhetnek és mivel gyakorlatilag ezek ugyan arra a kernelre épülnek, működniük kéne.

A frissítéseken belül, pontosan be van határolva, hogy mely rendszerre szánja azt a cég, így még ha ugyanazok a frissítések is érkeznek, a bennük lévő fájlok eltérhetnek (Nem is egy helyen.) azoktól, melyeket a Microsoft kiadna a Windows XP-hez.

Ez egyes esetekben súlyos instabilitást is okozhat, mivel a rendszerek egyező kernel-e miatt beépülésre kerül abba. Csakhogy nem ezeknek a fájloknak kellene ott szerepelniük, ez pedig zavart okozhat a már telepített frissítésekkel terén is.

Idézet

Ezekkel a trükkökkel arra ösztönzik az XP-t használókat, hogy használjátok nyugodtan majd mi találunk megoldást, hogy jöjjenek a frissítések!

Csak azt nem értik meg egyesek, hogy az End Of Support mindennek a végét jelenti...
classy57 · 9 év
A gond csak az, hogy 10 fizetésből kb. 1-2 fog stimmelni, az eltérések miatt. Ez így pedig nem támogatás, hanem ámokfutás!! Lutri ... Itt olvashattok egy vitát a témáról:
Driver · 9 év
Kíváncsi leszek, hogy mennyire válik be ez a trükk, virtuális gépben figyelni fogom. Egyébként eddig a POSReady is közvetlen használta a Windows XP frissítéseit, amint a Classy által linkelt fórumban is látni lehet.
i.imgur.com/x2eIpl.png
classy57 · 9 év
Ez igy van , de persze semmit nem jelent , sajnos az átjárhatóság , a kompatibilitás , nem mindig kétirányú , és itt jelenesetben igy van . A POS lényegében XP alapú de tele speciális eszközökkel , tudással , ezért teljesen más frissitések jönnek , jöhetnek hozzá mint az XP-hez.
Én csak arra figyelmeztettem , hogy senki ne ringassa magát abba a téves biztonság érzetbe hogy ez a tökéletes megoldás .
Egyébként a POSready letőlthető , és ha minden igaz ujabb kicsi trükkel , magyaritható is , akkor minek kéne az XP hackelésével kinlódni , pláne ha a végeredmény bizonytalan Smile
Phoenix · 9 év
Kockázatos, de érdekes.
Én felraktam a "patch"-et, de 2 POSReady-s frissítésen kívül semmi plusz nincs.
Greg28 · 9 év
Lenne már esze a sok eszementnek és cserélnék le legalább egy Win 7-re!... -.-
tomburger · 9 év
@ Greg28 - Hidd el, van aki nem teheti meg, főleg a magyar fizetések mellett! Habár az is igaz, hogy sok a befásult ember, aki képtelen alkalmazkodni. Tongue
sazarre · 9 év
Egy biztos! Nem azért futott 12 éven át, mert olyan "Szánalmas egy ócska sz@r rendszer" lenne vermiliont idézve, és nem a semmiért mennek még egyéb országokban 2019-ig a frissítések xp-re azoknak a cégeknek, akik külön fizettek ezért, mivel egy stabil, jó rendszer, megfelelően karbantartva nem zabálja a gépeket, és ahol igényelték megfelelő gázsiért cserébe a frissítéseket, ott kimennek a korunknak megfelelő architektúrákra is a támogatási KB-packok. Eddig a két leghasználhatóbb disztró az xp, és a hetes. A nyolc már netkötelezett, a metro ui a pogányoknak áldás csak, a többit meg tudja mindenki szerintem Smile
paradicsomleves · 9 év
Én elégedett vagyok a windows 8-al és a 8.1-el.
Már a 7-es sem mai darab de jó rendszer xp is jó de a mai világba már veszélyes a használata.
Elfekvőbe nekem is van egy xp-és asztali gépen néha nosztalgiázni bekapcsolom Grin
vermilion · 9 év
@sazarre:
En ugyan hülye vagyok ehhez, de ha valaki nem tud olvasni, az minek internetezzen? Klikk-klikk katt-katt módon működik már a Windows. A legtöbb dolog teljesen egyértelműen le van irva, szép nagy ikonok, szinesek is, ugyanaz a fostalicska "e" betű virit mar ezerkilencszáz-kilencvenöt óta a gépen. Ja hát, hogy most van egy csempekiállítás miutan bekapcsolod a gépet, es onnan lehet kivalasztani a hatalmas ikonokat, na az tényleg hatalmas problema, ujratanulhatatlan. Emberek millió ölnek majd pénzt abba, hogy egy szaktekintély szines abrakon mutogassa meg nekik hol is van az explorer. Az XP-ért meg aki pénzt adott, az nem tegnap adta ki ezt a hihetetlenül magas összeget. De ezen az alapon ne legyen senkinek okostelefonja sem, mert ott aztán a szemét gyártok nem supportolják az 5 éves készülékeket.
Másrészt:
Gyakorlatilag így működik a világ. Az MS nem pereli be azokat a magánszemélyeket akik kalóz Windows-t/Office-t/... használnak. Ennek következménye az, hogy nagyon sok embernek eszébe sem jut fizetni ezekért a szoftverekért, pedig a nagyobb részük tudja, hogy jogsértő a tevékenységük. Azonban tudják, hogy nem kell tartaniuk semmilyen retorziótól. Az már egy más kérdés, hogy kb. 20 évvel ezelőtt megpróbálkoztak a felelősségre vonással, de PR szempontból nem volt túlságosan előnyös az az akciósorozat. Dönteni kell: Ha be akarja tartatni a szabályokat, akkor nem lesz túl népszerű. Ha meg nem kényszeríti ki a szabályok betartását, akkor nem érnek semmit azok a szabályok.
Ezt csak azért mondom mert a fanyalgok nagy többsége úgy lopta az XP-ét ,akkor egyáltalán örüljenek annak hogy használhatták a kedvenc MS termékükét!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (4)66.7 %
Nagyon jó (2)33.3 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!