Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Ismét jelentősen csökkent a Windows XP részesedése

Szerző: Driver
Minden hónap elején lehetőségünk van betekintést nyerni abba, hogy a világon körülbelül milyen arányban oszlanak meg az operációs rendszerek. Ami az asztali szekciót érinti, ezúttal is jelentős változás következett be, melyek következtében az XP részesedése ismét drasztikusan esett.

Share

A múlt hónap elején a Windows XP részesedése még valamivel 17% felett volt, ami ezen hónap elejére ismét jelentősen változott és 13.57%-ra csökkent. Ez majdnem 4%-os csökkenést jelent egy hónap alatt, ami ismét jó hír a már nem támogatott rendszert elhagyók szempontjából, illetve a Microsoft számára is minden bizonnyal fellélegzést jelent.

Ezzel párhuzamosan a Windows 8 és 8.1 részesedése ismét növekedett. A 8-as közel háromnegyed százalékot, a 8.1 pedig valamivel több mint egyet hódított el magának. Így összességében tekintve a Windows 8 és 8.1 már több mint 18%-os részesedést tudhat magáénak, így megelőzve az XP-t és a második legnépszerűbb rendszerré vált. Az első helyen továbbra is a Windows 7 trónol, amely továbbra is stagnál.

Ez valószínűleg így is marad, legalábbis a Windows 8 úgy tűnik nem is tudja veszélyeztetni és átvenni az elsőséget tőle. Így erre valószínűleg csak a Windows 10 lehet majd a legesélyesebb...

Forrás: Net Market Share
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dlaczko · 9 év
Ennek évekkel korábban kellett volna bekövetkeznie
Phoenix · 9 év
Akkor meg nem akartak váltani, mivel a Vista bukás lett...
A Vista sikertelensége miatt maradtak XP-n.
vermilion · 9 év
Azért hogy egy kicsit védjem a Win 8-as szériát, az XP 2 évvel a bevezetése utan 35% részesedéssel bírt, a Vista 15%-kal, a Win7 30%-kal, most a Win8-nak közel 20%-a van.
És azért ismerjük el hogy a Win8 nem egy Millenium-ot váltott, mint anno az XP, és nem egy Vista-t, mint anno a Win7, hanem a 7-est kellett(volna)legyűrnie.
Greg28 · 9 év
Nem is csoda!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (4)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Éppen 2 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 9 Vendég
  • 93 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 8,582 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!