Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Az év végén leáll a Lumia telefonok forgalmazása?

Szerző: Driver
Eddig sem alakult túl jól a Lumia telefonok eladása, és úgy tűnik ez a jövőben még rosszabb lesz, egész pontosan leállhat a gyártásukkal a Microsoft. Mindez nem hivatalos információ, azonban egy belső forrásról lehet szó, tehát nagyon könnyedén lehet valóságalapja a dolgoknak.


Mivel az általában megbízható WinBeta forrása egy szándékosan meg nem nevezett Microsoft alkalmazott, aki szerint a Lumia készülékek forgalmazása várhatóan idén decemberben véget fog érni. Egészen pontosan ez valószínűleg inkább a gyártást jeleni, hiszen az ezután fennmaradó készletek erejéig a forgalmazás nem fog leállni, legalábbis a viszonteladóknál biztosan nem. De ha hihetünk ennek a forrásnak, ez valóban a Microsoft Lumiák végét jelenti.

Mindez pedig talán annyira nem is meglepő, hiszen a már eddig is lényegében 4 készüléken kimerülő kínálat (Lumia 550, 650, 950, 950 XL), már jó ideje nem bővült, és semmi jele sem volt annak, hogy bővülni fog. Ennek oka pedig már eleve lehet a gyenge kereslet a Lumia készülékek után, valamint egyértelműen az is, hogy a cégnek már régóta más tervei lehetnek a mobilos fronton.

Ez persze továbbra is csak a hardverek végét jelenti, nem pedig a szoftverét, amely töretlenül kap a jövőben továbbfejlesztéseket. De nagyon úgy fest, hogy a Microsoft Lumia márkának az év végén búcsút inthetünk. Azt, hogy mi lesz a folytatásban sajnos nem tudni, talán már jövő februárban megérkezik a "Surface Phone", de az is lehet, hogy csak sokkal később. Addig ezt követően aki mindenképpen új Windows 10 Mobile-t futtató telefont akar majd, annak lehet, hogy inkább érdemes lesz más gyártók háza táján szétnézni...
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Izotoph · 8 év
" Mindez nem hivatalos információ".....
Driver · 8 év
Nem véletlen írtam mindjárt a legelejére, viszont sajnos a WinBeta által közöl infók általában be szoktak jönni. Ha pedig tényleg jönne jövő februárban az a "megváltó telefon", akkor valamikor a gyártósorok átszervezését is meg kell kezdeni. Tehát tényleg lehet valóságalapja a dolognak, de az év vége közeledtével több ki fog derülni. Arról nem is beszélve, hogy a Microsoft is százszor meggondolhatja magát addig, még ha ezt jelen pillanatban komolyan így is tervezik.
tresure · 8 év
Németországban már leállították a forgalmazást. Én úgy tudom, hogy oktober 7. én jön a surface phone. Szóval a hír igaz, hogy vége a lumiának, de jön surface phone.
TNC · 8 év
Várható volt! De a windows phone szerelmeseinek semmi ok az aggodalomra. 2017-ben érkezik a surface phone, amely ha minden igaz 8GB RAM-mal, 830 snapdragon, 21 megapixel-es kamerával és 64 windows Mobile rendszerrel érkezik. Smile
enzof · 8 év
Sziasztok!
Senkinek sem kell aggódni!
A Lumia név szűnik meg Surface név váltja ki! Microsoft Surface Phone lessz az új telefonok neve!!! 2017-től már
kaphatók lesznek teljes win 10 pro X64 lesznek-nagyon komoly tudásuk van hardveresen is -Apple iPhone 7 mehet a kukába......
Az új laptopokat is már Microsoft Surface ,Pro 3, neven árulják, 330.000 Ft.- (nemrég vettem).
gthomma · 8 év
"Apple iPhone 7 mehet a kukába......"
MUHAHA Grin
Hol is jár a vindóz fón részesedése mostanság ?
https://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

Komoly 0.4% szóval a lumia a szörfész meg azt egész winmobil ment a kukába Wink

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!