Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 7 - Működésképtelenné válhatott a Windows Update

Szerző: Driver
Az utóbbi napokban több Windows 7 felhasználó is ugyanazon problémába futhatott, nevezetesen, hogy a Windows Update, 80248015 hibakód alatt képtelen új frissítések után nézni. Szerencsére ez a jelenség nem érint minden felhasználót, de ha minket mégis érintene, több megoldás is létezik.


Mivel egyrészt a Microsoft mostanra saját állítása szerint, tegnap (december 5.) javította is a problémát, így elméletileg ha frissen keresünk javítások után, már nem lesz gondunk. Amennyiben viszont ennek ellenére továbbra is ebbe a hibakódba futunk, van egy másik megoldás is.

Elegendő egy parancssort indítani rendszergazdai jogosultságokkal (jobb klikk futtatás rendszergazdaként) és sorról sorra megadni a következő parancsokat:
net stop wuauserv
ren C:/Windows/SoftwareDistribution softwaredistribution.old
net start wuauserv


Vagy amennyiben abszolút nem tudunk, vagy nem is akarunk a parancssorral dolgozni, ezen Batch fájl letöltésével és rendszergazdaként való futtatásával szintén végrehajtható ugyanez. A művelet végeztével keressünk újra frissítések után a Windows Update-el, ami nagy eséllyel így már le fog futni.

A probléma érdekes módon más rendszerek esetében, mint a Windows 8.1, vagy Windows 10, egyébként nem volt jelen. A Windows 7 2020. január közepéig még folyamatosan fog biztonsági javításokat kapni, így addig mindenképpen érdemes a rendszerünket naprakészen tartani.

További hasznos Windows hibajavításokat a fórumunkban is találhattok.

Forrás: ZDNet
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 · 5 év
Ebbe nem futottam bele szerencsére, de pár éve tiszta win 7 SP1 telepítése után nem talált frissítéseket csak pörgött az óra és kész, szerencsére azt is megoldották.
meszes9510 · 5 év
Nekem win10-em van, de az update nekem sem működött. Kereste a frissítéseket órákon át, de nem adott hibát, se semmit. Csak keresett.
A megoldásomra egy jo kis alkalmazás hozta a megoldás amit meg is írok amint megtalálom Grin
Skynet · 5 év
Ezt ellopták innen egy másik neves informatikai portálra, feltüntetve az oprendes fiúkat forrásként. Grin
Csicso82 · 5 év
Kicsi piac ez a magyar, én is fent vagyok más portálokon is nem gond ez. Sőt azok is döntően a The Verge és hasonló oldalakról táplálkoznak.
Mikeee · 5 év
Melóhelyen én is tapasztaltam, először azt hittem nálunk van a hiba. 4 gépen fordult elő. Másnap már jó volt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 5 Vendég
  • 220 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!