Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Megérkezett a legújabb Androidra építkező LineageOS 15.1

Szerző: Driver
Valamivel több mint egy éve támadt fel a LineageOS projekt a CyangenMod hamvaiból, most pedig megérkezett a legújabb 15.1-es verzió. A közösség orientált LineageOS célja a lehető legtöbb népszerű, köztük a gyártók által már régen feledésbe merült telefonra is a lehető legfrissebb, és az Android gyári állapotához közeli élményt elhozni, kiegészítve némi extra testreszabási lehetőséggel.


Ennek jegyében az új LineageOS 15.1 a jelenleg legfrissebb Android 8.1-re épül, a 14.1 esetében lévő korábbi 7.1.2 helyett, így tehát a 8.0-ás verziót átugorva. Maga az Android 8.1 a 8.0-ához képest mindössze pár frissített emoji hangulatjellel, Bluetooth eszközök akkuszintjének követésével, biztonságosabb böngészéssel, ujjlenyomatok tiltásával és pár általános hibajavítással rendelkezik.

A LineageOS 15.1 viszont ehhez néhány egész kellemes újdonságot is hozzáad. Ilyen például a sötét mód, amit az Android gyárilag máig nem támogat, illetve jóval több kiemelési szín is bekerült, köztük az automatikus, amely a háttér alapján keveri ki a rendszer. De teljesen új lett az alap Trebuchet indító is, amely már az ikoncsomagokat, sőt az adaptív ikonokat is támogatja. Valamint a kamera alkalmazás is megújult, ami még beépített QR kód olvasót is kapott.

Az első támogatott készülékek

A LineageOS 15.1 megjelenésével összesen 11 eszközt támogat, melyek száma innentől kezdve természetesen folyamatosan bővülni fog. Az első kiadások többnyire az experimental, azaz kísérleti besorolásba tartoznak, melyek nem kapnak majd OTA frissítéseket, tehát ebből kifolyólag érdemes lehet megvárni a nightly kiadásokat. Ugyanakkor a 15.1-től a minőségi elvárások változtak, vagyis a besorolás ellenére is mindennek működőképesnek kell lennie.

A kezdő eszközök listája:

Letöltés


Forrás: LineageOS | Videó: XDA Developers
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
grezner · 5 év
Remélem a Samsung Galaxy Tab 10.1-esemhez is lesz támogatás.
Imádom ezt az eszközt, naponta használom a munkámhoz.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 5 Vendég
  • 216 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!