Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Mi volt ez? – Windows 7

Szerző: WindowsFan

Fejlesztés:


A Windows 7 fejlesztésének története nagymértékben összefonódik a Vistáéval és egészen az ezredfordulóig nyúlik vissza, amikor is a Microsoft megalkotta az első Windows-zal kapcsolatos terveit, elképzeléseit a 2000-es évekre. A tervekben három fő operációs rendszer szerepelt, amik a Whistler, a Longhorn és Blackcomb nevet kapták. Ma már tudjuk, hogy ezek ebben a sorrendben a Windows XP, a Windows Vista és a Windows 7 kódnevei voltak. Ezen kódnevek onnan erednek, hogy a Whistler Mountain és Blackcomb Peak híres síparadicsomok Brit Kolumbiában, Kanadában, míg a Longhorn Saloon pedig egy vendéglő neve a kettő között félúton. A Microsoft stratégiája ezzel az volt, hogy a Whistler elkészülte után a Longhornra fognak koncentrálni, ami inkább az előző rendszert tökéletesítené, és az újításokat nagy részét majd a később érkező Blackcomb fogja megkapni.

Ezek után viszont a Microsoft nem volt biztos abban, hogy mi kerüljön be a Longhornba és mit hagyjanak meg a Blackcomb-projektre. Végül a tervek egy kis mértékben módosultak; úgy 2004 magasságában, három rendkívül pusztító vírustámadás-hullám után a Microsoft elhatározta, hogy nem fogják vissza magukat a Longhorn újításait illetően és újrakezdték a rendszer fejlesztését, immáron a teljesen új NT6-alapokon. Végül a Longhorn fejlesztése 2006 végéig elhúzódott, és megjelenésekor a felhasználók nem voltak boldogok az új OS-szel. Az emberek sokat panaszkodtak a Vista lassúságára, hosszú fejlesztési idejére, a Microsoft zavaros kijelentéseire, miszerint lesznek XP-vel előretelepített gépek, amik „Vista-képesek” (Vista Capable) lesznek, illetve az árára, mindemelett rengeteg periféria és XP-hez írt program egyszerűen nem volt kompatibilis a Windows Vistával annak megjelenésekor és a felhasználóknak még külön várniuk kellett az új patch-ekre és driverekre, mielőtt teljes mértékben birtokba vehették az új rendszert.Windows 7 bétaverziók

Így a Microsoft elsőszámú célkitűzése az ekkor már Vienna kódnéven új rendszerrel kapcsolatosan a Vista hibáinak kijavítása lett. 2007. júliusában az ekkor már a Microsoftnál egyre inkább a háttérbe húzódó Bill Gates egy interjúban elmondta, hogy a Windows Vienna sokkal felhasználó-központúbb lesz, és hogy a Microsoft nagy emfázist fog helyezni a rendszer felgyorsítására. Az elsőként kiadott bétaverzió 2008. januárjában érkezett meg a Microsoft partnereihez, ez a 6519-es build volt. 2008. októberében bejelentésre került, hogy az OS hivatalos neve a Windows 7 lesz. Eleinte sok ember megtévesztőnek találta a hetes számot, miközben a rendszer végleges NT-verziószáma a 6.1-es lesz, ám így minden Vistához írt alkalmazás, ami csak a főverzió-számot figyelte automatikusan működött a Windows 7 alatt is, így sikerült a Microsoftnak nagyrészt elkerülni az inkompatibilitási problémát, ami a Vistát sújtotta az első hónapjaiban. 2008. karácsonyán a Windows 7 egyik bétaverziója kiszivárgott az Internetre, így az otthoni felhasználók is belekóstolhattak az új rendszerbe. A korabeli gyorsasági tesztek után bebizonyosodott, hogy a Windows 7 szinte minden tekintetben gyorsabb volt, mint a Vista, egyes kategóriákban még az XP-t is felülmúlta. Az első, végleges kiadásra jelölt verzió, a 7100-as 2009. április 30-án vált elérhetővé MSDN és TechNet-felhasználóknak. A végleges RTM-verzió végül a 7600-as lett, ami végül 2009. október 22-én került a boltok polcaira.


Windows 7 RTM

’Megérkezett a 7-es!’:


Budapesti 7-es busz a Kosztolányi Dezső téren 2009 őszén, oldalán Windows 7 reklámmal. Ugyan a Windows 7-től búcsút kell mondanunk, a képen látható busz viszont továbbra is forgalomban marad. (forrás: kontar.blog.hu)

A Windows 7 a megjelenésekor egyöntetű dicséretben részesült mind az otthoni, mind az üzleti felhasználóktól. A kritikusok mind magas pontszámokkal jutalmazták a rendszert, kiemelve azt, hogy a Windows 7 egy „hatalmas előrelépés”, egy „igazi Windows XP-utód”, és hogy „a rendszer többet nyújt, mint amit a Vistának kellett volna, [és] ez a tökéletes irány, ami felé a Microsoftnak mennie kellett.” Negatívként leginkább az Internet Explorer 8, a klasszikus Start menü eltávolítása (kicsit sem sejtettük ekkor, hogy három évvel később már egyáltalán nem is lesz Start menü a Windowsban) és a Windows Vista Ultimate rendszerről való komplikált frissítés került megemlítésre. Sokan panaszkodtak emellett a Felhasználói Fiókok Felügyeletén végzett módosításokra is, mivel nem sokkal a rendszer megjelenése után egy sebezhetőségi forrás került felfedezésre, amivel digitális aláírás nélküli alkalmazások voltak indíthatók adminisztrátori jogosultágokkal.

Egyes internetes áruházakban többen rendelték elő a Windows 7-et az első nyolc órában, mint ahány Vista-példányt értékesített a Microsoft annak első 17 hetében. A Net Applications felmérése alapján a Windows 7 részesedése az operációs rendszerek piacán kevesebb, mint 3 hét alatt elérte a 4%-ot. Összehasonlításképp a Windows Vistának ugyanez 7 hónapba tellett. 2010. áprilisában a Microsoft bejelentette, hogy az eladott Windows 7-licencek száma átlépte a 100 milliót, ezzel a cég történetének leggyorsabban fogyó operációs rendszere lett.


A Microsoft ezúttal egyetlen egy szervízcsomagot adott ki, ami 2011. február 22-én jelent meg. A Windows 7 SP1 sokkal kisebb léptékű frissítés volt a korábbi Windowsok szervízcsomagjaihoz képest és egy 256-bites processzorok számára írt utasításkészletet leszámítva leginkább stabilitási frissítéseket tartalmazott. Viszont komoly támadás érte a Microsoftot az SP1 megjelenésekor, hiszen valamilyen úton-módon az EU monopólium-ellenes bizottsága által megkövetelt Böngészőválasztás-funkció el lett távolítva és 14 hónapig hiányzott a rendszerből, amit később a Microsoft technikai hibaként nevezett meg. Az SP1 mellett több, kisebb volumenű frissítést is kiadott a Microsoft. A Platform Update 2013. februárjában jelent meg és az Internet Explorer 10 mellett rengeteg multimédia-támogatáshoz kapcsolódó frissítést tartalmazott. 2013. októberében a Windows 7 is megkapta a Windows 8-ban bemutatott frissített lemezkarbantartót, amivel lehetségessé vált az elavult Windows-frissítőfájlok eltávolítása is.

Az eredeti (szervízcsomag-mentes) Windows 7 támogatása 2013. április 9-ével ért véget, innentől a felhasználóknak muszáj volt letölteni az SP1-et, ha frissítésekhez szerettek volna jutni. A Microsoft 2014. októberében szüntette be a Windows 7-lemezek árusítását és az utolsó Windows 7-el előretelepített gépek 2016. október 31-én gördültek le a gyártósorokról. A rendszer mainstream támogatása 2015. január 13-án ért véget, innentől kezdve kizárólag biztonsági frissítéseket nyújtott a Microsoft a Windows 7-felhasználóknak. A rendszer kiterjesztett támogatása 2020. január 14-ével ér véget, ám egyedi szerződéseken keresztül a Microsoft továbbra is fog fizetős frissítéseket biztosítani az ebben részt vevő partnereknek, legkésőbb egészen 2023. január 10-ig. Az ingyenes támogatás lezárása komoly aggódalomra adhat okot, mivel a Windows 7 részesedése az operációs rendszerek piacán továbbra is 32% körül mozog, és még mindig vannak országok (leginkább Ázsiában és Afrikában), ahol a Windows 7 az első számú OS közel 60%-os részesedéssel.

Legfőbb újításai:

 • Gyorsabb rendszerindulás
 • Javított teljesítmény többmagos processzorok használatakor
 • Érintőképernyős eszközök és a virtuális merevlemezek támogatása
 • Gyorsulásmérő és fényérzékelő szenzorok, valamint a GPS támogatása
 • Windows-rendszerhéj: A tálca a Windows 95 óta a legnagyobb horderejű változáson ment keresztül a Windows 7-ben; olyannyira, hogy a Microsoft egy ideig Superbar néven hivatkozott rá. Az XP-ben és Vistában látott Gyorsindítás eszköztár össze lett vonva a tálcán megjelenő programokkal, emellett innentől kezdve, ha a kurzorral egy nyitott programra mutatunk, akkor egy élő mintakép jelenik meg az ablak tartalmáról. Szintén említésre méltó újdonság a Jump List-menük, amik a tálcán a program ikonjára jobbklikkelve érhetők el. Ezeken az alkalmazáson belül gyakran használt elemeket, illetve közelmúltban az adott programmal megnyitott fájlokat / weboldalakat találhatunk. A program gombján egy kis zöld folyamatjelző is megjelenhet, ha például fájlokat másolunk, vagy ha Internet Explorerrel épp letöltünk valamit. A tálca mellett jelentős átalakításon esett át a Start menü és a Windows Intéző is, a minialkalmazások szabadon mozgathatók lettek az Asztalon, mindemellett mostantól már egy diavetítést is beállíthatunk háttérképként.
 • Windows Aero: A Windows 7 a Vistához hasonlóan az Aero felhasználói felületet használja, de rengeteg újdonság került bele a hetesben. Most már a Start menü és a tálca is az Aero megjelenését és színét használja, holott a Vistában mindkettő mindig fekete volt. Újdonság az Aero Peek, ami az összes aktív ablakot áttetszővé teszi, ha az kurzor a tálca jobb szélén lévő gombon áll, így gyorsan láthatóvá válnak az asztali minialkalmazások. Szintén ide sorolható az Aero Snap és az Aero Shake: az Aero Snap segítségével könnyen megfelezhetjük a képernyőt úgy, hogy a program ablakát a képernyő szélére húzzuk, az Aero Shake pedig lekicsinyíti az összes háttérben nyitott ablakot, ha egy program ablakát gyorsan balra-jobbra „rázzuk”.
 • Windows Internet Explorer 8: Az első Internet Explorer, ami sikeres teljesítette az Acid2-tesztet. Sokkal biztonságosabb és könnyebben használható volt, mint elődjei, ám sok kritikát kapott a lassúsága és inkompatibilitási problémái miatt, mind az átlagos felhasználóktól, mind a weboldal-fejlesztőktől. A Windows 7-en fut még az Internet Explorer 9-es, 10-es és a böngésző legutolsó 11-es verziója is.
 • Rengeteg beépített program került frissítésre (pl. a Windows Media Player 12, a Windows Media Center, az Erőforrás-figyelő, és a Windows Installer 5.0) vagy teljes újratervezésre (pl. a Paint, a WordPad, a Nagyító és a Számológép)
 • Energiagazdálkodás: A Windows 7 elődjeihez képest képes felismerni, ha a laptop akkumulátora cserére szorul, és rengeteg optimalizálást végzett a Microsoft a rendszeren, hogy az minél kevesebb energiát fogyasszon. Például a rendszer kevesebbet fogyaszt, ha az hibernálva van, képes ideiglenesen letiltani USB-hubokat, ha azok túl sokat fogyasztanak, és ha akkumulátor lemerülőben van

Kiadások:

A Windows 7 hét különféle kiadásban volt elérhető, ezek az alábbiak:
 • Windows 7 Starter – csak 32-bites változata van, nem lehet rajta megváltoztatni a háttérképet és nem tartalmazza az Aerót. Csak Netbookokon előretelepítve volt kapható.
 • Windows 7 Home Basic – Fejlődő országok számára készült, csak 141 országban volt elérhető.
 • Windows 7 Home Premium – Ez kiadás készült a legtöbb otthoni felhasználó számára, tartalmazza a Windows Media Centert és a Windows Aerót, illetve a többujjas érintést is támogatja.
 • Windows 7 Professional – Iskolák és kisebb vállalkozások / cégek számára készült. Tartalmazza a Home Premium összes funkcióját.
 • Windows 7 Enterprise – Nagyvállalatok számára készült, csak mennyiségi licensszel volt kapható.
 • Windows 7 Ultimate – Tartalmazza az Enterprise összes funkcióját és elérhető volt otthoni felhasználók számára is. Leginkább rajongók számára készült.
 • Windows Thin PC – Egy 2011-ben kiadott, Windows 7-en alapuló rendszer régebbi számítógépekre, nagyvállalatoknak mennyiségi licensszel is elérhető volt. A 2006-ban kiadott, XP-n alapuló Windows Fundamentals for Legacy PCs utódjaként tekinthető.
Ezek mellett az EU és Dél-Korea területén elérhetők voltak még a Windows 7 N és KN kiadásai is, amik nem tartalmazták a Windows Media Playert, a Windows Media Centert és a Windows DVD-készítőt.Összességében elmondható, hogy a Windows 7 hatalmas sikert aratott, és retrospektívában egyértelműen látszik, hogy a Microsoft nem volt biztos abban, hogy hogyan tovább. Ezért a Windows 8-al egy teljesen más irányt választottak, amivel azt szerették volna elérni, hogy a táblagépektől kezdve a notebookokon át a hagyományos asztali PC-kig minden eszközön ugyanaz a felület fogadja a felhasználókat, eszközfajtától függetlenül. Ezt az ambíciódús tervet pedig nem sikerült komoly kompromisszumok nélkül kivitelezni, úgyhogy sok PC-n továbbra is a Windows 7 maradt a standard a soron következő évek folyamán.


Viszlát, Windows 7!

Nektek mi a véleményetek a Windows 7-ről? Szerintetek lesz még egy operációs rendszer, ami hasonló sikereket lesz képes elérni? Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el a véleményeteket!
Hozzászólások megtekintése (eddig 30 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zsipu · 4 év
Emlékszem, amikor még anno 2010-ben megkaptam a legelső számítógépemet Windows 7-es operációs rendszerrel. Igaz, még akkor nem nagyon értettem hozzá, csak mint 9 éves srác nézegettem, tanulgattam a géphasználatot, de minden igényemet kielégítette (lehetett rajta játszani XD). Később, mikor már sokat tanultam és konzultáltam egyik rendszergazda ismerősömmel, akkor kezdtem igazán foglalkozni az informatikával. Az ő bíztatására próbáltam ki a 8.1-et, ami nem nagyon nyerte el a tetszésemet, így visszaraktam a gépet a megszokott 7-re. Manapság már 10-es használok. Összességében én meg vagyok elégedve a 10-zel is. Igaz, 10-esnél csinálhatnának (aminek szerintem sokan örülnénk) egy LTSC-hez hasonló Home és Pro kiadást amiben kilőve a Microsoft Store meg az alkalmazások.
Összegezve. Szerettem a 7-est és a 10 is jó, de mégis a 7 volt az első op. rendszer, amit használtam.
Good bye Windows 7, my old friend!
Rockman · 4 év
Jó kis oprendszer volt, kár hogy sosem készült belőle SP2. Remélem Kori készít belőle egy utolsó 2020.01.14-es verziót Smile
Gabee8 · 4 év
Jó kis rendszer a Windows 7! Stabil, frissítést nem erőltet (kordában lehet tartani) és természetesen 10 év után is szerintem szép kinézetű az Aero megjelenéssel és ikonjaival.
Bár én nem rajongtam túlságosan a Windows 7-ért eleinte de később nagyon megszerettem.

Szerintem ha nem ilyen erőltetett módon menne a Windows 10 akkor talán -"talán" lehet olyan sikeres mint a Windows 7. Persze ehhez az kell hogy MS hallgasson a felhasználók észrevételeire. Például: kikapcsolható frissítések, átláthatóbb szebb ikonok (ha jól tudom elvileg lesz ilyen ez évben), kiforrottabb rendszermag és valami normális megjelenés nem ez a siralmas lapos felület (vagy legalább választható lenne). De ez csak az én véleményem.
psychopeti1987 · 4 év
Hát ez is eljött bizony! Viszont én még lehet maradok egy ideig a 7-nél mivel még most nekem a 4.gen-es processzor van. A későbbiek úgy tudom már nem igazán szeretik a Win7-et. Nem régiben próbáltam is telepíteni egy Asus Prime H270 Plus-ra és ott az illesztőprogram hiánya miatt nem engedett tovább a telepítő...Suspicious
Tavaly meg azt szerettem volna hogy legyen egy Win10-is a hetes mellé mivel az támogatja már a DX12-őt. De egy idő után összeveszett a hetessel... És emiatt mindkét rendszer egy idő után működés képtelen lettLOL
Ezek után már eléggé el is ment a kedvem a 10-től...
Meg a kinézetével még most sem barátkoztam meg...
TERMINATOR95939 · 4 év
Ennél nagyobb sikert már nemigen fog elérni egyetlen windows se, szerintem. Én elhatároztam hogy sose fogok leváltani a 7-ről nem igazán izgatnak a biztonsági frissítések. És azért nem váltok 10-re mert kellemetlen emlékeim vannak róla amiket a 7 sohasem produkált ilyen például, hogy egyszer újraraktam a 10-es rendszeremet mert régebben az volt és driverek telepítése után nyomtam egy resit és onnantól fogva sose láttam a boot képernyőt és itt megfogadtam hogy nekem sose lesz újra 10-es windows-om. Mai napig 7-et használok és boldogan használom bármiféle hiba nélkül.
Pimpernel · 4 év
Thumbs up
dlaczko · 4 év
Erre én inkább nem lennék büszke
Csicso82 · 4 év
Egyetértek, főleg úgy, hogy kvázi ingyenesen lehetett frissíteni Windows 10-re.
Driver · 4 év
Én ezzel a kis retro képernyőmentéssel búcsúzok (még a hivatalos megjelenés előttről) Sad
i.imgur.com/ofvIRTf.jpg
Mikeee · 4 év
Thumbs up
Pimpernel · 4 év
Minden idők egyik legjobb és legstabilabb MS oprendszere. Ha a nagy bankok megint rákényszerítik a Microfost arra hogy a POS -terminálokat továbbra is frissítsék éppúgy mint annak idején az XP-t akkor kaphat még néhány évet ez az oprendszer. A bankok nem fogják kidobni a pénzautomatáikat csak azért mert nincs támogatása a rajta futó ROM-ba égetett W7-nek, és nem is fogják lecserélni, hanem kompromisszumot kötnek a MS-al. A világ összes bankjegyautomatájának (egyes becslések szerint) közel 2/3-ad 3/4-ed részén még mindig XP és W7 alapú oprendszer fut. A hardwareigény és a biztonság miatt a bankok az új terminálokra már inkább a linuxhoz és androidhoz hasonló oprendszereket telepítenek.

Bízom benne, hogy egyelőre nem hal ki ez az oprendszer.
dlaczko · 4 év
A POS terminálokon sosem futott W7, just sayin'
Pimpernel · 4 év
Igazad van, bocsika, ATM-et akartam írni. Az xp-s POS-Ready termnálok 2019 áprilisig megkapták a frissítéseket.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

Továbbra is remélem, hogy nem hal ki még egy ideig a W7. Az XP-ből már készült nemhivatalos SP5
i.imgur.com/PqxEVKp.png


i.imgur.com/uOUor35.png
MixuQ · 4 év
Bzitos vagyok benne, hogy ameddig csak lehet ezt a rendszert fogom használni...
hoppizoltan · 4 év
Szép nagy cikk de pár dolgot ne feledjünk:
Microsoft gyakorlatilag semmi érdemi munát nem csinál, csupán pénzt kér egy rakat összenagyolt programért.
Azt, hogy mi kerüljön egy rendszerbe és mi nem, soha nem dönthette el a felhasználó. Microsoft önkényesen pakolgatott, és vett ki programokat a rendszeréből.
Az idő múlásával egyre lassabb, és egyre erőforrásigényesebb rendszereket adott ki.
Ezzel szemben a konkurencia Apple és Linux tábor már alapból többet tudott mint egy Windows Vista.
Jelenleg egy DVD-re is alig fér tá a microsoft féle bughalmaz 10.
Mért kell 2GiB a drivereknek? Linux Kernel 15 éve nem megy 200MiB fölé. Ez a fórum sem létezhet Linux nélkül.
Mac fizetős de ő is erősen terminálra és Linux változatból deriválódott.
MS cégnél egy PowerShellt se tudtak összehozni rendesen. Fájdalmasan nehéz még mostis a kezelése, annyira buta. De a Calc.exe se kivétel ez alól. Nem beszélve a Wind 10 ultralekopaszított dizájnáról. Használhatatlan minden pontban.
alagi075 · 4 év
"Olyan sokan használják a Linuxot, hogy még vírust írni sem érdemes rá."
Nem baj, ha nem szereted a Windows-t, de ez ez Windowsról szóló cikk, és kezd marhára elég lenni a linuxb*zik kényszeres téríteni akarásából.
Gabee8 · 4 év
Csak őszinte volt! Akinek nem inge....
De bocsáss meg rengeteg mobilon android fut ha jól tudom az is Linux alapú Grin
És persze sajnos igaza van. Miért kényszerít (szó szerint kényszerít) egy cég arra hogy 10 év elteltével cserélni kelljen az addigra megszokott rendszert? Ha évekig még futna win7-en minden böngésző és program és a win10 rendszer valami jobbat, stabilabbat adna akkor önként állnának az emberek jó része az újabb rendszerre idővel.
szuper · 4 év
OK!
Nincs is azzal gond!
De dolgozz mobilról, Android/Linux alól SQL pl. adatbázisba...
Ahhoz inkább asztali gép kell (az már más kérdés, hogy azon milyen OS legyen), de kezdeti fellángolások, hogy majd a mobil, meg a táblagép kiváltja az asztali gépeket, az hiú ábránd maradt...
Már csak akkor is, ha a képernyő méretet, illetve annak áttekinthetőségét, kezelhetőségét tekintjük is kiindulási alapnak...
A filmekben jól mutat a bohóckodás a tabletekkel meg az okos telókkal, de szálljunk már le a való világba...
A munkahelyeken eredményeket várnak, nem pedig majomkodást, bohóckodást...
Hány olyan munkahelyet tudsz felsorolni, ahol a 10-14"-os tabletekkel elemzik az SAP 3987 oszlopos, 18973 soros tábláit???Shock
Gabee8 · 4 év
Bocsi lehet nekem is félreérthető volt a hozzászólásom.
Nem vagyok Linux párti hisz informatikusként mi is a munkahelyen Windows-t használunk és jómagam "hobbi célú" c# programozásnál is Windows-t.
Inkább itt a Windows átállás kényszerítéssel van a baj főleg úgy hogy nem stabilabb a Win10 mint a 7. (az előző hsz. ez volt a lényege) Smile
És természetesen igazad van szuper.
donci4 · 4 év
Akkor miért kínozod magad itt?
dlaczko · 4 év
Várjál, akkor ez most már tényleg a linux éve lesz?
szuper · 4 év
Shock
ROFL
WindowsFan · 4 év
Három nap alatt több, mint 900 oldalletöltés! OMG Ez már több, mint kétszer annyi, mint ahányan a Windows Vistás cikkemet elolvasták az elmúlt három évben. Köszönöm szépen mindenkinek aki elolvasta / beleolvasott, remélem tetszett! Heart

Köszönöm Drivernek a megbízást! Mint a válaszomban írtam, eredetileg 11-éig be akartam küldeni a cikket, de aztán végül úgy döntöttem, hogy újraírok rajta 1-2 részt, egyértelműbbé teszek rajta egy pár dolgot, és úgy összességében szerettem volna, hogy minden kíváló legyen rajta. A Windows 7 volt az első op. rendszer, amit mint szakértő használtam, 5 évig volt jelen a gépemen. Az első cikkeimet is még Windows 7-es gépen írtam, és mivel mindig is ilyen közel állt a szívemhez, mindenképpen meg akartam adni a módját a búcsúzkodásnak, ehhez pedig extra idő kellett. Eközben az életemben is összegyűjt pár dolog (álláskeresés, szerelem, vizsgák), úgyhogy nem nagyon volt időm javítani a cikken, de attól függetlenül muszáj volt rá szorítanom egy kicsit. Kedden egészen hajnal fél 6-ig dolgoztam a cikken, hogy estére biztosan kint legyen. Ugyan mindent sikerült belefacsarni amit szerettem volna, de a képek egy kicsit nagyobbak lettek, mint ahogy elképzeltem (a cikk szerkesztése közben nem tudom előhívni az Előnézetet, mert az csak kitöröl mindent), és a cikk második felébe belecsúszott három nyelvtani / helyesírási hiba, amit a Word nem húzott alá (mert miért is tenné Grin) (Na, vajon ki lesz az, aki először megtalálja mind a hármat? LOL)@hoppizoltan: (bár már ki lettél tiltva valamiért; nem tudom, valaha elolvasod-e ezt, de mindenképpen ki akarom írni a gondolataimat)
Tegnap még lefekvés előtt laptopról lecsekkoltam a hozzászólásokat a cikk alatt, és láttam, hogy mi volt a te eredeti hozzászólásod tartalma, ami azóta cenzúrázásra került (nem én cenzúráztam, és nem is kértem, hogy cenzúrázva legyen). Nyilván a WindowsFan nicknevem egy extrém elfogult Microsoft-rajongóra enged következtetni, ezzel tisztában is vagyok. 15 éves voltam, amikor kitaláltam ezt, azóta sok víz lefolyt a Dunán, hol magas, hol alacsony vízállás közben, felnőttem, és időközben már volt lehetőségem bővebben tanulmányozni az OSX-et és számos Linux-disztrót is, összességében tetszettek, és azóta sokkal nyitottabb vagyok azon rendszerek felé is. A nicknevemet nem tervezem megváltoztatni, mert félek, hogy sok régi Oprend-felhasználó nem ismerne már meg, de más oldalakon már évek óta nem használom a WindowsFan nevet.
De valakit úgy tudatlannak hívni, hogy nem is ismerjük... nem egy bölcs dolog, az szent.Azon felhasználók, akiket megijesztett a cikk, mert még mindig Windows 7-et használnak, az alábbi 6 lépés közül választhatnak:
1. Frissíts Windows 10-re - a legtöbb jelenlegi felhasználó valószínűleg ezt fogja tenni előbb-utóbb, de természetesen aki eddig nem frissített a 10-esre, annak valószínűleg egy nyomós indoka is van (pl: nem futna a gépen, nem tetszik az OS külleme, félelem, hogy a Microsoft visszaélne az adataival) úgyhogy nem biztos mindenkinek ez a legjobb opció
2. Fizess elő a Microsoft fizetős biztonsági frissítéseire (ha az Enterprise vagy Professional kiadásokat használod) - 25USD, ha az Enterprise-t, 50, ha a Professionalt használod az első évre, a többi kiadás nem támogatott. Nem egy olcsó tétel, és a második és harmadik évre tovább fog nőni ez az összeg.
3. Használd a Windows 7-et offline - Húzd ki az Internetkábelt, tiltsd le a Wi-Fi-t. Ha a gép nem csatlakozik az Internetre, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy azt támadás éri.
4. Válts Mac-re - Nem hiszem, hogy a jelenlegi Windows 7-felhasználók között sok Apple-fanatikus lenne mély zsebekkel, de a lehetőség nyitva áll.
5. Válts Linuxra - Rengeteg Linux-disztribúció létezik, aminek a felhasználói felülete jól emulálja a Windows megjelenését, nem kell túl sok számítógépes ismeret a használatához, és teljesen ingyenes a rendszer letöltése és használata, nem kell termékkulcsot vásárolni hozzá.
6. Szokj hozzá a veszélyes online élethez - Ha semelyik másik opció nem tetszik vagy nem tudod, hogyan állj neki; természetesen semmi és senki nem gátolja meg, hogy a te gépeden a továbbiakban is a Windows 7 fusson. De sajnos a programok (pl a webböngészők és vírusírtók) előbb-utóbb nem fognak frissítést kapni a Windows 7-en és pár év után teljesen elévülnek.
katt · 4 év
Vaaagy:
7: Használd nyugodtan a Windows 7-et egy jó biztonsági szoftverrel.pff
Jó pár ismerősömnél működik, 10-es több kártevőt fog. Minden más marketing.
Gabika93 · 4 év
Nagyon fog hiányozni! Cry És az Aero felület is.
Még a mai napon is a legjobb operációs rendszer.
blazsi55 · 4 év
Windows 7-nél az utolsó 2020. Januári frissítésnél (amit nem sikerült hibamentesen kiadni) a Microsoft kijavított egy hibát, amely fekete asztalhoz vezethet - akinek csak ez kell - 2020.02.06. (KB4539602):

_________________________________________________________________________
A havi összesítő frissítés "normál" 2020.02.06. (KB4539601):
blazsi55 · 4 év
blazsi55 · 4 év
Feketén frissíthető a Windows 7

fraudmilton · 4 év
Ha esetleg valakinek érintetlen msdn-es xp-re fájna a foga...

Home:

Pro:

Pro VL:
furedilaci · 4 év
Amíg a Samsung Allshare program nem fut a windows 10-en addig marad a win 7.
Win 10 tele van mindenféle szemét programmal és nem engedik meg a filmek kiküldését tv-re addig nem kell. A Win 7 mindenre tökéletes.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!