Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 11 - Hivatalos rendszerkövetelmények

Szerző: Driver
Június 24-én este a Microsoft megtartotta sokat vár Windows bemutatóját, ahol nem meglepő módon kiderült, hogy valamikor az év végén valóban érkezik a Windows 11. Ezzel együtt a rendszerkövetelmények is bejelentésre kerültek, melyek tartalmaznak több érdekes meglepetést is.

Hivatalos rendszerkövetelmények:

Processzor:1 GHz-es vagy gyorsabb, legalább 2 magos, kompatibilis, 64 bites processzor vagy egylapkás rendszer (SoC)
RAM:4 GB
Tárhely:Legalább 64 GB kapacitású tárolóeszközMegjegyzés: További részletekért lásd az alábbi „További információk a Windows 11 naprakészen tartásához szükséges tárhelykövetelményekről” című részt.
Rendszerfirmware:UEFI, GPT Partíció, biztonságos rendszerindítás
TPM:Platformmegbízhatósági modul (TPM) 2.0
Videokártya:DirectX 12-kompatibilis vagy újabb, WDDM 2.0 típusú illesztőprogrammal
Képernyő:Legalább 9" képátlójú, színcsatornánként 8 bites, nagy felbontású (720p) kijelző
Internetkapcsolat és Microsoft-fiókok: A Windows 11 Home rendszerben az eszköz első használat során elvégzendő beállításához internetkapcsolatra és Microsoft-fiókra van szükség.A Windows 11 Home S módú működéséről való átváltáshoz szintén internetkapcsolatra van szükség. Az S módról itt talál további tájékoztatást.A frissítések telepítéséhez, valamint bizonyos funkciók letöltéséhez és használatához valamennyi Windows 11-verzió esetén internet-hozzáférésre van szükség.
Azaz a Windows 11 már csak és kizárólag 64 bites formában lesz élérhető, a 32 bites változatban egyáltalán nem. De ami még inkább meglepő, hogy legalább TPM 2.0-ás modullal is rendelkeznie kell, majd az alaplapnak. Utóbbi elméletileg az újabb processzorba szerelt, AMD esetén fTPM, illetve Intel esetén PTT-nek nevezett technológia is kiválthatja (BIOS-ban engedélyezni kell), régebbi 5-6 évnél idősebb hardverek esetén azonban szükség lehet kifejezetten az alaplaphoz készült TPM modul megvásárlására.

Ugyanakkor ezek valójában nem teljesen a minimális rendszerkövetelmények, így előfordulhat, hogy valójában ennél valamivel gyengébb hardverre is telepíthető lesz a rendszer, a Windows Central forrásai alapján például a TPM 1.2-es verziója is szóba jöhet mint abszolút minimum a Windows 11 futtatásához.

Windows 11 kompatibilitás ellenőrző:
PC-állapotellenőrző

Megjegyzés: A fenti eszköz működése jelenleg nem 100%-os, mivel több modern egyébként megfelelő rendszer esetén is hibát jelezhet. A Microsoft jelenleg is dolgozik azon, hogy kijavítsa ezt, így a nap későbbi felében újabb verziót jelenhet meg a PC-állapotellenőrzőből

A cikk a későbbiekben még frissülhet, így érdemes lehet visszanézni
Hozzászólások megtekintése (eddig 23 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gamelord · 2 év
Itt TPM a számat... TMP mappa is jó hozzá, ahogy írtátok?
badamx · 2 év
EZ az alaplap elég hozzá? Leírásban nem látom , ezt a TMP 2.0-át

https://www.asus.com/hu/Motherboards-.../techspec/
Driver · 2 év
Processzor elméletileg tudhatja az fTPM-et, így valószínűleg nem lesz gond. Az 5-6 évnél idősebb hardvereknél lehet ez leginkább hiányosság
JDBoy · 2 év
Ezek után nem tudom hogy a kiszivárgott ISO mennyire W11, mert Én feltelepítettem, az elemző program szerint pedig nem alkalmas a gépem (notebook) a W11 futtatására.
Intel Pentium N3540 4x2,16GHz
8GB RAM
250GB SSD
isti73 · 2 év
A jelenlegi kiszivárgott win 11 még nem tartalmazza azokat a funkciókat,ami a végleges kiadásban benne lesznek! Ezért tudtad feltelepíteni, nem követeli meg sem a secure boot,sem pedig a TPM 2.0 meglétét! Ezért írja ki neked a kompatibilitást ellenőrző progi , hogy nem jó,de! Egyébként az ellenőrző program sem tökéletes ezt már javítják,ezt linkeltem be az előbb!Smile
koponya · 2 év
Ez a "Windows 11 kompatibilitás ellenőrző" semmit nem ér. z390 lapp,i59600k proci 16gb 3200mhz ram és azt írja,hogy nem alkalmas,vegyek 1 megfelelöt SadROFL
istvanhorv · 2 év
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én ugyanis már gond nélkül feltelepítettem a w11 iso-t innen, azóta is hibátlanul fut a gépemen, és tegnap találtam rá erre az ellenőrző valamire, lefuttattam kíváncsiságból, és azt írta ki hogy nem alkalmas a gépem, holott már napok óta hibátlanul fut rajta a w11!
degu61 · 2 év
Grin
isti73 · 2 év
Ez egy Dev kiadás,és ez nem win 11! Ez egy átnevezett win10 21H2 persze hogy hibátlanul fut....
blazsi55 · 2 év
Írta: isti73
A jelenlegi kiszivárgott win 11 még nem tartalmazza azokat a funkciókat,ami a végleges kiadásban benne lesznek! Ezért tudtad feltelepíteni, nem követeli meg sem a secure boot,sem pedig a TPM 2.0 meglétét! Ezért írja ki neked a kompatibilitást ellenőrző progi , hogy nem jó,de! Egyébként az ellenőrző program sem tökéletes ezt már javítják,ezt linkeltem be az előbb!

Ez egy Dev kiadás,és ez nem win 11! Ez egy átnevezett win10 21H2 persze hogy hibátlanul fut....

Ez nem úgy van ahogyan gondolod! - Ezt már TPM nélkül nem tudod telepíteni. Ebből is látszik, hogy nem is telepítetted és nem valósak (hülyeség) amiket mondasz. Én is telepítettem tesztelés céljából és nincs vele gond a magyarítás kivételével.
Ez egy kiszivárgott belső tesztelésen lévő insider Win.11 Build 21996, amiben már a nagy része benne van a fejlesztéseknek. - Ezután jönnek a Build 22xxxx kezdődőek amik már elérhetőek lesznek a jövő héten. A hivatalos, csak a Windows Insider Program-ban lesz elérhető.

Tettem fel egy olyan telepítőt amiből ki lett hagyva a TMP, aki azt töltötte le, bármelyik gépre telepíthette. Már töröltem mert a jövő héten újabb Win.11 Build-ok érkeznek.

Hivatalosan ősszel két változat jelenik meg. Az egyik a Win.11 21H2 az összes új funkcióval, amelyeket eddig meghirdettek.
A másik a Win.10 21H2 azok számára, akik vagy nem akarnak, vagy nem tudnak váltani.
________________________________________________________________________________________________________________________

Windows 11 Insider 21H2 Build 22000.51

https://kepkuldes.com/image/A1SziQ

https://kepkuldes.com/image/A1u0j5
tancsattila · 2 év
vajon a HP Compaqt 8300ustd miért nem kompatibilis vele?
koponya · 2 év
Most mivan a win 11-el?
Hivatalossan nem 24.én kelllet volna meg jeleni?
Ahozképest még sehol nincs fent.
blazsi55 · 2 év
Írta: koponya
Most mivan a win 11-el?
Hivatalossan nem 24.én kelllet volna meg jeleni?
Ahozképest még sehol nincs fent.

A Microsoft Jun. 24.-én hivatalosan bejelentette, hogy az új op.rendszere Win.11 néven fog megjelenni, amit ősszel fog kiadni.
A jövő héten ad ki belőle valamilyen Insider Build-et. - Mostanáig egy kiszivárgott belső tesztelésen lévő Insider Win.11 elérhető.
Zsozso21 · 2 év
Sziasztok.
Szerintetek ezel az alaplapal fogg menni a win 11? asus prime b450-plus,és a proci AMD Ryzen 5 3600.
blazsi55 · 2 év
Tökéletes.
Majd a TPM-et nézd meg, hogy be van e kapcsolva (gondolom, hogy ezen az alaplapon TPM chip mert ez nem régi) - keresésbe "tpm.msc" - ha nincs akkor a BIOS-ba engedélyezni kell.
Gyártóktól és évjárattól függően változó a BIOS. - Van olyan gép amelyikbe alapból be van kapcsolva a TPM de olyan is van amelyikbe nincs.

https://kepkuldes.com/image/Abb7dQ

https://kepkuldes.com/image/AZuMGA
Zsozso21 · 2 év
Köszi és aszt hol kell engedélyezni és hogyan?
blazsi55 · 2 év
Megnézted egyáltalán, hogy mit mutat a tpm.msc? Ha azt se tudod, hogy a TPM be van e kapcsolva vagy nincs akkor mit akarsz engedélyezni? Odaírtam, hogy a BIOS-ba lehet. Akkor minek kérdezed, hogy "hol kell engedélyezni".
Én nem látom a BIOS-od és így nem tudom megmutatni, hogy hol van benne a TPM.
Csak akkor tudnám pontosan megmondani ha ugyanilyen alaplapom lenne. Ennek az alaplapnak a BIOS-át még sose láttam, nem tudom mi hol van benne.
Az is lényeges, hogy a legújabb BIOS legyen rajta. Ha nem tudod megoldani szóljál valakinek aki ért hozzá.
Zsozso21 · 2 év
Igen néztem, aszt írja hogy nem található kompatibilis TPM

Rendben. Köszönöm.

Na síkerűlt meg csináljam a Biosba eszt a fTPM-et beállítást.
blazsi55 · 2 év
Akkor csak ügyes vagy. - Teszteld le a géped, hogy telepíthető-e rá a Win.11.

https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11/releases/latest/download/WhyNotWin11.exe

Thumbs up
Zsozso21 · 2 év
Thumbs up
Csabi1984 · 2 év
Ha csak Magyarországra fókuszálok az emberek zöme / része még a Windows10 miatt se cserél gépet, inkább marad a Windows7-nél. Ezek után majd az emberek kifogják dobni a gépüket és mennek új készüléket összerakni, hogy legyen Windows 11? Nem nagyon értek ehhez a "piaci" részesedéshez de ha veszek egy új alaplapot abból Bill bácsi jutalékot kap, neki mi haszna abból ha az emberek nem fogják tudni használni a Windows 11-et?
Csak kérdem Smile
hefter · 2 év
Sziasztok!
Pusztán a felkészülés és előretekintés okán kérdezem, a leendő win11-hez milyen USB-s telepítőt készítő programot ajánlanátok, ami -a Rufussal ellentétben - képes bekapcsolt Secure Boot alatt is működni?
A Rufus - csakúgy, mint a YUMI - a kikapcsolást szorgalmazza, viszont az előzetes leírások alapján a Win11-hez majd az is kell. Esetleg az E2B ilyenirányú képességéről tudtok?
Köszönöm a segítséget - előre is.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 2 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!