Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Érkezik a Windows 11 - Beszerzés és minden újdonság

Szerző: Driver
Mint minden új Windows megjelenéskekor, úgy most is egy részletes cikket hozunk össze, amiben igyekszünk szinte minden újítást összeszedni. A Windows 11 útja sok szempontból hasonló lesz mint a Windows 10-zé, a megjelenő rendszer mindössze egy új kezdet lesz, évről évre új verziót fogunk kapni belőle, tele újdonságokkal.

Megjelenés

A Windows 11 már nyilvánosan is elérhetővé vált, mind a korábbi Windows 11 követelményeinek megfelelő számítógépek számára mint frissítés (erről a rendszerkövetelményeknél), illetve az újonnan forgalomba kerülő PC-ken is ettől kezdve lesz előre telepítve megtalálható. Ugyanakkor frissítésként, akár a Windows 10 esetében a múltban, nem biztos, hogy azonnal megtalálható lesz Windows Update-en, így aki azonnal frissíteni szeretne, manuálisan is megteheti.

Rendszerkövetelmények

A Windows 11 rendszerkövetelményei nagyban változtak a Windows 10-hez képest. Egyrészt a minimum rendszerigény változott, így a rendszer futtatásához legalább az alábbiakra van szükség:
 • 1 Ghz-es 64-bites dual-core processzor
 • 4 GB RAM
 • 64 GB-os merevlemez
 • 9 colos kijelző (1366x768 felbontással)
 • UEFI, Secure Boot és TPM 2.0
 • DirectX 12 kompatibilis grafikus kártya és legalább WDDM 2.0 képes grafikus illesztőprogram

Továbbá csak és kizárólag 64 bites változat lesz elérhető a Windows 11-ből és mindezeken túl a hivatalosan támogatott processzorok listája is korlátozott. Intel esetén főképp 8. generációtól, míg AMD processzorok esetén Ryzen 2-től számíthatunk teljes támogatásra. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy korábbi generációs processzorokkal a rendszer nem lesz használható, nem hivatalos úton, úgymond "saját kockázatra", a Windows 11 ugyanis telepíthető ezen számítógépekre is (tiszta telepítés útján). Persze ezen esetekben is meg kell felelnie PC-knek a fentebb ismertetett minimális követelményeknek. A teljes kompatibilitás a PC Health Check alkalmazással ellenőrizhető.

Újdonságok

A Windows 11 egyik legfőbb célja, hogy a felhasználói felületet modernizálja. Így a tálca, a fájlkezelő, a kontextus menük, animációk, ikonok és sok beépített alkalmazás is teljesen új megjelenést kap és a jövőben még kapni is fog. Az alakok és a legtöbb forma lekerekítetté vált, a rendszer stílusa sokkal színesebb, mint amit a Windows 10-ben megszokhattunk.

Tálca és a Start menü

A tálca maga nagyobb változásokon ment keresztül, amely alapállapot szerint már középre igazítja a tálca gombokat és a kitűzött valamint megnyitott alkalmazásokat (balra igazítás is beállítható). Önmagában ez nem tűnik nagy változásnak, de valójában szinte teljesen új alapokról átírták az egészet. Ennek előnye, hogy nagyon részletesen kidolgozott aprólékos animációkat kapott, amellyel a rendszer használata egyszerűen modernebb érzetet ad, melyben sokat segít, az is, hogy sok egyéb animáció is át lett dolgozva (ablak műveletek).


A jobb oldalon lévő értesítési terület is változott, valamint a Művelet központ működése. Utóbbit vagyis már két különböző részen helyezkedik el, de ennek ellenére mégis egyszerűbb lett. A korábban elmulasztott értesítéseinket már a dátumra kattintva érhetjük el, ahol a naptár felett fognak azok megjelenni. Ha pedig a hangerő, hálózat, vagy akku ikonjára kattintunk akkor egy egységesített felületen érhetük el a Windows 10-ből ismert gyorsműveleteket (Wifi, Bluetooth, kivetítés), valamint a hangerő és fényerő csúszkát is.


A start menü, akár a tálca, lényegében teljesen új. Eltűntek a Windows 10-ből ismert csempék, helyette a start menü felső részébe mint egyszerű ikonokat rögzíthetjük kedvenc alkalmazásainkat. Az alsó "Ajánlott" részen pedig alapértelmezésben az újonnan hozzáadott alkalmazásaink és leggyakrabban használt fájljainkat érhetjük el. A bal alsó részre a felhasználói fiókunk és nevünk, a jobb oldalra pedig a főkapcsoló került.


Bekerült egy teljesen új Widgetek nevű gomb is, amely a Windows 10-be megtalálható hírek és érdeklődési körökhöz hasonló oldalt nyit fel, csak jóval nagyobb méretben a bal oldalon. A nagyobb élettéres, hogy itt pár beépített alkalmazás, mint az időjárás, naptár, fényképek, vagy teendők, úgynevezett vezérlői (Widget), tetszőleges méretben kihelyezhetők a hírek elé, melyek valamelyest az elő csempék szerepét tudják így betölteni.


A start legfelős részére került még egy kereső sáv, amely a tálcáról is elérhető kereső felületet nyitja meg. Ez a felület nagyban hasonlít arra, amelyet az újabb Windows 10 verziókban is megtalálhatunk, a dizájnon kívül lényegi változás itt nem igazán történt.


Jelentősebben átalakult a tálcáról is elérhető Feladat nézet (Windows + Tab billentyű), amely egy teljesen új felületet kapott a Windows 10-ben lévőhöz képest. A korábbi idővonal funkció teljesen eltűnt, helyette már csak az ablakok áttekintésére és virtuális asztalok létrehozására használhatjuk a felületet. Utóbbi esetén újdonság, hogy asztalonként eltérő hátteret is beállíthatunk.

Multitasking

A Windows 11 szintén egy nagy újítása, hogy nagyon megkönnyíti az ablakok rendezését. Ezt az ablakok kis és nagy méretre állító gombjára rámutatva érhetünk el. Ezek valamelyikére kattintva azonnal a kívánt pozícióba igazíthatjuk ablakainkat, alapesetben 4, ultraszéles monitorok esetén pedig 6 elrendezésből is lehet választani a kis felugró menü segítségével. De ennyiben nem merül ki ez a funkció, ugyanis ha így csoportosítunk ablakokat, azok a tálca ablak előnézeti képében is megjelennek.

Mindezen túl, amennyiben laptoppal rendelkezünk és külső kijelzőt csatlakoztunk és választunk le, akkor a rendszer képes a korábban nyitott ablakok pozíciójának megjegyzésére a külső kijelzőn. Így leválasztáskor egyrészt minimalizálja azokat a tálcára, majd újra csatlakoztatáskor pedig mintha mi sem történt volna, a korábbi pozícióba visszaállítja azokat. Ezzel megkönnyítve a mobilabb munkavégzést.

Fájlkezelő

A fájlkezelő is megújult, a Windows 10-ből ismert, még Office-ből átvett felső "Ribbon" szalag menü teljesen eltűnt és leegyszerűsödött. Helyette a legalapvetőbb műveleteket láthatjuk, a további kevésbé gyakran használtak pedig egy legördülő menübe kerültek. Bár így a haladóbb lehetőségek ugyan eltűntek, viszont jóval átláthatóbbá is vált a fájlkezelő, kicsit a Windows 7-es időket idézve. További újdonság, az új ikonok kívül persze, hogy a fájlkezelő alapból egy kicsit mindenhol nagyobb térközt használ (Mappabeállításoknál kikapcsolható).


A fájlkezelőben és a rendszer legtöbb pontján teljesen új kontextus menükkel is találkozhatunk, amit szintén lényegében újraírtak a fejlesztők. Ennek célja, hogy leegyszerűsítse a mostanra extrém hosszúvá vált kontextus menüket, amik több esetben oda nem illő opciókat is tartalmazhatnak. A leggyakrabban használt parancsok, mint másolás, kivágás, beillesztés ikonok formájában, mindig közvetlenül a kurzor mellet jelennek meg az új menüben. Bár több program által amúgy hozzáadott opció jelenleg még nem jelenhet meg a Windows 11 kontextus menüjében, a későbbiekben ez majd változhat mivel a fejlesztőknek kell majd ezt implementálni (és immáron csoportokba szervezve fogja a rendszer rendezi ezeket). A régi kontextus menük viszont a "További lehetőségek megjelenítése" alatt továbbra is elérhetők.

Gépház

Teljes egészében átalakult a Gépház is. A Microsoft szinte az egészet átszabta, ugyanakkor sok korábbi oldal mégis valamennyire ismerős lehet a Windows 10-ből. A legnagyobb különbség, hogy a fő kategóriák mindig fixen a bal oldalon megtalálhatóak, arra kattintva az alkategóriák középen nyílnak meg majd onnan eljuthatunk a kívánt oldalra. A navigációt segítve középen egy navigációs útvonalat is megjelenít, így pontosabban tudható, hol is vagyunk. A legtöbb oldal sokkal szebb vizuális megjelenést kapott, legfőképp igaz ez a Bluetooth és eszközök, Személyre szabás, Hálózat és internet és Windows Update oldalakra.

Nyitottabb Áruház, Android alkalmazások

A beépített Áruház is megújult, de nem csak vizuálisan. Az igazán fontos változás, hogy sokkal szabadabb és nyitottabb lesz több fronton is a korábbaiktól. Egyrészt más kiadók áruháza is bekerülhet majd a Microsoft áruházába, így például érkezni fog az Amazon is és így az Android alkalmazások natív támogatása (ez csak 2022-ben érkezik). Ezen kívül már az Epic Games is bejelentette, hogy szintén részt kívánnak venni és saját felületet fog kapni az ő részlegük is az új Áruházban (hasonlóan lehetséges lenne például a Steam, GOG vagy egyéb áruházak számára is). Még egy nagyon fontos változás, hogy a fejlesztőknek már nem kell speciális telepítőcsomagot használniuk a terjesztéshez, módosítások nélkül Win32, .NET, UWP, Xamarin, Electron, React, Java és PWA is terjeszthető lesz az új áruházban. Továbbá a vásárláskor bezsebelt részesedésen is csökkentett a cég, sőt bizonyos esetekben teljesen el is tekint attól.

Új indítási és további hangok

A Windows 11-ben a Windows 7 óta először tér vissza az indítási hang, amely több hanggal együtt teljesen megújult. A rendszerben megtalálható további hangok is teljesen újak lettek, amelyek sokkal kevésbé harsányak, megnyugtatóbb hatást keltenek. Ráadásul, attól függően, hogy éppen világos, vagy sötét témát használunk, némi további eltérés figyelhető meg a hangokban, utóbbi esetén még inkább tompa tónust használva.

Első beállítási élmény (OOBE)

A rendszer kapott egy teljesen átszabott OOBE képernyőt is, amely lépéseit tekintve nem tér el nagyban a Windows 10-ben jelenleg megtalálhatótól, azonban megjelenése a Windows 11 arculatához lett igazítva. Egy további hátránya amit a felhasználók már a Windows 10 legutóbbi verzióiban is tapasztalhattak, hogy Home rendszer esetén a beállításhoz itt is Microsoft fiókra lesz szükség (amennyiben van internetkapcsolat).

Új zárolási képernyő, gyorsabb Windows Hello

Természetesen a zárolási képernyő sem maradt ki a vizuális változások sorából, drámai változás azonban a középre igazításon és eltérő betűtípusokon kívül nem igazán történt. Technikai módosítás azonban igen, a Windows Hello azonosítást használó eszközök (pl. ujjlenyomat, arcfelismerő szenzor) akár 30%-kal gyorsabbak lettek.

További, jelentős újdonságok

 • Több beépített alkalmazás megújul: A rendszerben szinte minden beépített app új külsőt kap, így a Fényképek, Számológép, Posta, Képmetsző is, de a későbbiekben a klasszikus Paint is megújul majd.
 • Microsoft Teams integráció a tálcán: A Teams üzenetküldő, ütemező és videókonferenciákat támogató platformja integrálva lett a tálcába, ahonnan azonnal elérhetőek a Team-es kontaktjaink.
 • Számos fejlesztés az érintésvezérlésben: A rendszerben rengeteg érintésvezérlési fejlesztés került. A felületen az érintés pontok jóval nagyobbak lettek és nagyobbá is válnak ha a rendszer érzékelni, hogy csak érintőképernyős bevitel érhető el. Így például ablakok méretezés is jóval egyszerűbb (a rendszer meg is jeleníti a zónákat ilyenkor). A képernyőn többujjas gesztusok is támogatottá váltak, melyek azonosak az érintőpárnán használt gesztusokkal. További apró érdekesség, hogy a kijelző forgatásakor az egymás mellé rendezett alkalmazások is egymás mellet (pontosabban már felett és alatt) maradnak.
 • Új érintőbillentyűzet: Teljesen új a Swiftkey-hez hasonló érintőbillentyűzet található meg a rendszerben, amely egyéni hátterekkel is testre szabható és GIF-ek beillesztését is támogatja. De új több ujjas gesztusok is bekerültek.
 • Gyorsabb indítás: A rendszerindítás összességében (köszönhetően a Windows Hello fejlesztéseken is), észrevehetően gyorsabb.
 • Dinamikus képfrissítési gyakoriság: Az azt támogató hardvereken a rendszer már támogatja a Dynamic Refresh Rate (DRR)-t, amellyel a képfrissítési gyakoriságot a rendszer fogja beállítani, annak megfelelően, hogy mi van a képernyőn. Laptokok esetén ez jelentősen növelheti az energiagazdálkodást.
 • Wifi 6E támogatás: Hivatalosan is támogatott lett a Wifi 6E szabvány a Windows 11-ben, természetesen az azt szintén támogató hardverek mellett.
 • Office 2021: A Windows 11-el együtt megjelenő Office 2021 egy teljesen új a rendszerhez illeszkedő felületet fog kapni a későbbiekben
 • Direct Storage: Egyes új játékok esetében a Direct Storeage segítségével azok közvetlenül, a memória megkerülésével a háttértárról olvashatják be a tartalmat. Ezzel nagyon jelentős terhet levéve a CPU-ról és így nagyban meggyorsítva a betöltési időket. Ugyanezen technológiát az új Xbox Series konzolok is alkalmazzák és amennyiben M.2 NVMe háttértárról van szó, a Windows 11 esetében is működhet majd ezen technológia.
 • Xbox Game Pass és xCloud egy appban: A rendszerben megtalálható teljesen új Xbox alkalmazás két új integrációt is kapott: alapból a Game Pass és az xCloud is elérhető lesz benne.
 • Játék üzemmód: A Windows 10-ből ismert játék üzemmód több apró fejlesztést is kapott, így valamivel jobb teljesítményt nyújthat játék közben.
 • Szorosabb együttműködés a GPU gyártókkal: Az Nvidia és AMD driverek szorosabb támogatást kapnak a rendszerben a legtöbb hardver esetén, így azok mindig automatikusan Windows Update-en keresztül frissülni fognak a legújabb verzióra.
 • Verziószám: A Windows 11 első végleges kiadása a Version 21H2, de az igazán pontos fő verziószáma v10.0.22000 lett, vagyis valójában a build számon kívül (22000) a Windows 10-hez képest nem változott semmit, valószínűleg a jobb kompatibilitás miatt.

Leköszönő, vagy eltűnő funkciók

 • A Start átalakulásával több korábbi funkció már nem érhető el:
  • A menü mérete, az ikonok mérete és a kitűzhető egyszerre látható terület mérete (3x6 ikon), nem módosítható.
  • A minden alkalmazás lista alapból nem látható és nem is tehető azzá.
  • A kitűzött alkalmazások nem rendezhetők csoportba többé.
 • A tálcán átalakulásával jelenleg elveszített funkciók:
  • A tálca pozíciója csak a képernyő alja lehet, nem lehet többé sem felülre, sem balra, vagy jobbra helyezni.
  • A tálca mérete nem módosítható, kis ikonos nézet sincs, zárolás feloldásával sem lehet a méretét változtatni.
  • Az ikonok csoportosításának feloldása és így a program nevek megjelenítése nem lehetséges többé.
  • A tálca jobb klikkes menüje jóformán eltűnt, így a feladatkezelő sem nyitható meg onnan, illetve minden testreszabási lehetőség eltűnt onnan.
  • A kapcsolatok sem rögzíthetők többé a tálcán.
 • Nincs többé táblagép üzemmód.
 • Amennyiben Microsoft fiókkal vagyunk belépve, hátterünket a rendszer már nem fogja eszközeink között szinkronizálni.
 • Nincs Internet Explorer és nem is kapcsolható be, helyette az Edge IE módját javasolt használni.
 • Az idővonal funkció eltűnt.
 • Szinte minden 3D-t érintő beépített alkalmazás alapból már nem található meg többé a rendszerben (pl. Paint 3D).

A frissítés ingyenes

Akár anno a Windows 10 esetében, úgy a Windows 11-re történő áttérés is teljesen ingyenes. Sőt, amennyiben Windows 7-es, vagy Windows 8/8.1-es kulccsal rendelkezünk, akár a Windows 10 esetében, úgy 11-nél is gond nélkül használhatjuk a rendszer telepítésére és aktiválására.

Évente egy új főverzió érkezik

Ahogy 2015-ben a Windows 10 számára is, úgy 2021 a Windows 11 számára is csak a kezdet, a Microsoft évente egy új főverziót fog belőle kiadni, melyek mindig hoznak majd magukkal valamilyen nagyobb újítást. Tehát a rendszer folyamatosan fog fejlődni, és ahogy a Windows 10 is az elmúlt 6 évben, nagyon sokat fog még változni.

Beszerzés

A rendszer október 5-étől már tehát elérhető Windows Update-en is, de csak a teljesen kompatibilis eszközök számára. Azonban még ezeknél is hullámokban fog megjelenni a frissítés, vagyis azonnal minden számítógépen nem biztos, hogy frissíthető lesz.

Viszont akár korábban a Windows 10 esetén, használhatjuk a Windows 11 telepítési segédet, vagy a Media Creation Tool-t frissítésre, illetve telepítő média készítésére és ISO telepő letöltésére is. De a Windows 11 hivatalos oldaláról immáron lehetőségünk az ISO-t lemezkép közvetlen letöltésére is:
Windows 11 beszerzése:
Letöltés
Hozzászólások megtekintése (eddig 23 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
milli · 1 év
Nekem TPM 2.0 Secure boot Uefi is van csak proci ami I7-7700 HQ

Feltegyem-e vagy maradjak windows 10 -en??????
Driver · 1 év
A saját véleményem az, hogy nem kell elkapkodni, nem rossz a Windows 11, de kelleni fog még neki egy kis idő, hogy olyan kiforrott legyen mint a Windows 10.
John Doe · 1 év
Hali, nekem egy asus rog laptopom van, mindenben megfelel a windows 11-nek, csak a proci I7-7700 HQ, mint neked. Ettöl függetlenül feltettem usb-röl tisztán a windows 11-et es tökéletesen müködik minden, a windows update is, a windows 10-en használt programok is!
jucus · 1 év
Hello--a pc-rendszerkövetelménynek megfelel.de ez a i5-cpu nincs a támogatott listán.akkor nem is telepithető a w11-?
Driver · 1 év
Szia! Ahogy a cikk is említi lehet, de csak ha tiszta telepítést csinálsz, vagy esetleg ha a telepítőt a Windowson belül indítod es úgy frissítesz.
killjoy · 1 év
Arról lehet tudni valamit, hogy mennyire igaz az a hír, amit talán a PC World hozott le, hogy a nem támogatott processzorokra telepített Win 11-ek semmilyen frissítést nem fognak kapni a Windows Update-en?
blazsi55 · 1 év
Az inkompatibilis prociknak csak annyi a problémájuk, hogy nincs bennük beágyazott TPM - ami a Win.11 követelményeiben benne van.
John Doe · 1 év
Nos ez igy nem igaz, mert pl az én procim is elvileg inkompatibilis mégis TPM 2.0-ás
degu61 · 1 év
Ez már a végleges ami 5-én jelenik meg?
blazsi55 · 1 év
Igen.
Magyar88 · 1 év
Valaki mivel nem vagyok egy gigantikus zseni,kérem h magyarázzon már el nekem néhány dolgot.
Tehát,azt írja h 1 Ghz-es 64-bites dual-core processzor kell hozzá.. Na de nekem ennél azért relatíva a 4 magos I7 4770K procimmal,túlteljesítem már ha lehet így fogalmazni,ezt a nokedli harcos említettet követelményt. Akkor miért nyíg h ez nem jó neki? Nincs rá megoldás h kijátssza az ember ezt? Illetve ugye nekem a Pc-m még 2014-es,ebbe nincs az a TPM 2.0,és már a modult sem lehet hozzá kapni... Van erre is valami módi,h kijátssza az ember,vagy buherált Win11 amiből ez úgymond,ki van herélve h kelljen? Minden másom bőven elég a Win11-hez ami a pc-ben van.
gthomma · 1 év
Sziasztok!
Az UUPdump ezt ajánlja a legfrissebbnek:
https://uupdump.net/known.php?q=22000
Windows 11 (22000.194) amd64

Ezek szerint az update a Windows 11 (22000.160) amd64-at fogja feltenni ?
John Doe · 1 év
A cikkben ezt olvastam: "Egy további hátránya amit a felhasználók már a Windows 10 legutóbbi verzióiban is tapasztalhattak, hogy Home rendszer esetén a beállításhoz itt is Microsoft fiókra lesz szükség (amennyiben van internetkapcsolat)."

Ezt annyiban egészíteném ki, hogy ha nincs internetkapcsolat nem megy tovább a telepítö, ergo nem rakod fel a windows 11 Home verziót. Nálam ez volt, pedig próbáltam mindent, hátha tovább léphetek. Vagyis Windows 11 Home rendszer esetében kötelezö az internetkapcsolat és a Microsoft fiók!
alagi075 · 1 év
Megy az, csak amikor telepíted (tiszta telepítésről van szó, gondolom), amikor termékkulcsot kér, a mellékelt "generic key" listából válaszd ki a rendszerednek megfelelőt, és írd be.
Ez telepítésre jó, aktiválásra nem, viszont ennek segítségével Microsoft-fiók és internet nélkül is felmegy.
Az aktiválás már a te dolgod :-D
i.imgur.com/fsgsNLW.png
John Doe · 1 év
"tiszta telepítésről van szó, gondolom" igen arról
"amikor termékkulcsot kér" hát ez az, nekem azt nem kérte

én ezt használtam: "MediaCreationToolW11.exe", hivatalosan töltöttem le, amivel megcsináltam a telepítöt és azzal raktam fel.
amit kért az az internet és a Microsoft fiók, anélkül nem ment tovább Sad mikor bejött a rendszer, már aktív volt.
alagi075 · 1 év
Múlt héten felpattintottam a telepítési segéd segítségével egy Win 10 21H1-es SSD-re, ami minden frissítést megkapott (drivereket is).
Be kellett kapcsolnom a TPM 2.0-t a BIOS-ban, de onnantól kezdve nem volt gond.
Pár perc alatt felment, igencsak gyors, bugot eddig nem vettem észre.
A tálca az, ami baromira nem tetszik, de majd megszokom.
Van ugyan rá registry-hack, de ahogy észrevettem, onnantól az asztali értesítések nem működnek, pedig nekem nagyon kellenek, így maradtam az újnál. A Classic Shell kompatibilis, szerencsére.
A Win 10-ben még lehetséges volt a másodpercek kijelzése a rendszerórán, a 11-ben ez a lehetőség már nincs meg.
A Fájlkezelő menüszalagja akinek hiányzik, azt is vissza lehet mókolni, de sztem felesleges, meg lehet szokni az újat is.
A TotalCommander 10.00-val együttműködik; pár apróság, amit átvariál a TC-ben, de azt mondom, jobb is.
A dizájn tetszik, érthetőbb az elrendezés, letisztultabb a megjelenés.
Egyelőre elégedett vagyok vele.
szemledi · 1 év
Ez lesz az első olyan Windows amit még VBox -ban sem fogok soha feltelepíteni.
Windows 11 = katasztrófa minden tekintetben.
John Doe · 1 év
Hali, korábban ezt írtam:

"ha nincs internetkapcsolat nem megy tovább a telepítö"
"Windows 11 Home rendszer esetében kötelezö az internetkapcsolat és a Microsoft fiók!"

Nos ez így már nem igaz, mert utána olvastam a témának és találtam megoldást.

https://www.neowin.net/news/you-can-still-complete-windows-11-home-setup-without-internet/

Röviden (ha nem akarsz olvasni és/vagy videót nézni):

-hálózathoz való csatlakozás helyett nyomd le a Shift + F10 billentyűt a billentyűzeten
-megnyíló parancssori ablakban írd be "taskmgr" és nyomd meg az Enter billentyűt
-feladatkezelőben keresd meg a "hálózati kapcsolatot"
-jelöld ki, majd kattints a jobb gombbal, és válaszd a feladat befejezése parancsot
-most lépj vissza a telepítőhöz, és folytasd a telepítést helyi fiókkal

Kipróbáltam és minden rendben ment!
alagi075 · 1 év
Találtam egy cikket a tálca megoldására
https://github.com/valinet/ExplorerPatcher/blob/master/README.md

Kipróbáltam, működik :-)
Mennek az asztali értesítések is, az emojipanel is, és visszakapjuk a win10 tálca-jobbklikk menüjét is.
A beállítás a cikkben le van írva.
UPDATE 2021.11.10:
A KB5007215 frissítés (a buildszámot 318-ra változtatja) telepítése után egy figyelmeztetés jelenik meg, miszerint frissíti az ExplorerPatcher-t is.
A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a korábbi értesítési terület (tálca jobb oldala) visszaáll, azaz a megjelentetni kívánt ikonokat újra engedélyezni kell.
Deadman · 1 év
Windows 11 feltelepitve aztán ment is gyorsan vissza a 10.ugyanis Cannon pixma TS3151 nyomtatót egyszerűen "elfelejti" ..Minden egyes ujrainditás után a feltelepitett nyomtatóval már nem lehet nyomtatni. Ki kell törölni usb csati ki, majd vissza felismeri .Lehet nyomtatni. Kikapcsolás után újra el kell minden alkalommal játszani ezt...Szóval Win 11 egyenlőre "parkolópálya"
YLi · 1 év
Kijött egy újabb novemberi v1 kiadás Windows 11-ből a Windows 10 21H2 mellett.
Hivatalos magyar ISO link:
https://www.microsoft.com/hu-hu/softw.../windows11
John Doe · 1 év
Hali, kb 1 hete raktam fel a win11-et egy 6 eves Acer Aspire E5-573 laptopra es csak a proci nem felelt meg (Intel® Core™ i3-4005U). Hiba nelkul es tokeletesen megy minden frissitessel egyutt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 8 Vendég
 • 207 Tagok ma
 • 5 Szülinapos
 • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!