Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Jön a Windows 10 21H2 frissítése

Szerző: Driver
Bár a Microsoft nagyon elfoglalat a Windows 11 fejlesztésével és október 5-én történő hivatalos kiadásával, de még június közepén azt is bejelentette, hogy az idei Windows 10 frissítés sem fog elmaradni. Ez a frissítés pedig nem meglepő módon a 21H2 nevet kapta.

Ez azonban nem összekeverendő a Windows 11-gyel, melynek elő kiadása szintén ugyanezen 21H2 verziónevet kapja, hiszen az immáron egy különálló új operációs rendszerként kezelendő. A Windows 10 esetében pedig a 21H2 nagyon apró újdonságokat hoz, hasonlóan a tavasszal kiadott 21H1-hez.

Valójában akár csak tavaszi társa, ez is egy kisebb méretű és gyorsan telepíthető javítócsomag lesz, a rendszer buildszáma ismét csak eggyel nő majd (Build 19044 lesz), amely javításokon kívül leginkább csak a vállalati felhasználás terén hoz némi újdonságnak nevezhető dolgot:
 • Javítva lett egy hiba, amely miatt ha bekapcsolt HDR mellett streameltünk, az normál SDR kijelzőkön eltorzult színekkel, túl világosan jelenhetett meg.
 • Javítva lett egy hiba, amely miatt fekete képernyő fogadhatott külső kijelzőnkön, miután hibernációból ébresztettük fel rendszerünk.
 • Minimális teljesítmény javulás tapasztalható, mivel javítva lett több a rendszerben fellelhető memóriaszivárgás.
 • Javítva lett egy olyan speciális hiba is, amely miatt néhány alkalmazás nem volt minimalizálható.
 • Támogatást kap a WPA3 H2E biztonsági szabvány a Wifi kapcsolatoknál.
 • A Windows Hello for Business egy új szervezeti beállítási lehetőséget kap, mellyel így gyors, jelszó nélküli hálózati fiókok létrehozása is lehetséges az adminisztrátorok számára.
 • A Linuxos alrendszerben (WSL) már támogatott lett a GPU számítás. Így több esetben jelentősen nagyobb teljesítmény érhető el, főleg olyan speciális területeken, melyek ezt használják (mesterséges intelligencia és gépi tanulás).

A Windows 10 21H2 frissítés valamikor októberben, vagy novemberben jelenhet majd meg, egyelőre a Microsoft hivatalos időpontot nem adott meg. Alapvetően a Home és Pro kiadások 18 hónap, míg az Education és Enterprise 30 hónapig lesznek majd támogatottak, de fog érkezni ebből a verzióból a vállalati 2021 LTSC kiadás is, ami legalább 5 éven át támogatott lesz.

Ugyanakkor több jel utal arra, hogy a jövőben a Windows 10 esetében ennél nagyobb újításokat már nem láthatunk majd, viszont ehhez hasonló, évente legalább egyszer megjelenő javítócsomag jellegű frissítéseket nagy valószínűséggel igen, egészen a rendszer végső támogatásának megszűnéséig (2025. október 14.).

Az egyetlen újdonság amit a Microsoft talán ki fog adni a Windows 10 részére, az néhány új beépített alkalmazás, illetve áruház. Ezek némelyike állítólag a Windows 11-éhez hasonló átszabást még kaphat majd a közeljövőben. Viszont maga a rendszer már nem fog semmilyen nagy újdonságot kapni, - hiszen ezen szerepet immáron a Windows 11 tölti be.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 6 Vendég
 • 207 Tagok ma
 • 5 Szülinapos
 • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!