Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Megjelent a Windows 10 21H2 frissítése

Szerző: Driver
A Microsoft bár gőzerővel fejleszti tovább a Windows 11-et, de a Windows 10-ről sem felejtkezett meg, olyannyira nem, hogy már el is érhető a legfrissebb verzió, a Windows 10 21H2, vagy egyszerűbben a 2021. novemberi frissítés. Ez azonban akár korábbi társai, valójában nem egy túl jelentős frissítés, sokkal inkább ismételten egy szervízfrissítés, vagy klasszikus szervízcsomaghoz hasonlítható.

Így nem meglepő módon a ez a kiadás sem igazán egy önálló funkciófrissítés, az alapjának még mindig a tavaly megjelent Windows 10 Version 2004 tekinthető és éppen ezért mint egy összesítő frissítés települ majd, 20H2 és a 21H1 verziót futtató rendszerekre is.

Igazi újdonságból is mindösszesen csak kettő kerül be a korábbi kiadásokhoz képest:
  • Támogatást kap a WPA3 H2E biztonsági szabvány a Wifi kapcsolatoknál.
  • A Linuxos alrendszerben (WSL) már támogatott lett a GPU számítás. Így több esetben jelentősen nagyobb teljesítmény érhető el, főleg olyan speciális területeken, melyek ezt használják (mesterséges intelligencia és gépi tanulás).

Ahogy az lenni szokott a frissítés a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update lapján fog felbukkanni, azonban most is több hullámban teszi azt elérhetővé a Microsoft, így nem fog mindenkinek azonnal megjelenni. De szintén a megszokott módon a Frissítési segéddel, illetve Media Creation Tool segítségével egyből frissíthetünk, vagy letölthetjük a 21H2-es telepítőket.

Windows 10 21H2 letöltése

A 21H2 természetesen nem az utolsó frissítés a Windows 10-hez, hiszen ezen verziónál a Home és Pro kiadások 18 hónap, míg az Enteprise és Edu kiadások 30 hónap támogatást kapnak majd. Ami érdekesség, hogy a 21H2-ből készül majd a 2021-es LTSC kiadás is, amely körülbelül 5 évig lesz támogatott. A Windows 10 végleges támogatása 2025. október 14-én szűnik majd meg, addig pedig várhatóan immáron évente egyetlen ehhez hasonló szervízfrissítéssel fogják naprakészen tartani a rendszert.
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
odin · 1 év
Köszi.
Végre akkor mehet a frissítés.
ivanyi005 · 1 év
jó volna, csak nincs seed Shocked

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 2

Valentin50, Gollah
  • 5 Vendég
  • 207 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!