Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Letölthető a Windows 11 2022-es frissítése (22H2)

Szerző: Driver
Megérkezett a Windows 11 22H2, vagy közérthetőbben a 2022-es frissítés, amely egy teljesen új főverziót hozott magával. Egészen pontosan az eredeti Windows 11 22000-es buildszáma helyett már a 22621-et viseli a rendszer, tehát ez a Windows 11 első valódi nagyfrissítése. Ennek megfelelően sok újdonságot is megtalálhatunk benne, ezekről későbbi cikkünkben részletesebben is beszámolunk.

Ahogy az lenni szokott, a Microsoft weboldaláról már letölthetjük több módon is az új verziót, tehát nem kell felétlen megvárni a frissítés Windows Update-en való felbukkanását, amely nem történik meg azonnal minden eszközön. Tehát ha meglévő eszközünket szeretnénk azonnal frissíteni azt megtehetjük a Telepítési segéd nevű hivatalos eszközzel, illetve a Media Creation Tool-lal is, amely frissítés mellett közvetlen képes telepítési adathordozó írására, vagy éppen a telepítő ISO képfájlok letöltésre. A webhelyről szintén azonnal letölthetjük a ISO telepítőket is, amely ezúttal már szinte minden kiadást tartalmaz (Home, Pro, Enterprise, Workstation, Education stb.).

Windows 11 22H2 letöltése

A Windows 11 22H2 legfőbb újításai közé tartozik például, hogy a startmenüben már lehetőségünk van több, vagy éppen kevesebb kitűzött alkalmazást vagy ajánlást megjeleníteni, szintén ugyanitt mappákba is szervezhetjük alkalmazásaink. A rendszer kapott egy ráncfelvarrott feladatkezelőt sötét mód támogatással, tovább okosodott a multitasking (a képernyő tetejéről is zónákba oszthatjuk ablakainkat), Bluetooth eszközöket is azonnal párosíthatunk a műveletközpontból, beállíthatunk automatikusan frissülő háttereket (Windows reflektorfény), ismét visszatért a tálcára a "drag and drop" és még sok egyéb apró finomítás... (cikk hamarosan).

A 22H2 egyébként természetesen teljesen ingyenes frissítés és a hardverkövetelmények sem változtak, tehát aki már Windows 11-gyel kompatibilis PC-vel rendelkezik minden probléma nélkül frissíthet. Amennyiben nem támogatott konfigurációval rendelkezünk, a hivatalos állás ez esetben szintén az, hogy nem lehetne a Windows 11-et futtatni, - ugyanakkor valójában a korábbi főverzióhoz képest ebben a tekintetben sem változott semmi (ugyanolyan módon futtatható nem támogatott hardvereken is).

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 29 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tothjani · 1 év
Nálam a Windows Update adta be, nincs vele gond letöltötte telepítette a háttérben, majd egy újraindítás és 2-3 perc alatt véglegesítette magát.
Teljes telepitést csinált igy most ott a Windows.old könyvtár, ami 30 napig adja a visszaállítás lehetőséget, de eddig minden működik rendesen.
alagi075 · 1 év
Nekem megjelent tegnap a WU-ban, ma volt rá időm hogy feltegyem.
Elszórakozott egy kicsit, néhány beállítást eltüntetett, amit eszközöltem a Winaero Tweaker-rel, az Explorer Patcher-rel, meg újra kellett indítani a Classic Shell-t, és pár beállítást ismét meg kellett csinálnom a registry-ben, de ezeken kívül semmi baj eddig vele.
Kivéve, hogy az Office 2021 ProPlus-t nem tudja elindítani, akárhogy próbálkozom (saját kulccsal aktivált), szal ebből a szempontból kicsit bosszús vagyok: legalább a fennlévő programokat hagyhatná a picsába békén...
Tanulság: legközelebb újratelepítek, nem ráfrissítek.
g65hu · 1 év
Sziasztok!
Én soha nem frissítek rá,a tiszta telepítést díjazom. Most is így tettem,ISO pendrive-n,problémamentesen települt a 22 H2 és minden programom.
RockNRolla · 1 év
Úgy kell neked. Grin
g65hu · 1 év
"Úgy kell neked"
lehet,hogy fáradt vagyok de nem értelek,hogy mire írtad.
alonzo · 1 év
Ja és a gépeden a Windows 11 op. rendszeren kívül nincs semmi ? Mert nálam a gépemen 240 program is van ! Amiket ha nem frissítek akkor napok kellenének újra felrakni !
g65hu · 1 év
De van. Ha hiszed ha nem vannak programok is.Igaz,nem 240 hanem kb. 30 amit fixen használok,a többi portable. Nem naponta (vagy hetente) telepítek ész nélkül újra,nem ugrok minden új verzióra mint egyesek ha az UUP Dump-on megjelenik,hanem amikor van időm veszem a fáradtságot,hogy újra feltelepítem amit kell.
Talán ezért nem írogatok fórumokra,hogy frissítés után nem működnek dolgok hibamentesen.
További szép estét!
RockNRolla · 1 év
Elárulom, hogy Win10óta nem telepítettem újra a gépem, úgy hogy mindig az épp aktuális win/verzió van rajta. És mégsem írogatok a fórumokra, hogy ... Lehet hogy épp így kell működnie egy frissítésnek? Grin
nathan11 · 1 év
Rufus 3.20 normál esetben mennyi idő alatt készíti el a telepítő pendrive-ot?
nathan11 · 1 év
Régebben nálam kb. 30 perc volt, most viszont órák óta írja már.
nathan11 · 1 év
Régebben azt olvastam, 2.0-ás Pendrive-on érdemes kiírni a telepítőt, nem a nagyobb sebességű 3.0-án.
expa · 1 év
Régebbi lapokon igen. De az újjokon mehet a 3.0-ás...
Nálam a Rufus 6-7 perc alatt végez 3.0-val.
nathan11 · 1 év
Köszönöm expa az info-t Smile
Csabi1984 · 1 év
Sziasztok mindig is érdekelt milyen a Windows 11, de nem merek próbálkozni mert elvileg nem támogatott.
Alaplap: Asus Prime B350-Plus (Windows 11 driver is elérhető)
Processzor: Ryzen 3 2200G
nathan11 · 1 év
Tálcán az Értesítések Nem jelennek meg.
Maga a beállítási lehetőség megvan, de hiába kapcsoltam be.
Mindegy, hogy Offline fiókkal jekentkezem be, vagy Microsoft-fiókkal.
nathan11 · 1 év
Helyi fióknàl kikapcaolható a jelszó hasznàlata, de Microsoft-fiók esetèn nem tudom: vagy jelszót, vagy PIN-kódot kell megadnom minden bekapcsolàskor.
mondeo6 · 1 év
Ki lehet, keresőbe- netplwiz- felső bal sarokban, hogy ne kérje a jelszót a pipát kivenni a jelölésből majd kétszer jelszó megadása és kész.
expa · 1 év
Dehogy! Ez a lehetőség megszűnt a legújabb win11-ben. Mond olyat ami működik is.
mondeo6 · 1 év
Melyik legújabban? Mert az enyémben ami a legfrissebb is benne van, csak akkor látható a négyzet a pipával, ha előtte beállítasz egy biztonságos belépőt pl. a pin kódot. Utána már ki lehet kapcsolni a jelszó kérést! Akkor én hogy használom jelszó nélkül?
expa · 1 év
Azt nem tudom, hogyan használod de sok helyen írják, hogy nem lehet.
Azt el tudom képzelni, hogy a win10-ről való frissítés rontott el valamit mert a neten leírt összes módszer közül egyik sem működik.
Régen 1 perc alatt beállítottam, most nem lehet. Vagy PIN vagy jelszó.
alagi075 · 1 év
Próbáld meg azt, hogy a jó öreg rendszergazdai parancssorban kiadod ezt:
net user felhasználóneved * (szóközökre figyelni, a felhasználónév és a csillag között is van)
Az "írja be a jelszót" megjelenésekor simán Enter, majd az "ismételje meg a jelszót" megjelenésekor szintén.
Ezután a következő belépéstől elvileg nem kér jelszót.
expa · 1 év
próbáltam: cmd.exe rendszergazdaként, ezt kapom:
A rendszer nem tudja végrehajtani a műveletet, mert nem mérvadó a megadott fiók számára. Próbálja meg újra végrehajtani a műveletet a fiókhoz hozzárendelt szolgáltató segítségével. Online szolgáltató esetén használja a szolgáltató webhelyét.

Mondom. Már mindent próbáltam LOL
M · 1 év
Sorrend: beállítod a PIN kódot, utána netplwiz, ahol kikapcsolod a jelszókérést, majd törlöd a PIN-kódot ott, ahol beállítottad.
smgr · 1 év
Másnál előjön az a hiba, hogy a taskbar (tálca) nem lesz kattintható? Már korábbi verziónál is előjött, de egy idő után abbahagyta.

Próbáltam mindent, ami a neten van, de újraindítás után kis idővel újra előjön ...
expa · 1 év
1 hete használom. Nálam ilyen hiba nem volt még...
smgr · 1 év
Bárki másnak ilyen lenne. Powershell rendszergazdaként (Start gomb + nyilak segítségével aki ügye, megoldja hiba esetén is):

Kód
dism.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
furrier75 · 1 év
Ez melyik buildet érinti, mert már 2db win11_22h2 is kint van...?
Az elsőt, a 22621.382-őt, vagy a másodikat, a 22621.525-őt...?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!