Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Kék halált okozó Windows 10-es probléma kijavítva (0xc000021a)

Szerző: Kori
A Holiday időszak, azaz az ünnepi időszak a legtöbb munkahelyen szabadságolással és pihenéssel telik el, mely a Microsoft esetében sem történt másképp, csakhogy a - december 17-én bejegyzésre kerülő - Windows 10-es rendszereknél felmerült Kék képernyős hibajelenséget a cég munkatársainak orvosolniuk kellett, s erre sikerült is egy ideiglenes javítást kiadni.

A Microsoft gyorsjavítási útmutatója a probléma megoldására

A felhasználóknak ennek alkalmazása érdekében a Windows helyreállítási környezetébe [WinRE - Windows Recovery Environment] kellett belépniük, majd parancssoron keresztül kiadni a [xcopy C:windowssystem32drivershidparse.sys C:windowssystem32hidparse.sys] utasítást. A hidparse.sys fájl másolásával ugyanis megszűnik a BSoD-ot [Blue Screen of Death] kiváltó probléma, mivel az említett fájl ezekben a mappákban nem egyezett az érintett gépeken. Megjegyzendő, hogy a Kék képernyő csak az operációsrendszer karbantartási munkálatai [CleanUp] alatt léphet fel, mikoris a Windows megpróbálja a hidparse.sys fájlt aláírását ellenőrizni.

A cég munkatársai az ünnepi időszak megkezdése előtt megpróbálták eszközölni az összegző javítás elkészítését, melyet azonban csak Január 7-én sikerült digitális aláírással ellátni, de végezetül a január 10-ei Patch Kedd alkalmával sikeresen kiadásra is került. Tekintve, hogy a nagyjából két hetes pihenési időszak alatt nem végzett senki érdemi munkát a cégnél, ez elég gyorsan bizonyult. [Segített persze, hogy a problémát még karácsony elött sikerült feltárni.] Az említett időszakban rendszerint előzetes [Preview] frissítést sem szoktak közzétenni, pont az fentiekből adódóan, hiszen javítani is nehezebb lenne a publikálás után felmerülő problémákat.

A probléma egyébként csak a Windows 10-es rendszereknél [Windows 11-et nem érintette. KB5022303 - 22H2 - 22621.1105 / KB5022287 - 21H2 - 22000.1455] állt fent, de ott viszont mindet érintette, így a javítást az összes támogatott (22H2, 22H1, és még 20H2-re is [Enterprise, Education és IoT Enterprise kiadások támogatása még május 9-ig érvényes]) verzióra publikálták. A KB5022282-es számú javítással a Buildszámok a következőre frissültek: 19045.2486 (22H2), 19044.2486 (21H2) és 19042.2486 (20H2). Az összegző frissítés elérhető a Windows Update-en, vagy a Microsoft Katalóguson keresztül letöltve ide kattintva: MS Update katalógus - KB5022282

Forrás: You might receive an error (0xc000021a) with a blue screen
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 207 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!