Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Ajánlott tartalmak és Galéria megjelenése a Windows 11-ben (Build 25276)

Szerző: Kori
A Microsoft fejlesztői rendszerint a Fejlesztői csatornát (Dev - Developer channel) használják a Windows jövőbeni újdonságainak kipróbálására. Ezeknek egy része végül bekerül a kiadásra kerülő Windowsba, másokat pedig soha többé nem látunk. A kiszivárgott információk alapján (PhantomOcean3 ás XenoPanther Twitter felhasználó által) a cégnél erőteljesen dolgoznak a Fájlkezelő új kezdőlapjának átszabásával, melynek használatakor esetleg ajánlott tartalmakkal, illetve egy Galéria-ként jelölt opcióval is találkozhatunk.

"Show recommendend content" megjelenése a Fájlkezelőben

A felfedett funkciók egyelőre még nem érhetőek el az éles Insider Preview Buildekben, de nyomukat sikerrel felfedték, így derült fény a "Show recommendend content" eshetőség létezésére is, melyet a 25272-es Insider Preview Buildből sikerült kinyerni. Ez ugyan jelenleg is aktiválható, de a rendszert elég instabillá teszi, így valószínű elég kezdetleges formában tartalmazza még a Windows.

Egyelőre nem világos, hogy milyen tartalmak (valószínűleg hirdetések, esetleg ajánlott alkalmazások) lennének ezek, s milyen mennyiségben látnák ezeket a rendszer végfelhasználói, de a fejlesztők korábban is próbálkoztak már a Start menüben ajánlott webhelyek megjelenítésével. Ezt végül az Insiderek kérésére/nyomására a 25247-es Buildtől kezdve eltávolította a Microsoft a Windows 11 fejlesztői változatából.

"Galery" fül megjelenése a Fájlkezelőben

Új formában a Tulajdonságok és miniatűrök méretezése a Fájlkezelőben

A másik felfedett funkció "Galery" névre keresztelt, mely a "Home" és a "OneDrive" mellé kerülne, és talán hasonlatos lenne a most is elérhető Képek opcióhoz, de nem világos, hogy miért kapott külön helyet és saját ikont, mikor ugyanazt a feladatot látja el, mint utóbbi társa. A kikerült információk alapján szándékukban áll változtatni a Mappák és fájlok tulajdonságai és miniatűrök méretezése gyorsgombok megjelenésén is, mivel az is más formát öltött. Ezt az infót a 25276-os Insider Preview Buildből sikerült kihámozni.

A későbbekben meglátjuk, hogy a cég végül elérhetővé teszi majd ezeket az opciókat a kiadásra kerülő Windows 11-es frissítőcsomag esetében, vagy csak most látunk ebbe bepillantást. Kommentben írjátok meg, hogy mit gondoltok ezekről a változtatásokról.

Update: Újabb képek kerültek ki, melyek a további fejlesztési folyamatokról árulkodnak:

Forrás: Announcing Windows 11 Insider Preview Build 25276
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (1)50 %
Jó (1)50 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 0 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!