Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Egy hiba miatt parancsikonokat törölt Windowsokon a Windows Defender

Szerző: Kori
A Windows Defender folyamatos fejlesztése folytán mára elmondhatjuk, hogy a modern Windowsokat kielégítő ingyenes alapvédelemmel sikerült ellátnia a Microsoftnak. A Windows 8-tól kezdődően a szoftver egyre jobbá vált a kártevők elhárításában, melyben a valósidejű védelem is nagyban segített. A beépített vírusírtó folyamatos motor- és Biztonságiintelligencia-frissítéseket kap, mely utóbbi sajnos most igazán bekavart a vállalati rendszergazdáknak.

Windows Defender a Windows 11-ben

Azoknak a Microsoft Defender for Endpoint-ot használó rendszergazdáknak, melyek telepítették a 1.381.2140.0-es számú frissítést szembesülniük kellet egy nagyon bosszantó esettel, mely során a szoftver megkérdezés nélkül törölte a Start menüre és a Tálcára kihelyezett parancsikonokat. A Microsoft felé gyorsan megérkeztek a dühös visszajelzések, melyet azonnal elkezdtek vizsgálni, majd egy frissített csomag keretében orvosolták a problémát. Kezdetben úgy tűnt, hogy az eset csak a Windows 10 felhasználókat érintette, de a cég későbbi közlése szerint a Windows 11-es rendszereket sem hagyta érintetlenül.

Frissítések keresése a Windows Defender programon belül

A cég közlése szerint a probléma a következő rendszerek esetében állt fent, melyeken a vállalati Microsoft Defender for Endpoint
használatban van
, illetve engedélyezésre került az Atack Surface Reduction (ASR) szabály:

Windows 11, version 22H2; Windows 11, version 21H2; Windows 10, version 22H2; Windows 10, version 21H2;
Windows 10, version 20H2; Windows 10 Enterprise LTSC 2019; Windows 10 Enterprise LTSC 2016; Windows 10 Enterprise 2015 LTSB.

A probléma kiiktatásra került a 1.381.2164-es számú frissítésben, mely elméletileg nem érinti az otthoni felhasználókat (sem a Windows Server kiadásokat), de mindenképpen ajánlott legalább erre, vagy egy frissebb verzióra frissítenünk. A frissítés elérhető a Windows Update-en, magán a Windows Defenderen belül, vagy akár a Microsoft honlapján keresztül is.

Forrás: Application shortcuts might not work from the Start menu or other locations

Update:

This issue is resolved in security intelligence update build 1.381.2164.0. Installing security intelligence update build 1.381.2164.0 or later should prevent the issue, but it will not restore previously deleted shortcuts. You will need to recreate or restore these shortcuts through other methods...

Lesz dolguk holnap a rendszergazdáknak, de persze csak azoknak, akiknél még pénteken telepítésre került a frissítés.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 1 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!