Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Letölthetővé vált a Microsoft Edge 109 stabil változata

Szerző: Kori
Január 10-ét követően a Microsoft megszüntette a Windows 8.1 és a Windows 7 mindennemű támogatását, és egyúttal elérhetővé tette 109-es számozással (109.0.1518.46, mely a cikk írása közben kétszer frissült: 109.0.1518.52 / 109.0.1518.55) ellátott Edge névre keresztelt böngészőjét, mely a fent említett két rendszer számára az utolsó, még támogatással ellátott kiadás is lett egyben.

Frissítések keresése a böngészőn keresztül

A 109-es Edge újdonságai közé vehetjük a személyes Microsoft-fiókunk (MSA - MicroSoft Account), valamint a munkahelyi/iskolai Azure-fiókunk összekapcsolásának lehetőségét. Ezentúl a felhasználók Microsoft Rewards pontokat szerezhetnek majd, ha Bing kereséseket hajtanak végre az Edge böngészőjükön keresztül.

Változás még a TLS-kiszolgáló tanúsítványainak ellenőrzése kapcsán, hogy "a megbízható tanúsítványok listája és a tanúsítvány-ellenőrző le lesz választva a gazda operációs rendszer gyökértárolójáról". Azaz a mindkettő a böngészővel együtt fog ezentúl érkezni, illetve a "MicrosoftRootStoreEnabled" házirend mostantól tesztelésre is elérhető ennek ellenőrzésére. Biztonság terén továbbá még két sebezhetőséget javítottak, melyek jegyzékét a CVE-2023-21775, illetve CVE-2023-21796 számon érjük el.

Végezetül, a böngészőt mostantól szöveg és mondatelőrejelzéssel is ellátták, mely célja, hogy segítse a felhasználót a gyorsabb és artikuláltabb írások létrehozásában. "A Microsoft Edge szó- és mondatelőrejelzéseket biztosít a weboldalak hosszú formátumú, szövegmező szerkesztéséhez" – írja a Microsoft. Ez a funkció jelenleg csak angol nyelven érhető el, illetve csak az Egyesült Államokban, Indiában és Ausztráliában élő felhasználók számára használható. A cég azonban a jövőben bővíti ezt a funkciót.

A Microsoft Edge automatikusan frissíti magát a legújabb verzióra, de ha mégsem tenne így, akkor manuálisan is letölthetjük a legfrissebb verziót. Böngészőn keresztül ezt a Súgó és visszajelzés/A Microsoft Edge névjegye lehetőséget választva indíthatjuk el, vagy pedig a Microsoft oldalán keresztül Windowsra, MacOS-ra és Linuxra is letölthetjük innen: Microsoft Edge 109

Forrás: Release notes for Microsoft Edge Stable Channel
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fernandohu · 15 napja
Azóta nem lehet nyomtatni a böngészőből. Cry
Kori · 15 napja
A szolgáltatásoknál próbáltál resetelni azzal, hogy ki- majd újra bekapcsolod a funkciót?
i.imgur.com/kr6VuFR.png

Resolved issues in Windows 11, version 22H2
Fernandohu · 14 napja
Köszönöm megpróbáltam, de nem állt helyre. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 205 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!