Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Megszűnteti a Windows 10 licencek értékesítését a Microsoft

Szerző: Kori
A Microsoft honlapja szerint egészen 2023. január 31-ig árusít még Windows 10-es licenceket, mely időpontot követően a Windows 11 marad az egyetlen operációs rendszer, melyet a cég kínálni fog vásárlóinak. A Windows 10 hozzávetőlegesen 1,2 milliárd aktív felhasználói bázissal rendelkezik, és ez igazán hatalmas eredmény a Microsoft részéről, de a Windows 11 (150-200 millió körül lehet az aktív userek száma) megjelenésével az üzleti szempont azt diktálja, hogy az új rendszerre helyeződjon át a hangsúly.


A Windows 11 tavaly év végén kapta meg első nagyobb frissítőcsomagját a 22H2-es kiadás személyében, mely elsődlegesen a cégek számára fontos, hiszen számukra hangsúlyos a stabilitás, illetve - egy új rendszer esetében - a gyermekbetegségek, és hibák kiküszöbölése. Ezeken felül a Windows 10 támogatása 2025. október 14-én befejeződik, így hamarosan szükségessé válik a gépparkok frissítése. (A hírek szerint ezt sok cég fontolgatja vagy éppen most járnak a tesztelési fázisban.)

A Windows 10 Home és Pro változatát még tíz napig 140, illetve 200 dollárért cserébe (Windows 11-et is ilyen áron kínáljak.) tudjuk még megvásárolni a Microsoft hivatalos oldalán keresztül. A kiskereskedők birtokában lévő licencekhez az időpont lejárta után is hozzájuthatunk, ahogy a Windows 10 fizikai példányai is elérhetőek maradnak kínálatukban. Ha a fenti időpont előtt vásároltunk Windows 10-es licencet, akkor a cégtől letöltött lemezkép útján is bármikor aktiválható rendszerünk a jogosultság birtokában.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 8 Vendég
  • 226 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!