Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Első pillantás a Windows 11 átalakított Fájlkezelőjére (Build 25284)

Szerző: Kori
A Microsoft egyelőre semmilyen információt nem közölt a Fájlkezelő átszabásával kapcsolatosan, de a Windows Central-nak köszönhetően most betekintést nyerhetünk a felület és a kezelés terén végrehajtott változtatásokba. A hangsúly egyértelműen a felhasználók által legtöbbet használt alapvető műveletekre helyeződik, s mindezt kombinálva a letisztult megjelenéssel.


Kapunk egy frissített fejlécet, mely az eddigiekhez képest sokkal egyszerűbb megközelítést vonultat fel, és része a Kezdőképernyő jelentősebb átalakításának. Az olyan gyakoribb műveletek, mint például a "Másolás" vagy "Beillesztés" a címsor alá kerültek elhelyezésre, de egy modernebb keresőmezővel is gazdagodtunk. Kiderült az is, hogy a korábban általunk is említett "Ajánlott tartalmak" milyen módon kerülnek be az elképzelésbe, és hogy egészen pontosan mit is foglal ez magába.

Szerencsére egyelőre nem reklámokról van szó, hanem arról, hogy a Microsoft nagyobb integrációt szeretne a OneDrive-al, de emellett a Microsoft 365-öt is szeretnék megismertetni a felhasználókkal. A Windows 11 fájlkezelője javasolni fogja olyan fájlok megtekintését, melyet a fentebb említett két szolgáltatás segítségével jelenít meg számunkra. Rögzíthetünk majd fájlokat a kezdőképernyőre, de megjelenik majd a legutóbb megtekintett dokumentumaink listája is.

Az említett javaslatokhoz a cég méretes miniatűröket fog használni, így különítve el a "Rögzített" és a "Legutóbbi" fájlok szakaszától. A Windows Central kitér a korábban említett "Galéria" opcióra is, mely szerintük sokkal jobb képmegtekintést tesz lehetővé és lehetőségünk lesz a képek előnézetének megtekintésére is, ha a fényképek fölé visszük a kurzort.

Arról, hogy a cég mikor teszi elérhetővé a felfedett újdonságokat még nincs hírünk, de bizonyos, hogy a közeljövőben - valamilyen formában - kipróbálhatják majd a Windows 11 Insiderek, akik nyúzhatják a nemrég közzétett 25284-es Build-et, mely ezúttal a widget-ek terén nyújt újat és a Windows Update-en keresztül beszerezhető a programban résztvevők számára.

Update: Pluszba pár kép a Fájkezelő átalakulásáról - A 25276-os Buildből visszafejtve
Forrás: Windows Central
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
lupo · 2 hó
Soha nem siettetek semmit, majd megérkeznek a frissítések, ahogy kell.
Köszönöm a tájékoztatást.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 6 Vendég
  • 218 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 7,957 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!