Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Teljes átalakuláson megy át a Microsoft Edge böngésző (Project Phoenix)

Szerző: Kori
WalkingCat nevű Twitter-felhasználó számolt be róla először, hogy a Microsoft tavaly nyár óta dolgozik Edge böngészője átalakításán, melyet belső körökben "Phoenix" kódnéven fejlesztenek. A projekt néhány része már tesztelés céljából elérhetővé vált a Windows Insiderek számára, de a nagyobb változtatások - főleg a kinézet - eddig titokban maradtak.


A közzétett képeket szemügyre véve láthatjuk, hogy a böngésző megkapja a "lekerekített lapok" funkciót, mellyel a megtekintett oldalak keretrészei lekerekítve jelennek majd meg, ezzel jobban hasonlítva egy natív Windows 11 alkalmazás megjelenésére.

Itt is láthatjuk az új "osztott nézet" [split view, split windows] funkciót, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy két weboldalt egymás mellett tekintsenek meg, s ehhez nem szükséges új lapot nyitniuk. Ez az újdonságot a Microsoft Edge 111-es, fejlesztői változatában már tesztelhetik is a bennfentesek. Az Edge 111-es változata innen tölthető le: Edge v111 Dev (Preview)


A Microsoft dolgozik továbbá egy "Tab Activity Center" elnevezésű funkción is, amely betekintést nyújt a böngésző használatával kapcsolatban, de képben van a böngésző rendszerszintű jelszókezelésének javítása is, mellyel a felhasználók a Windows telepítése után rögtön üzembe helyezhetik (Microsoft Account és Windows Sync használatával.) kedvenc böngészőjüket.

Az újdonságokat a Microsoft valószínűleg továbbra is csak részletekben fogja elérhetővé tenni az Insiderek számára, így érdemes lesz figyelemmel követni a Fejlesztői csatornára érkező előzeteseket. Azt egyelőre nem tudni, hogy a most látható teljes megjelenés mely stabil kiadásnál érkezhet meg, de a következő főverzió megjelenésére február közepén kell számítanunk. (v110)

Update: Edge - Project Phoenix nyomok a 111-es Canary BuildbenForrás: Windows Central
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!