Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Megérkezett a teljes képernyős widget panel Windows 11-re (WWEP)

Szerző: Kori
A widgetek érkezése sokaknak (minden nap megtekintem őket) igen hasznos Windows 11-es funkció, bár az ötlet nem új. A Windows Vista-ból már jól ismert gadgetekre [minialkalmazások], valamint a Windows 8/10-es Windows Live csempék (Élő) kombinációjára épül, melyeket az Asztalunkra/Kezdőképernyőnkre tudtunk rögzíteni.


A widgetek teljesen átalakították a kezdőképernyővel való interakciót, mivel több tucat ikon helyett vezérlőket kaptunk, melyekkel alkalmazásmegnyitás nélkül tekinthetünk meg számunkra értékes információkat. Windows 11 rendszeren a widgetek a tálcáról érhetőek el alapértelmezésben, melyet a Start gomb mellett találunk.

Erre rákattintva megjelenik a vezérlőtábla/vezérlőpanel, melyen jelenleg az aktuális hírek láthatóak. (A Hírek alkalmazásnál láthattuk ezt.) A fejlesztők már készítik a saját alkalmazásaikat ennek a funkciónak a bővítésére, így a jövőben ezeket is láthatjuk; kitűzhetjük; eltávolíthatjuk őket, ha esetleg nem tetszene az általuk megjelenített tartalom.

Ha nem találjuk a vezérlő gombot, akkor navigáljunk a Tálca/Tálcabeállítások részre, és kapcsoljuk be a Vezérlők opciót. (A widgetek használata jelenleg még Microsoft Account-hoz kötött.) A teljes képernyős widget panel eléréséhez a legfrissebb Windows Web Experience Pack-ot kell beszereznünk, melyet a Windows Áruházon keresztül tudunk elérni. [v423.2300.0.0] Ha már telepítésre került, akkor annak frissítésére nyissuk meg az Áruházat, majd válasszuk a Könyvtár/Frissítések keresése lehetőséget.

Ha esetleg nem frissülne csomagunk, vagy valami más probléma miatt nem sikerülne ez, akkor eltávolíthatjuk a Windows Powershell-en keresztül, Rendszergazda jogokkal a következő paranccsal: winget uninstall "windows web experience pack" Ismételten próbáljuk meg telepíteni az Áruházon keresztül a WWEP-ot. Amennyiben sikerrel jártunk a frissítéssel, már csak a "teljes képernyős élmény" aktiválása van hátra, melyet a vezérlőpanel jobb felső sarkában, a Beállítások opció mellett találunk. (Account gomb.)
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bruati · 1 év
Na ennek se sok értelme van, mint ahogy a nevének sem (mi az, hogy vezérlő - nem vezérel semmit). Nem értem ezeket a fejlesztőket, ilyen baromságokra kár időt és fáradtságot pazarolni. Én az ilyen haszontalan vackokat egyből eltávolítom telepítés után a többi baromsággal együtt (visszajelzés, tippek, kapcsolatok, posta stb.). Inkább valami szép GUI-n törnék a gyökér agyukat, ami legalább úgy néz ki, mint a Win7-é.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!