Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Automatikusan frissül a Windows 11, 21H2-es verziója (Build 22000)

Szerző: Kori
A folyamat első lépéseként a vállalat január 26-án bejelentette, hogy a nem konfigurált Windows 11-es gépek, melyeken még a 21H2-es verzió fut, hamarosan automatikus frissítés hatálya alá fognak esni. A Windows Update hálózaton keresztül frissül minden Windows 11 Home és Pro változat, mely alól az üzleti kiadások - mint amilyen pl. az Enterprise és Volume licences rendszerek - mentesülnek.


Annak érdekében, hogy a frissítési folyamat hibamentes legyen a Microsoft egy kompatibilitási frissítést is közzétett, mely a Windows telepítését és annak helyreállítását hivatott javítani, és a lehető legtöbb problémát kiiktatni ezen folyamatok lezajlása közben. A frissítés a KB5022609-es számozást kapta, és a Microsoft Update Catalog-on keresztül érhető el. (A Windows 11, 22H2-es telepítője is letölti, ha kérjük az online frissítéseket.)

A bevezetés lépcsőzetesen történik, kezdve azokkal az eszközökkel, amelyek a legkorábban frissültek a Windows 11 21H2-es verziójára. Ha a frissítés telepítése előtt a Windows Update inkompatibilitást, vagy egyéb problémát észlel, úgy blokkolja annak telepítését, és az új verzióra való frissítés annak megoldása után zajlik majd le. A 21H2-es verzió még 2023. október 10-ig biztosan támogatott, így az továbbra is kapja a biztonsági javításokat.


Az automatikus frissítéssel a Microsoft egyik célja, hogy a fogyasztók minél hamarabb áttérjenek a Windows legújabb verziójára, és ezzel a legnagyobb biztonságban tudhassák magukat. Másrészt ez a rendszer első frissítőcsomagja, így a Windows 11-re váltóknak fontos szempont ennek megléte. A meglehetősen korai engedélyezés mögött ezek, valamint az a tény állhat, hogy - a visszajelzések alapján - a 22H2-es csomag viszonylag problémamentes.

Forrás: Windows 11, version 21H2 known issues and notifications
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!