Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

A 'Windows 12' központi részét képezheti majd a ChatGPT (Next Valley)

Szerző: Kori
A vállalat egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát a hosszútávú partnerével, az OpenAI-al, mellyel első körben ChatGPT-vel szeretné felruházni keresőjét a Bing-et, valamint irodai szoftvercsomagját, az Office-t. A ChatGPT, a GPT-3 mesterséges intelligenciával ellátott nyelvi modellje, amely a GPT-3 AI API része, és a OpenAI & Microsoft közös projektjéből született meg.

A "Windows 12" egyik 2022-es látványterve az Ignite rendezvényen

A ChatGPT csevegőrobot demója már november óta elérhető (Regisztráció szükséges.) az OpenAI-tól, mely céget a Microsoft nemrég további dollármilliárdokkal támogatott meg, ezzel pedig jelezve a jővőbeli komolyabb szándékát a projekt mellett. (A Google és a kínai Baidu is megkezdte a saját, ugyancsak a mesterséges intelligenciára épülő modelljének kidolgozását.)

A csevegőrobot napi használóinak száma 13 millió körül mozog, míg a regisztrált felhasználók száma már meghaladja a 100 milliót, így nem csoda, hogy a cég komolyan gondolja a szorosabb együttműködést. Az OpenAI időközben már a fizetős változatát is elérhetővé tette a ChatGPT Pro-t, mely 42 dolláros havidíj fejében kínál jobb teljesítményt, és az újdonságok elsőkörös kipróbálásának élményét.

A "Windows 12" fejlesztését - belsős információk alapján - 2022 márciusában kezdte meg a Microsoft, melyet "Next Valley" kódnév alatt készítenek a cég berkein belül. Ezzel kapcsolatban az első képeket a 2022-es Ignite-on mutatta meg a Microsoft, melyet a legtöbben először csak Windows 11-es koncepciónak gondoltak. Később több forrás is a következő Windows-ként jelölte meg a látottakat.

A Microsoft egyébként visszatért a hároméves kiadási ciklushoz a Windows esetében, de ugyanakkor a "Windows as a Service" politikájukat is fenntartják, így az új rendszer a tervek szerint 2024. októberében jelenhet meg. A frissítőcsomagok tekintetében is változtatta, melyre az évenkénti egyszeri kiadás lesz érvényes. A cégnél nem keretrendszerként tekintenek az AI-ra, hanem mélyen szeretnék a platformba ágyazni, és tervek szerint minden szolgáltatásukban jelen lesz.

Forrás: WindowsLatest
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
RaptorialBird · 4 hó
Nem akarja a MS nagyon átvenni az uralmat a világ felett?
... én kicsit paranoiás vagyok e téren és egy mesterséges intelligencia egy OP rendszerben ...!?
Tudom, lehet jó is az alkalmazása de ami jónak készül, azt általában rosszra használják a végén!
makoj · 4 hó
Inkább egy hülyeségektől mentes Windows kellene csinálniaz az MS-nek.

Szánalmas a W11 és erre kijön a W12?
RaptorialBird · 4 hó
Attól ne félj, azt nem fog csinálni!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!