Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Erőszakosabb teljes képernyős értesítések Windows 11-re való frissítésre

Szerző: Kori
Nemrég még a Windows 11 eredeti, 2021-es kiadása kapcsán volt terítéken a 22H2-re való automatikus frissítés, és máris arról kell számolnunk, hogy a szoftveróriás fokozottabban szeretné az új rendszerre terelni a Windows 10-es operációsrendszert használókat. Ennek érdekében egy frissített teljes képernyős értesítést kezdtek el terjeszteni.


Visszajelzések alapján sokan arról számoltak be, hogy a 2023. januári javítófoltok telepítése után számukra felugrott az ingyenes Windows 11-re való frissítés értesítője. Azóta viszont kiderült, hogy szerveroldalról bombázzák az üzenettel a Windows 10-es számítógépeket, mert volt olyan eszköz is, melyre csak a 2022. augusztusi összegzőfrissítés volt telepítve. A Microsoft tehát erőteljesebb formában kínálja az új rendszert.A teljes képernyős értesítések megpróbálják emlékeztetni a felhasználókat arra, hogy eszközükön elérhetővé vált az "ingyenes frissítés" lehetősége, és jogosultak a frissítés telepítésére. A "Get it" gombra kattintva megkezdődik a Windows 11 háttérben való letöltése, de eközben továbbra is használhatjuk a Windows 10-et, illetve ütemezésre is módunk van. Amennyiben nem szeretnénk, úgy az értesítő szerint maradhatunk jelenlegi rendszerünkön is, melyhez kattintsunk a "Keep Windows 10" opcióra.

Ebben az esetben nem térünk vissza az asztalunkra, hanem automatikusan egy új lap kerül elénk, mely az "Introducing Windows 11" címet kapta. Ez kiemeli számunkra az új operációs rendszer számos új funkcióját, amennyiben a frissítés jóváhagyása mellett döntenénk. Itt láthatunk majd egy "Back" gombot, mely ugyancsak megnyit egy másik oldalt...

Ez a "Microsoft recommends Windows 11 for your computer" elnevezésre hallgat. Itt rákattintva a "Decline Upgrade" lehetőségre, átugrunk a “You’ll stay on Windows 10” lapra, mely megvillantja a Windows 11 egy újdonságát, a frissített Fájlkezelőt. A "Continue to Windows 10"-re lépve végre kiléphetünk az értesítőből és használhatjuk tovább rendszerünket.


Látható, hogy a cég mindent megtesz azért, hogy a felhasználok frissítsenek, de mivel a Windows 10 egészen 2025. október 14-ig támogatott, így még nem muszáj feltétlenül ezt meglépnünk. A teljes képernyős értesítések egyébként nem számítanak újdonságnak, mivel először a Windows 10 esetében, a 2018 májusi frissítés érkezésével láthattuk ezt az ajánlatot.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 11 Vendég
  • 104 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 8,634 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!