Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Secure Boot támogatást kapott a MemTest86+ 6.10-es verziója

Szerző: Kori
A Windows 11 telepítéséhez minimális rendszerkövetelmény, hogy számítógépünk BIOS-ában bekapcsolásra kerüljön a Secure Boot. A biztonságos rendszerindítás során semmi nem töltődhet be, mely nem rendelkezik a Microsoft digitális aláírásával. A MemTest86-os változatai azonban eddig még nem kapták meg a szoftveróriás kézjegyét.


A tesztelőprogram használata esetén ennek a biztonsági funkciónak a kikapcsolása volt szükséges, melynek elmulasztása esetén a "Secure Boot Violation" [Biztonságos rendszerindítás megsértése] hibaüzenetet kaptuk. A futtatás kudarcba fulladt, melyet a program használói jeleztek is a fejlesztőknek, akik megoldást ígértek a problémára.

I can't boot because of a "Secure Boot Violation"

- The Memtest86+ binary is not signed by Microsoft, so you need to temporarily disable Secure Boot in your BIOS options. We're working on a better solution.

Örömmel jelenthetjük, hogy a probléma kiküszöbölésre került, és a program végre megkapta a Secure Boot támogatást. Az új verzió használatakor már nem szükséges kikapcsolni a biztonsági funkciót, és kitenni magunkat a kártékony kódoknak. A Memtest86+ 6.10-es változata letölthető a hivatalos webhelyről vagy a GitHub-on keresztül. Jó tesztelést mindenkinek! Smile

Forrás: memtest86+ 6.10 Released With UEFI Secure Boot Signing, Headless EFI
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!