Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Start menü; Fájlkezelő; Aktiválás és natív RGB támogatás (Build 25295)

Szerző: Kori
A Microsoft a napokban tette elérhetővé az Insider Preview Build 25295-ös változatát, melyben javításra kerül az Insiderek által korábban jelzett lassú letöltési problémák megoldása. A frissítés a Fejlesztői csatornára [Developer Channel] érkező Buildek telepítését is akadályozta, így mindenképpen ajánlatos a legfrissebb építés (build) telepítése.


Mielőtt rátérnénk a 25295-ös építésre, az egy héttel korábban kiadásra kerülő 25290-es Buildet is említenünk kell, mely magával hozta a Spotify és a Phone Link widgeteket, melyek mostantól elérhetőek az Insiderek számára. A Microsoft fejlesztői gárdája elérhetővé tette továbbá a Windows App SDK 1.2-es változatát, mellyel a fejlesztők engedélyt kaptak külön vezérlők készítésére. Ezeket a Windows 11 felhasználók majd kedvük szerint kitűzhetik a Start menüjükben, így elérhetik a számukra fontos információkat.A 25290-es Buildben rejtett állapotban, de már jelen van a Windows 11 Fájlkezelőjének kisebb frissítése, mellyel lehetővé válik - az alkalmazáson belül - a fülek megragadásával kihúzni, és külön ablakban megnyitni a lapokat. Lehetőség van arra is, hogy egyik ablakból a másikba is áthúzzuk a megnyitott füleket, és kedvünkre variáljuk, hogy mit szeretnénk látni annak használata során.
Az Insiderek megkapták a továbbfejlesztett kereső mezőt is, melyet már régóta vártak, de a Javasolt műveletek opció is bővítésre került, amely gyorsműveleteket jelenít meg a felhasználók számára. [Build 25295] Segítségével vágólapra másolhatunk telefonszámokat, de létrehozhatunk egy naptárbejegyzést is a kiemelt dátummal vagy időponttal. Tesztelésre megkapjuk a Start menüből elérhető Biztonsági mentés lehetőségét, mellyel menthetjük dokumentumainak, képeinket a felhőbe, ezzel biztonságba helyezve őket.


Dolgoznak a Windows aktiválási párbeszédpanelének frissítésén, mely eddig a Windows 10-es stílusra épült. Lehetővé teszik továbbá a perifériák RGB-vezérlését, melyhez nem szükséges harmadik féltől származó alkalmazás telepítése. Ez a Személyre szabás résznél lesz megtalálható, és a Windows listázza majd az összes támogatott eszközt. Különböző beállításokat módosíthatunk, mint például a fényerő, a megvilágítási effektusok, vagy az általunk preferált szín. (Windows Lighting)

Információink szerint ezeket az újdonságokat majd a későbbi "Moment 3", vagy éppen "Moment 4", azaz a 23H2-es frissítőcsomag esetében tervezik a stabil csatornára bevezetni, így még várnunk kell ezek éles rendszeren való bevetésére.

Forrás: Announcing Windows 11 Insider Preview Build 25295
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szemledi · 1 év
Elképesztő, hogy ezek még mindig ott tartanak, hogy milyen legyen a Start menü és a tálca.
Időben Windows 8 idejében kiszálltam a Windows buliból. Azóta rettentően gyors és vírusmentes még az egyik 7 éves gépem is.
Mac és Linux a királyok.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!