Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Felfedezésre került az új Galéria, jön az XAML-re váltás (Build 25300)

Szerző: Kori
Korábbi cikkünkben említettük először, hogy a Microsoft dolgozik a képeknek helyet adó új Galéria továbbfejlesztésén, de akkor még meglehetősen kevés információt sikerült ezzel kapcsolatban megtudnunk. Albacore nevű, Twitter-felhasználónak köszönhető, hogy felfedezésre került a cég által kifejlesztett XAML-alapú képmegtekintésre való átállás.Albacore által felfedett Galériának még mindig egy korai változatát láthatjuk (rejtve!) a 25300-as Fejlesztői csatornán lévő Buildben, mely Windows App SDK-alapokon nyugszik. A cég elszánta magát a XAML-re (Extensible Application Markup Languag) való átváltáson, így hamarosan lecserélik majd a jelenleg is használt DirectUI-t, mely a Windows 11 fejlesztési irányvonalával egységesebb képet alkot.


Albacore figyelmeztetett arra, hogy az új XAML-alapú megvalósítás meglehetősen instabil és sokszor összeomlásokhoz vezet használat során, így nem javasolt annak engedélyezése. Izgatottan várjuk a Fájlkezelő további átalakításáról érkező híreket, de zajlik a Gépház háttérben való fejlesztése is, melyek valószínűleg a Windows 11 második frissítőcsomagjának érkezésével válnak elérhetővé.

Forrás: Albacore (Twitter)
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
expa · 1 év
A fájlkezelő miért nem jegyzi meg a füleket újraindítás után?
Egy ennyire egyszerű dologra nem gondolnak?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 9 Vendég
  • 98 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 8,582 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!