Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

A Microsoft bejelentette, hogy a 22H2 az utolsó Windows 10 verzió

Szerző: Driver
Közel nyolc év aktív fejlesztés és támogatás után a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a 22H2 a Windows 10 utolsó főverziója. Tehát ez az jelenti, hogy idén már nem fog megjelenni új főverzió (23H2) és így a Microsoft úgy döntött, a 22H2 lesz az a verzió, amellyel a Microsoft a Windows 10-zet nyugdíjba küldi.

Ugyanakkor a döntés népiképp érthető, hiszen Windows 10 esetén a 22H2-es verzió is kvázi alibinek számított, hiszen a 21H2-höz képest semmilyen megemlíthető újdonságot nem tartalmazott. Ennek tudatában pedig érthetőnek tűnik a döntés, hogy nem fogják a rendszert végleges támogatásának megszűnéséig ehhez hasonló felesleges verziószámnövelésekkel ellátni. A végleges támogatás megszűnése pedig 2025. október 14. lesz, tehát a Microsoft eddig fogja havi biztonsági javításokkal és kisebb javításokkal ellátni a Windows 10 Home, Pro, Enterprise és Education kiadásait egyaránt.

Természetesen a Windows 10 Server és LTSC kiadásaival a helyzet teljesen más, - a Windows Server 2022 mainstream támogatása 2026. október 13-ig tart majd, a Windows 10 Enterprise LTSC 2021 egészen 2027. január 12-ig, míg a Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 pedig 2032. január 13-ig kap majd támogatást. Utóbbiak esetén így a vállalatok nyernek némi extra időt, hogy majd a következő Windows LTSC-kiadást megvárhassák. A Microsoft tervei alapján az első Windows 11 alapú Long-Term Service Channel verziók (Enterprise és Enterprise IoT) 2024 második felében érkeznek majd.

Forrás: Microsoft Tech Community
Hozzászólások megtekintése (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DarkWolf · 12 hó
Remek.. Kori, IoT Enterprise letölthető a szerverről? Vagy valahonnan?
Driver · 12 hó
Igen, valójában az Enterprise LTSC és IoT Enterpise LTSC egy és ugyan az, csak a licencelés és a support ideje a különbség. Tehát a sima LTSC a KMS, míg a kulcs/digitális aktiválás az IoT.
A tartalom egy részének megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.
DarkWolf · 12 hó
Ó, köszönöm @Driver, akkor nem kell aggódnom a gyengébb gépemnél. Természetesen a Kori relase-eket használom.
Akkor csak KMS-t le kell cserélnem HWID-re, és átvált IoT-ra?
Driver · 12 hó
Pontosan. Nincs mit Wink
Csabi1984 · 12 hó
Még szerencse, hogy csak egy processzor cserén múlik a Windows 11 támogatottság nálam Smile
goboc78 · 12 hó
Mire használható formába hozták a windows 10-et stabilan működik rajta minden amire szükség lehet addigra kukázza a Microsoft a rendszert.
Csicso82 · 12 hó
Igazság szerint pont azért lett "stabil" mert már vagy 3 éve alig érkezik hozzá funkciófrissítés ( mostani bejelentés is ezt takarja, hogy nem lesz több funkciófrissítés hozzá) de még legalább 2,5 évig bőven használható és mivel korábban is kb. 3 év volt egy Windows rendszer kihordási ideje ez az idő bőven jó. Talán mire letelik ez az időtartam addigra a 11 is kellően stabil lesz. Bár ha hozzá továbbra is jönnek majd funkciófrissítések akkor értelemszerűen azt a stabilitást amit most a Windows 10 elért nem tapasztalhatjuk meg hiszen minden funkciófrissítéssel kvázi egy új rendszert kapunk annak minden nyűgével és hibájával együtt.
Korábban már kipróbáltam a Windows 11-et és mezei felhasználóként nem estem hasra tőle, mire mindent beállítottam kb. olyan lett mint egy Windows 10 komoly átszokási idő nem is igen kell.
donci4 · 11 hó
Azért nagy szerencse, hogy a w 10 volt az utolsó Windows...
Acer655 · 10 hó
Csicso82
Ez igy van
Vistánál is ez volt mikor abba hagyták a frissítéseket olyan stabil lett hogy öröm volt használni!
Ha lenne normális támogatott böngésző hozzá lehet még mindig azt használnám!
Windows 7 dettó most is ezt használom és kifogástalan minden szempontból Néha jön egy egy biztonsági cucc hozzá update-n és ennyi! Bőven elég.
Windows 10 lett a másik gépemre rakva na az már macerásabb kicsit. Simán veri a Win 7 gyorsaságban és stabilitásban is.
Folyton frissit minden féle xarokat köztük a drivereket amit nem győztem tiltani. Egy borzadály
Ezeket az oprendszereket nem nyugdíjazni kellett volna hanem abbahagyni a javítgatásokat és szimplán a biztonságra koncentrálni
carr · 10 hó
korábban aszonta w10, hogy a c340en nem fut a 11.... aztán tegnap jött, hogy mégisfut.
Azzal a lendülettel le is tirhítottam a w11 frissítés lehetőségét. Grin
Anno a 7 volt a legjobb win, mire megszokod, kiforrja magát a 10, addigra kukázzák. hülyék ezek?
Janem. fogyasztást kell generálnifuck. Smile
kjoe · 2 hó
Dual boot (Win10+Android4.4) táblagépemet ritkán kapcsolom be, több verziófrissítés is kimaradt. Néhány hete a legutóbbi 22H2 frissítését felajánlotta, de többszöri sikertelen telepítési próbálkozás után (egyszer tárhely probléma miatt, aztán lemerült közben) már csak a sorban következő 2019-es verziót ajánlja fel. Hogyan lehet rávenni hogy ismét a legutóbbival próbálkozzon? Service-ben WinUpdate-et kikapcsolva töröltem a SoftwareDisribution/Download könyvtárát, hátha, de nem segített. Egyéb ötlet? köszi

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)50 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (1)50 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!