Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Rengeteg a rootkit Windows XP-n!

Szerző: Kori
A Windows XP fertőzöttségének aránya arányban áll az operációs rendszer piaci részesedésével. A fertőzöttség aránya 74%-os Windows XP-n a mérési eredmények szerint. A Windows XP piaci részesedése a Windows 7 hatására erősen lecsökkent és már csak 58%-os részesedéssel bír,de még mindig uralja a piacot.A Windows 7 piaci részesedése már elérte a 31%-ot és itt a fertőzöttség aránya csak a 12%-ot éri csak el.

"A statisztika szerint a Windows XP felhasználók harmada még mindig nem frissítette a rendszerét a végső szervizcsomagra és még mindig a SP2-t,vagy korábbi szervizcsomagot használja. A felhasználók milliói,így nem kapnak támogatást a rendszerükhöz,így a támogatásokat a rendszer nem tudja kivédeni" - mondja az Avast.

Akkor miért van ilyen különbség a Windows XP és a Windows 7 között? Az Avast úgy véli,hogy Windows XP esetében nagy a kalóz másolatok száma,valamint a Windows 7-nek eleve jobb a biztonsága is.

Avast úgy véli,hogy azoknak,akik a Windows XP SP2-t használják nem nagyon sietnek frissíteni rendszerüket SP3-ra,pedig a Microsoft a Windows XP SP2 támogatását közel egy évvel ezelőtt már megszüntette.

Az Avast a felhasználóknak azt javasolja a biztonság növelése érdekében használjanak legális Windows operációs rendszert,valamint a XP felhasználók frissítsék rendszerüket a harmadik szervizcsomaggal.
"A SP3 a legalapvetőbb dolog,amit a felhasználóknak meg kell tenniük a biztonság érdekében."

Forrás: Windows XP PCs breed rootkit infections
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 4 Vendég
  • 8 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!