Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 7 - Hackelhető bejelentkezés előtt egy egyszerű trükkel a Windows 7

Szerző: Kori
A hack egyébként már elég régóta ismert a hackervilágban, azonban szélesebb körben csak most került nyilvánosságra, mikor is a carnal0wnage.attackresearch.com erről beszámolt!


Mivel, a hack távolról nem tesz elérhetővé kódfuttatást a számítógépeken, csakis kizárólag akkor érhető el, ha az adott személy, aki a trükkel próbálkozik, a számítógép előtt ül! Talán ez is lehet az oka, hogy eddig a Microsoft semmilyen módon (Patch) nem próbálta meg kiiktatni a hacknek még a lehetőségét sem!

A cikket közzétevő Carnal0wnage szerint, a Windows 7 bejelentkezési képernyője előtt ölve egy egyszerű parancs futtatása után bárki futtathat a számítógépre feltelepített alkalmazást anélkül, hogy a felhasználó a rendszerbe bejelentkezne!

A következő paranccsal érhető el mindez:
REG ADD "HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Image File Execution Options \ sethc.exe" / v Debugger / REG_SZ t / d "C: \ windows \ system32 \ cmd.exe"

A következő lépés a SHIFT gomb megnyomása ötször egymás után, amellyel így bekapcsolható a Beragadó billentyűk szolgáltatás. Ezután már emelt szintű parancssorból indítható, minden olyan alkalmazás, amely egyébként is indítható lenne, ha a felhasználó be lenne jelentkezve!

A hack ráadásul a számítógép zárolásakor is használható, és a Windows 7 mellett, Windows Server 2008 R2-n és Windows 8-on is működik!

A hack az otthoni felhasználókra nem túlságosan veszélyes, de vállalati környezetben, mondjuk pl. egy kijelentkezett céges vezető gépére ezzel a módszerrel bárki bejuthat, és mivel akár dokumentumokat is futtathatunk vele, így a használója nagy károkat is okozhat!

Ezért is, mivel ez az információ már nyilvános, a Microsoftnak illene minél gyorsabban kiiktatni a hacket! Reméljük, ezt minél hamarabb megteszik!
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver · 11 év
Ez kicsit égő, tényleg nem ártana mielőbb kijavítani a Microsoftnak. Grin
Kori · 11 év
Illene, mivel vállalati szinten elég kellemetlen!

Ráadásul a Windows 8-nál is használható, amely így még sürgetőbb, hiszen az szép lenne, hogy a Windows 8 megjelenéséig sem javítaná a Microsoft! (Megjelenéskor máris egy rés!)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!