Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows XP - Már az iskolákat is ösztönzi a frissítésre a Microsoft

Szerző: Kori
Mivel a támogatási időszak vége vészesen közeleg, ezért egyre égetőbb valamelyik frissebb operációs rendszerre való váltás nemcsak az otthoni felhasználóknak, de az intézményeknek, vállalatoknak is egyaránt.

A Windows XP asztala, amelyet a világon szinte mindenki egyből felismer.

Az eddig halogatók megtudták "úszni" a jelenlegi rendszerük upgradeelését, azonban a határidő egyre jobban ösztönöz mindenkit, hogy váltson egy modernebb, korszerűbb és a mai igényeket kielégítő operációs rendszerre.

A magam részéről is ösztönzök mindenkit arra, hogy váltson a Windows 7-re, vagy Windows 8-ra, hiszen a Windows XP már nem szolgálja ki a mai igényeket sok tekintetben elavult és 2014. Április után már támogatást sem fog adni a Microsoft a rendszert használók számára! Persze, egyéb egyéni (Fizetős) támogatásról meglehet állapodni a céggel, de ezzel vélhetőleg kevesen fognak élni.

Nekem meggyőződésem, hogy a Windows XP-ről való váltás, egyértelműen a fejlődés, a gazdaság fejlődését szolgálja, hiszen egyértelműen megfigyelhető volt 2009-ben a Windows 7 megjelenésekor a számítástechnikában végbemenő fejlődés, amely bár mindig is folyamatos volt az új rendszer megjelenésekor robbanásszerű méreteket öltött, nyilván hogy megfeleljen a rendszer és a felhasználók igényeinek.

A Microsoft irodai szoftvercsomagjánál is ugyanez mondható el, hiszen bár egyre többen váltanak Office 2010-re a világban, az intézmények és iskolák, akik csak nagyon nehezen tudják kigazdálkodni a frissítéshez szükséges pénzösszeget, még mindig a szintén elavultnak számító Office 2003-at használják. (Amelynek bár támogatása lejárt, még mindig sokan használják!)

Én a mai napig használom a Microsoft irodai szoftvercsomagját, és az Office 2003-ról csaknem egyből az Office 2010-re váltottam, amely kifejezetten elnyerte a tetszésemet és a mai napig használom is!

Az Office 2013 érkezésével azonban erősen hajlok a váltásra, mivel az előzetes verzió elég jól sikerült, amelyből egyedül a helyesírás-ellenőrzőt hiányoltam csak, mivel még nem készült hozzá, de mivel már elkészül a szoftver RTM (Végleges) változata is, ez már csak idő kérdése!

Mind gyorsaságban és mind használhatóságban elég meggyőző volt számomra a Windows 8 és az Office 2013 páros, de aki még bizonytalan velük kapcsolatban, azoknak javaslom, hogy nyissanak az újra!

Láttuk, hogy a Windows 7 megjelenésekor is milyen bizonytalanság és zűrzavar volt a rendszerrel kapcsolatban és mindenki az új rendszert szapulta (Csakúgy mind most a Windows 8-nál!), de mára már közel 700 millió példányt sikerült eladni belőle!

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el véleményeteket a hírrel kapcsolatban! :)

Sokan kértétek, hogy írjak újra cikkeket, így itt az első, amelyet ezután sorban követ a többi! :)
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver · 12 év
Szerintem XP-t már igazán nem használ senki, csak akinek nincs más lehetősége, például öreg a gépe és nem fut rajta más, vagy egyszerűen nem ért a dologhoz.

Egyébként nagyon sajnálatos dolog, de jövőre lehet, hogy megszűnik a Tisztaszoftver program (már idén is alig sikerült megvalósítaniuk), amivel a közigazgatási intézmények ingyen megkapják a legfrissebb Microsoft termikékeket, így a Windows 8-ra és Office 2013-ra is csak akkor tudnak frissíteni ha fizetnek, ami nyilván szinte lehetetlen. Remélem nem így lesz, de majd 2013 elején úgyis eldől...

És üdv újra itt! Grin
Kori · 12 év

Idézet

Szerintem XP-t már igazán nem használ senki, csak akinek nincs más lehetősége, például öreg a gépe és nem fut rajta más, vagy egyszerűen nem ért a dologhoz.


Azért ez nem így van, mivel a világpiaci részesedése a Windows XP-nek 41 százalék a Windows 7-nek pedig 44 százalék! De abban igazad van, hogy a váltás hiányának oka az egyre jobban elöregedő gépek! Amihez a válság egy lapáttal rátett!

A Tisztaszoftver program-nál pedig továbbra is azt gondolom, hogy a kormánynak továbbra is célja lesz, hogy évről-évre megoldódjon ez a probléma, és ne legyen gond az ilyen irányú problémával, hiszen így is elég gondban van az oktatás!

Idézet

És üdv újra itt! Grin


Wink

Üdv Kori
tomburger · 12 év
Sajnos a mi iskolánkban is Xp, ill. Office 2007 van, de nincs lehetőség Windows 7-re, mivel túl régiek a gépek, és így is túl lassúak.Sad
Ezek sajnos elavult rendszerek. De viszont, régebbi gépeken, mint pl. az enyém, a játékok jobban futnak Xp-n, mint Windows 7-en. Én egyszerre telepítettem Windows 7-tel és így nagyon jó!Thumbs up
Magyar88 · 12 év
Egyik gépemen xp van mert ótvar a gépezet. A másik "korszerű" masinánom már a Windows 8 végleges kiadása van feltelepítve lassan két hónapja. Kíváncsi leszek hogy az office 2013 végleges Magyar verziója feltörve mikor kerül már a netre. Grin
tomburger · 12 év
Mindig hamar kell letölteni ezeket torrentről, mert igen hamar lejár a licensz és mindenféle aktiváló cucc kell hozzá. Annakidején még működött az office 2010-em, most már aktiválóval használom, ami azért vírusos lehet. Majd ha milliomos leszek megveszem!!!Wink
WindowsFan · 12 év
Ennek a legendás rendszernek a pályafutása véget ért. El kell ismerni. Ez nagyjából olyan, mint a Windows 98 esetében. 6 éve nincs támogatva, mégis több millió ember a mai napig használja.
yakkodori · 11 év
Nyilván nem a szegényebb országok iskoláinak szól a dolog.. Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 104 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 8,634 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!