Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 7 - Nem lesz DirectX 11.1 támogatás Windows 7-re

Szerző: Kori
A Windows 7 alapértelmezés szerint maximum csak a DirectX 11-et támogatja, így a játékosok a Windows 8 debütálása után abban reménykedtek, hogy a Microsoft nemcsak az új rendszerhez, hanem elődjéhez is elérhetővé teszi majd az legújabb DirectX-et, azonban ez eddig nem történt meg.


A DirectX 11.1-ben rengeteg, a játékosok számára továbbfejlesztett újdonság található, amelyek közül az egyik legnagyobb újdonság - a számtalan hibajavítás és a teljesítmény javítás mellett - a natív sztereoszkópikus 3D támogatás, amelyet többek között a Battlefield 3 is támogat. Szintén itt debütál a WARP névre elkeresztel rendszer is.

A sztereoszkópikus 3D támogatás, egyébként lehetővé teszi a játékosok számára a játékok teljes térhatású megjelenítését, és amely újdonság már teljes egészében helyet kap a DirectX 11.1-ben, mellyel jelentősen javulhat a vizuális élmény bármely játéknál, amelyek majd az NVIDIA/AMD új generációs grafikus kártyáit használják.

A WARP-ról elmondható, hogy ez egy nagy teljesítményű emulátor, amely kifejezetten a C++ AMP programokhoz készült, és amely támogatja a többmagos processzorokat, valamint az SSE2, SSE3 és SSE4.1 utasításkészleteket. A WARP segítségével a felhasználó DirectCompute 5.0-t támogató grafikus processzor nélkül is képes futtatni a C++ AMP programokat a számítógépén.

Sajnos azok, akik nem fognak frissíteni a Windows 8-ra, nem fogják élvezni a DirectX 11.1 (A WDDM 1.2-höz szorosan fog kötődni) nyújtotta újdonságokat, mivel úgy néz ki, hogy a Microsoft ezt kizárólag a Windows 8, a Windows RT és a Windows Server 2012-öt használóknak teszi elérhetővé.

Ezt egy Microsoft alkalmazott már meg is erősítette az MSDN fórumon:
"A DirectX 11.1 része a Windows 8-nak, mint ahogy a DirectX 11 része a Windows 7-nek. A DirectX 11-et még a Windows Vista-ra bocsátották ki... Azonban ezen a ponton nincs tervbe véve, hogy a DirectX 11.1 hozzáférhető lesz Windows 7-re a közeljövőben." Írja az alkalmazott.

Szóljatok hozzá a cikkhez és mondjátok el véleményeteket! Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
makoj · 11 év
Szerintem jó döntés volt!
Mikeee · 11 év
Na ezt nem akartam, hogy elhanyagolják a 7-est. Remélem később meggondolják magukat. Egy dx 11.1-et átírni win 7re nem lenne szerintem nagy feladat, ha elvileg a 8-as is a Seven-en alapszik.
tomburger · 11 év
Én nem igazán vagyok az a játszó típus, szinte nincs játék a gépemen, vagy csak pár, így én nem is nagyon veszem hasznát a DirectX 11-nek. A gépem sem csúcs szuper, így engem ez eddig sem nagyon izgatott, habár szerintem a Windows 7 még viszonylag új, így azért ezt még elvárnám. Csak emiatt úgysem veszem meg a Windows 8-at!Tongue
Magyar88 · 11 év
AZ embereket igyekeznek rávenni a Windows 8 használatára többek közt ezzel is az más h én már régen Windows 8 ra váltottam de engem nem a reklámok stb befolyásolt hanem hogy uj fejlettebb és hasznát is veszem a funkciói nagy részének.
NautilusHUN · 11 év
Sziasztok!
Valaki tudja hogy hogyan lehet megnézni a DirectX verzió számát?
makoj · 11 év
Start,Futtatás,Dxdiag szó beütése,majd enter
NautilusHUN · 11 év
köszönöm

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!