Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 7 - A Windows 8 miatt stagnál a Windows 7 piaci részesedése?

Szerző: Kori
A helyzet nagyon furcsa, hiszen a Windows 7 stabilitásához és megbízhatóságához nem fér kétség, így a jelen esetben fennálló stagnálást látszólag nem igazolja semmi. Tény, hogy az első számú operációs rendszer nem nagyon tudta sem növelni, sem pedig csökkenteni a piaci részesedését az elmúlt hat hónap során.


A helyzet érdekessége, hogy a stagnálás a Windows 8 piacon való megjelenése óta kezdődött és azóta is folyamatosan tart, holott a Windows 8 piaci részesedése 3,17 százalékon áll jelenleg. (Ez egyelőre nem valami acélos, de havonta átlagban ez az érték 0,5 százalékot emelkedik. Így bár elenyésző a részesedése, de folyamatos a növekedés.)

Ha megnézzük, a fenti képet láthatjuk, hogy a Windows 7 globális piaci részesedése 2012. Októberében - vagyis a Windows 8 megjelenésekor- 44,69 százalékon állt, míg a 2013-as év Márciusában ez az érték 44,73 százalékot tesz ki. Bár a rendszer a 2012-es év Decemberében már 45 százalék felett is járt, ezután ismét csak csökkent a részesedése, miközben a Windows 8 megjelenése előtt a rendszer havonta átlagban 1 százalékkal tudta növelni elsőségét.

A Windows XP piaci részesedését tekintve látható, hogy a rendszer nem erősödik vissza, hanem meglehetős lejtésben van, így a Windows 8 megjelenésekor 40,66 százalékon, a jelen év Márciusában pedig már csak 38.73 százalékát teszi ki a piacnak. Az mindenesetre igaz, hogy a Windows 7-nek legalább annyival kellett volna növelnie részesedését az elmúlt hat hónap során, mint amennyi most a Windows 8 jelenlegi, piacból kiszakított hányada. (Mégis beállt a 44-45 százalékos értékre.)

Viszont érdekes lesz látni, hogy a piaci részesedési adatok milyen értékekre fognak változni az elkövetkező hat hónap során, különösen azért is mert a Windows 8.1 -mely többek között, a Windows 8 első nagyobb frissítési csomagja- már a nyáron megjelenhet.

Ti mit gondoltok a stagnálás minek köszönhető? A Windows 8-nak? Esetleg a Windows Blue (Windows 8.1) érkezésének? Vagy valami egészen más van a háttérben?
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
classy57 · 10 év
Érthetetlen ez a hűbele-balázs féle kapkodása a microsoftnak....addig tesztelgeti a felhasználokat a
szivárogtatásokkal amig még jobban vissza esnek a forgalmazási adatok.
Ez pedig nem tesz jót a 8-as amugy sem acélos népszerűségének.
Jön az ajvé korus ...itt az "uj vista"....
Kori · 10 év

Idézet

addig tesztelgeti a felhasználokat a
szivárogtatásokkal amig még jobban vissza esnek a forgalmazási adatok.
Ez pedig nem tesz jót a 8-as amugy sem acélos népszerűségének.


Hogy ő szivárogtatna, ez csak pletyka és feltételezés. De éppen, hogy jót tesz, mivel a Windows 8 kapja meg a Blue-t... Elég pozitív egyelőre a hangulat a Blue iránt. Smile
classy57 · 10 év

Idézet

Elég pozitív egyelőre a hangulat a Blue iránt.

...persze a remény hal meg utoljára....
szerencsétlen user-ek a startmenüt várják vissza... pff
Lacika58 · 10 év

Idézet

Hogy ő szivárogtatna, ez csak pletyka és feltételezés. De éppen, hogy jót tesz, mivel a Windows 8 kapja meg a Blue-t... Elég pozitív egyelőre a hangulat a Blue iránt.

Ahogy a honvédségnél mondták anno:
"Ne magyarázza meg! Csinálja!"
Tegyenek olyat, ami legalább akkorát üt, mint Vista után a 7-es.
Akkor nem kell magyarázkodni. És nem pozitívnak nevezném, hanem reménykedőnek.
classy57 · 10 év
na ja.....a haraszt esete .....
persze nagy a szája a net-nek

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Éppen 1 felhasználó van jelen az oldalon.
  • 3 Vendég
  • 7 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 8,029 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!