Processzor krízishelyzet: Meltdown és Spectre sebezhetőségek

A 2018-as év nem indult felhőtlenül az informatikában, ugyanis két rendkívül súlyos sebezhetőségre derült fény, amelyben több mint 10 évre visszamenőleg szinte minden, de legfőképp az Intel processzorai érintettek. Ennek köszönhetően a Windows, MacOS és Linux rendszerek is biztonsági foltozásra szorulnak és a mobil operációs rendszerek is érintettek lehetnek.

Kártevővel fertőzött a CCleaner 5.33.6162-es verziója

Valamilyen úton támadók behatoltak a Piriform szervereire, és kicserélték a népszerű karbantartó, a CCleaner telepítő állományait egy kártevőt is rejtegető változatra. Szerencsére nem minden architektúrájú kiadás volt ebben érintett, valamint a Piriform már ki is adta a frissített és kártevőtől mentes verziót.

A WannaCry ransomware, és amit tudni kell róla

Az elmúlt éjjel egy világszerte indított támadásban több számítógépet fertőzött meg a "WannaCry" kártevő. Ez a kártevő pedig rendkívül rendhagyó és veszélyes, mivel egy korábbi Windows sebezhetőséget használ ki. Ezért is szeretnénk a kártevő elleni védekezésről, valamint a mögöttes háttértörténetről beszélni, amelyben egy olyan sokat emlegetett név is áll, mint az NSA.

Összeomolhat a Skype pár egyszerű karaktertől (már elérhető a javítás)

A Skype asztali, Android-os és iOS verzióit használók kellemetlen problémába futhatnak, melynek következtében az üzenetküldőjük váratlanul összeomolhat. A hiba nagyon hasonlít az elmúlt napokban az Apple operációs rendszereit érintő problémára, azaz egy karaktersor elküldésével képesek kiütni az egész szoftvert.

Számítógép - Vírusok és az ellenük való védekezés

Amikor a számítógép vírusokról esik szó mindenki a hibák tömkelegére gondol. Sok esetben joggal gondolnak, de nem mindig a vírusok a felelősek. A programok is tartalmaznak hibákat és a felhasználók is sok fölösleges adatot tárolnak gépükön ráadásul elmulaszthatják a karbantartást is.

Java - 51 különböző biztonsági hibát javít a legfrissebb Java

Az Oracle a tegnapi napon tette elérhetővé a Java legfrissebb verzióját, mely kiadás telepítése rendkívül fontos a szoftvert futtatók számára. A Java 7 Update 45-ös változat nem kevesebb, mint 51 különböző biztonsági hibát javít, melyek magában a futtatói környezetben voltak megtalálhatóak.

Java - Kritikus sebezhetőségeket javít a legfrissebb verzió

Az Oracle héten kiadott Java SE 7u25-ös frissítésében nem kevesebb, mint 40 sebezhetőséget javított, ezek közül 11 volt, amely a Common Vulnerability Scoring System (CVSS) minősítésében a legmagasabb 10-es pontszámot kapta, ezáltal kiemelten kritikusnak számít.

Flash Player - Kritikus gyorsjavítás az Adobe Flash Playerhez

Csütörtökön az Adobe kiadta a Flash Player sürgősségi gyorsjavítását, mely nem volt előre betervezve, de a felhasználók megvédése érdekében azonnali beavatkozásra volt szükség. A szoftver egy olyan nemrég felfedezett sebezhetőséget tartalmazott, melyen keresztül a támadók rosszindulatú kódokat juttathattak a felhasználók számítógépeire.

Java - A Microsoft figyelmeztet a hamis Java frissítési riasztásokra

Rengeteget lehet manapság hallani az Oracle szoftverével, a Java-val kapcsolatban. Ezek a hírek azonban nem valami pozitívak, hiszen a szoftvert valósággal megrohamozták a hackerek, akik minden sebezhetőséget kihasználnak. A Microsoft most arra figyelmeztet, hogy a támadók már a Java frissítését ajánló riasztásokat is kihasználják.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Mesant

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!