Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Súlyos biztonsági hibát fedeztek fel az MSI alaplapoknál (Secure Boot)

A Windows 11 érkezésével a Microsoft kötelezővé tette a biztonságos rendszerindítás használatát az UEFI-vel rendelkező számítógépeknél annak érdekében, hogy az operációsrendszer indulása elött megakadályozzák a kártékony kódok betöltésének lehetőségét. Azonban most úgy tűnik, hogy az MSI alaplapok legnagyobb részénél ez a biztonság beállítás hibás, így az lehetővé teszi bármely operációs rendszer lemezképének futtatását.

Processzor krízishelyzet: Meltdown és Spectre sebezhetőségek

A 2018-as év nem indult felhőtlenül az informatikában, ugyanis két rendkívül súlyos sebezhetőségre derült fény, amelyben több mint 10 évre visszamenőleg szinte minden, de legfőképp az Intel processzorai érintettek. Ennek köszönhetően a Windows, MacOS és Linux rendszerek is biztonsági foltozásra szorulnak és a mobil operációs rendszerek is érintettek lehetnek.

A WannaCry ransomware, és amit tudni kell róla

Az elmúlt éjjel egy világszerte indított támadásban több számítógépet fertőzött meg a "WannaCry" kártevő. Ez a kártevő pedig rendkívül rendhagyó és veszélyes, mivel egy korábbi Windows sebezhetőséget használ ki. Ezért is szeretnénk a kártevő elleni védekezésről, valamint a mögöttes háttértörténetről beszélni, amelyben egy olyan sokat emlegetett név is áll, mint az NSA.

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 3 Vendég
  • 222 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 21,383 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!