Januártól már csak az Edge és az IE 11 lesz támogatott

Jövőév januártól kezdődően több korábbi verziójú böngészőjétől vonja meg a támogatást a Microsoft, ami annyit jelent, hogy azokhoz nem fognak semmilyen biztonsági javítást, vagy technikai segítséget nyújtani. Ezek között így természetesen az Edge nem szerepelhet, illetve az Internet Explorer 11(IE 11) sem, viszont minden annál régebbi kiadás igen.

Microsoft Edge - Bővítmények csak jövőre

Szomorú, de úgy tűnik mégsem kerül majd bele a Microsoft Edge-be az egyik legvártabb fejlesztése, amely a bővítmények kezelése lenne. Egy új forrás szerint erre nem, hogy a novemberben érkező frissítésben, de már idén sem kerülhet sor, sőt lehet, hogy csak majd a Windows 10 Redstone frissítésben.

Microsoft Edge - Néhány tervezett fejlesztés

A Windows 10-el együtt érkezett új böngésző, a Microsoft Edge-nek még bőven van hova fejlődnie, nem feltétlen csak a rivális böngészőkhöz képest, de még valamennyire az Internet Explorer utolsó verziójához képest is. Mindezt mihamarabb szeretnék is pótolni a fejlesztők és némi információ is kiderült arról, hogy mik lehetnek ezek.

Microsoft Edge - Az új böngésző hivatalos neve

Lehetséges, hogy még egy kicsit szokni kell, de kiderült mi az eddig "Project Spartan" kódnéven fejlesztett böngésző hivatalos megnevezése. Ez pedig a "Microsoft Egde" lett, amely egyébként nem a semmiből, hanem a böngésző új megjelenítési motorjából fakad.

Az Internet Explorer halott, a Spartané a jövő

Változást jelentett be a Microsoft a böngésző stratégiájával kapcsolatban, amely elég masszívan érinti az Internet Explorer fejlesztését. Eddig az IE a tervek szerint megkapta volna a Spartan-ban is megtalálható továbbfejlesztett motort, azonban ez mégsem lesz így. Tehát lényegében ez az Internet Explorer fejlesztésének végét jelenti.

Project Spartan - Még tovább kell várnunk az első előzetesre

A Windows 10 újabb előzetese nemrég megérkezett, azonban azoknak akik kipróbálták biztos egyből feltűnt, hogy a "Project Sparten" sehol sincs abban. Korábban pedig már arról lehetett hallani, hogy az új előzetesben már megtalálható lesz. Sajnos a helyzet az, hogy még valóban várni kell rá.

Képernyőképeken és videón a Project Spartan

A Project Spartan-ról a hét folyamán több formában is szivárogtak ki képek és még egy videó is. A képek ezúttal kifejezetten jó minőségűek és jól látható rajtuk a böngésző felülete, elmondható ugyanez a videóról is, ahol a Cortana integráció figyelhető meg akció közben.

Mobilon a Project Spartan, asztali verzió a következő előzetesben

A Mobile World Congress-en bemutatásra került a Project Spartan mobilos változata, igaz bár nem voltak túl bőbeszédűek ezt illetően, de így mégis egy kicsivel többet tudhattunk meg róla. Például látható volt a böngésző mobilos felülete, valamint az asztali változat érkezéséről is elárultak valamit.

Project Spartan - Egy új renderelési motor születése

A Microsoft beszámolt arról, miben lesz más a Spartan, amelynek végleges verziója a Windows 10-el érkezik majd. Ezen pedig főképp az új rendérélési motor értendő, illetve az Internet Explorertől való eltávolodás, hiszen ez a böngésző már attól egy teljesen független projekt lett.

Súlyos biztonsági hiba az Internet Explorerben

Egy elég súlyos sebezhetőségre bukkantak az Internet Explorerben minden verziójában, amely lehetővé teszi a támadók számára kártékony kódok elhelyezését és bejelentkezési adatok megszerzését. A hibáról már a Microsoft is tud, és dolgozik annak kijavításán, amely egyaránt érintheti a Windows 7 és Windows 8.1-es felhasználókat.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

Mesant, dire91

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!