NeoKylin - Avagy a kínai Windows XP

A kínai kormány az utóbbi időben erőteljesen dolgozik azon, hogy valahogy lecserélje a Windows XP-t. Már számos saját készítő rendszerrel próbálkozott, azonban ezek közül egyik sem volt képes helyt állni. Talán a NeoKylin-nek sikerülhet az ami a korábbiaknak nem, ugyanis jelenleg ez az egyik ilyen legnépszerűbb alternatíva.

Linux - Megjelent a Debian 8 stabil változata (Jessie)

Elég hosszú idő, közel 25 hónap telt el azóta, hogy a legutóbbi Debian főverzió, a "Wheezy" megjelent. A hosszadalmas fejlesztés nemrégiben véget ért, és megjelent a stabil 8.0-ás verzió. A "Jessie" kódnév alatt fejlesztett rendszer így tartogat is újdonságokat, amely 5 éven át kap majd támogatást.

A Linux Kernel 4.0 újdonságai

A Linux kernelének új verziója nemrégiben megjelent, amely több apróbb újítás mellet egy jelentősebb fejlesztést is hoz magával. Ez pedig lehetővé teszi majd, hogy a kernelhez magához a jövőben úgy érkezzenek frissítések, hogy ne feltétlen legyen szükség a rendszer újraindítása.

Linux - A Valve anyagilag támogatja a Linux rendszereket

A Valve immáron a Linux alapítvány egyik támogatójává vált, mellyel anyagilag is segíti a Linux rendszerek népszerűsítését. Ez nem volt egy előreláthatatlan döntés, hiszen jövőre már jönnek a Linux rendszereket futtató Valve gépek.

Linux - Megjelent és letölthető a Linux 3.12-es kernele

Elkészült a Linux kernelének következő végleges verziója, mely már a 3.12-es verziószámot viseli. Az új kernel megjelenését kisebb vacilláló előzte meg, de végül mégis véglegesítették a kódot, mely természetesen akár le is tölthető.

Steam - Hamarosan bemutatásra kerülhet a Steam OS

A méltán híres Valve Corporation, egy elég meglepő bejelentést tett közzé a Steam játékszolgáltatását érintően, mivel egy Steam OS nevű operációs rendszert fog hamarosan kiadni. Ugyanakkor valószínű, hogy ez csak a kezdet, mivel más meglepetéssel is szolgál majd még.

Debian - Megjelent a végleges Debian 7.0 (Wheezy)

Néhány nappal ezelőtt a Debian projekt örömmel jelentette be a legújabb, 7.0-ás verzió, immár végleges kiadását. A korábbi 6.0-ás Squeeze verziót több, mint 2 év szolgálat után váltja le a most megjelent kiadás.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Balint69

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!