Linux - Linux kernel 3.8 újdonságai

Linus Torvald néhány napja jelentette be a Linux rendszermag 3.8-as verziójának végleges változatát, amely Unicycling Gorilla kódnéven ismert. Az előzetes várakozásokhoz képest az új kernel néhány napos késéssel készült el, ugyanis egy kisebb patch ellenőrzése még szükségessé vált.

Linux - Elérhetővé vált a biztonságos indítókulcs UEFI-s gépekre

A Linux közösségnek végre sikerült egy olyan biztonságos indítókulcsot létrehoznia a felhasználói számára mellyel lehetővé válik, hogy a Windows 8-al telepített gépeken, UEFI alatt is gond nélkül tudjuk telepíteni kedvenc Linux disztribúciónkat. A közzétett bootloader már együttműködik a Secure Boot technológiával.

Cinnarch - Letölthető a Januári fejlesztői változat

Néhány nappal ezelőtt a Cinnarch fejlesztői bemutatták a januári fejlesztői kiadásukat. Az új verzió egyik legfontosabb előnye az, hogy a csomagok letöltési ideje jelentősen csökkent, ill. a magyar nyelvű felhasználók örömére, a CLI telepítőt teljes mértékben magyarra fordították.

Linux - Szinte lehetetlen Surface-re Linuxot telepíteni

Miután tavaly a Microsoft hivatalosan is megvásárolhatóvá tette a Surface RT táblagépeket, a Linux szakértők egész sora próbálta meg megtalálni a módját annak, hogy a Microsoft táblagépére megpróbálják valamilyen módon telepíteni kedvenc operációs rendszerüket. A Surface azonban ellenáll minden ilyen nemű próbálkozásnak.

Linux - Megjelent a Linux Mint 14 Nadia végleges kiadása

Clement Lefebvre a Linux Mint projekt atyja, a mai nap jelentette be, hogy a Linux Mint 14 végleges verziója letölthetővé vált. A 14-es verzió a "keresztségben" a Nadia nevet kapta -minden verzió egy női nevet kap, ABC szerint ugorva egyet-. Az új verzió az Ubuntu 12.10-es alapjaira épül.

openSUSE 12.2 - Letölthető

Tegnap délután a fejlesztői csapat bejelentette, hogy a legújabb 12.2-es openSUSE verzió letölthetővé vált. A 12.2-es verzióból mind a KDE, mind pedig a Gnome asztali környezet elérhető.

Parted Magic 2012_07_28 - A varázslatos particionáló

Patrick Verner a Parted Magic project fejlesztője és karbantartója, nemrégiben közölte, hogy letölthető a legújabb verziójú Parted Magic, amely a 2012_07_28 verziószámra hallgat. Az új verzió már a 3.4.6-os Linux kernelre épülve biztosítja a disztró stabilitását, számtalan új frissítés, és új csomagok ill. szolgáltatások, valamint fejlesztések mellett.

Linux Mint 13 KDE Edition - Release Candidate

A múlt hét derekán Clement Lefebvre, -a Linux Mint projekt vezetője- örömmel jelentette be a Linux Mint 13 verzió KDE grafikus felülettel rendelkező változatának Release Candidate (Kiadásra jelölt) változatát, amely már a Linux kernel 3.2-es változatára épül!

Zorin OS 6 - A Windowsról áttérőknek

Artyom Zorin -a Zorin OS disztribúció vezetője- tegnapelőtt bejelentette, a Zorin OS 6 operációs rendszer Core -általános használatra- és Ultimate -mindent tartalmazó- változatainak elkészültét.

Linux Mint 13 /Maya/ - Megjelent

Clement Lefebvre nemrégiben örömmel jelentette be a Linux Mint 13 operációs rendszer végleges, letölthető kiadását. A Linux Mint 13 a készítőitől a Maya nevet kapta. A Maya az Ubuntu 12.04 LTS alapjára épül.

Linux - Megjelent a Mageia 2 disztró

Tegnap jelentette be Anne Nicolas, hogy a módosított ütemterv szerint - kissé megcsúsztak a fejlesztők - időben megjelent a Mageia 2 végleges kiadása. A Mageia a Mandriva Linux új generációja. A bejelentéskor kihangsúlyozták, hogy a Mageia 2 a bizonyság arra, hogy a Mandriva disztribúció nem halt meg, és tovább viszik a korábbi Mandriva szellemét.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

Lali, Zsombi33, bercike34

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!