Elérhető az első Android P előzetes, sok érdekes újdonsággal

Bejelentésre került a következő, egyelőre csak P nevet viselő Android verzió első fejlesztői előzetese, melybe több érdekes újdonság is bekerült. A rendszer így a képernyő bevágásokat és a több kamerás eszközöket is támogatja, de a biztonság terén szintén történt fontos újítás. A végleges verzió a harmadik negyedévében várható.

Megérkezett a legújabb Androidra építkező LineageOS 15.1

Megérkezett az egyik legnépszerűbb Android disztribúció legújabb verziója, a LineageOS 15.1, mely már az Android 8.1-re épül. A 15.1-es verzió ezen felül pár hasznos extra újdonságot is kapott, mint a beépített sötét mód, az első hullámban pedig tizenegy eszközön is kipróbálható.

Android 8 Oreo - Eszközök nagy frissítési listája (02.15)

Az Android 8 Oero megjelenése óta már közel fél év telt el, így mostanra elég egyértelmű kép alakult ki arról, hogy a gyártók mely eszközeiket fogják frissíteni a legújabb droidra. Egy kiadós listában összegyűjtöttük azon népszerűbb gyártók készülékeit, amelyről tudni lehet, hogy megkapják, vagy már meg is kapták a frissítést.

Android Alkalmazásajánló 1#

Szerencsére az Android remekül testreszabható operációs rendszer. Nem csak a beállíthatósága vagy a rootolás és főzött romok adta lehetőségek miatt, hanem a több millió áruházból letölthető alkalmazás is széles teret ad annak, hogy kedvünk szerint formáljuk telefonunkat vagy épp ruházzuk fel azt okos, hasznos funkciókkal.

Android 8.0 Oreo - Az újdonságok és néhány eddig ismert készülék

A hétfő esti órákban hivatalosan is bejelentésre került a következő Android főverzió neve és végleges változatának érkezése. Ennek megfelelően összeszedjük azon újdonságokat, amelyekkel tehát az Android 8.0 Oreo-ban találkozhatunk majd, illetve néhány készüléket a Google telefonjain túl, melyekről már ismert, hogy megkaphatják a frissítést.

Oreo lesz az Android 8.0 neve?

Hamarosan hivatalosan is több derül majd ki az Android következő fő kiadásáról a ma esti bemutatón, többek között annak neve. A Google rendszerint mindig valamilyen édesség után nevezi el rendszereit, a korábban kiszivárgott információk pedig azt sugallják, ez ezúttal sem lesz másképp. Ez pedig akár egy konkrét édességé is lehet.

Augusztus 21-én jelentik be az Android O-t

Augusztus 21-én a Google ismételten egy nagyobb bemutatóval készül, ahol vélhetően bejelenti a következő Android kiadás végleges verzióját, az Android O-t. A bejelentés körülményei pedig igazán érdekesek, hiszen ezen a napon lesz az Amerikán áthaladó teljes napfogyatkozás, melyet még a bemutató előtt online végig lehet majd követni.

Ezt foltozta a Google augusztusban az Androidon (2017-08 Bulletins)

Akár a Microsoft, úgy a Google is hónapról-hónapra biztonsági jellegű javításokkal látja el népszerű mobil operációs rendszerét, az Androidot. Ez alól augusztus sem volt kivétel, így a hónap első felétől a gyártók már felhasználhatják ezen javításokat készülékeik szoftvereinek frissítésére. A Google gyári telefonjai pedig már frissíthetők.

Bejelentették az Android O-t: Elérhető az első fejlesztői előzetes

A Google bejelentette a következő Android főverzió érkezését, az Android O-t, amely valamikor idén, az év harmadik negyedévében válhat elérhetővé. Ezzel egy időben egy fejlesztői előzetest is közzétett a Pixel valamint Nexus eszközök számára, valamint megosztotta milyen újdonságok kerültek bele eddig az új verzióba.

Android optimalizálás - az alkalmazásokról

Ha már a beállításokon átrágtad magad és kis odafigyeléssel használod androidos mobiltelefonodat, de még mindig nem vagy elégedett az akkumulátorod teljesítményével, illetve a telefonod teljesítménye sem az igazi, akkor érdemes további lépéseket tenni ez ügyben.

Android akkumulátoridejének optimalizálása

Az android telefonok akkumulátor ideje és normális működése napi szintű probléma. Sorozatosan látom, hogy az emberek szinte ugyan azzal a problémával küszködnek. Számtalan írás létezik már erről és a különböző 'csoda' alkalmazásokról. Vannak jók, de olvastam már olyanokat is, hogy a fejem fogtam utána. Így leírom a saját tapasztalataimat és bevált módszereimet.

Nokia - Bejelentésre került a Nokia 3 és 5, visszatér a Nokia 3310

Az MWC 2017-es rendezvényén a Nokia két új telefont is bejelentett, a Nokia 3-at, valamint a Nokia 5-öt, amelyek visszatérő készülékük, a Nokia 6 kisebb testvérei lesznek. Ezen kívül pedig egy további meglepetéssel is szolgáltak, mivel ahogy azt pletykálták, a Nokia 3310 utódja is megérkezett, amely konkrétan a Nokia 3310 nevet kapta.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

zztzzu

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!