Kiterjesztett támogatási ciklusba lépett a Windows 8

Mától a Windows 8 a kiterjesztett támogatási ciklusba lép, amely annyit jelent, hogy a rendszerhez innentől kezdve már biztosan csak biztonsági jellegű javítások fognak érkezni. Ugyanakkor aggodalomra nincs ok, hiszen további 5 éven át, a frissítések érkezése biztosított.

Megszűnik a Windows 8.0 terméktámogatása

A mai javító kedden a Windows 8 is az utolsó javításait kapja meg, mivel az a továbbiakban már nem lesz támogatott. Nem félre értendő, hogy ebben az esetben az első 2012-ben kiadott Windows 8-ról van szó, nem pedig a Windows 8.1-ről. Utóbbi a továbbiakban is támogatott lesz majd egészen 2023-ig.

Windows RT-n is visszatért a Start menü

Körülbelül másfél hónappal a Windows 10 megjelenésétől, most csendben kiadásra került a Windows RT-hez beígért frissítés. Az Update 3 pedig akár az új Windows, visszaadja a felhasználóknak a start menüt használatának lehetőségét. Az ilyen rendszert futtató eszközök így már frissíthetőek is a Windows Update segítségével.

Windows 8 (10) - Telepítés VMware-ben

A Windows 8-at ha csak ki akarjuk próbálni, telepíthetjük virtuális gépre is. Így nem kell külön helyet és particiót foglalni neki a merevlemezen, hanem egy program segítségével egyszerűen feltelepíthetjük és könnyen törölhetjük is. A leírás valószínűleg Windows 10 esetén is működhet!

Windows 8 - Klasszikus rendszerindító képernyő visszaállítása

Windows 8-tól kedve a rendszer indításakor és esetleges hiba esetén megjelenő képernyő megváltozott. Ez önmagában igazán hasznos és jóval használhatóbb tud lenni, de amennyiben a Windows 8 mellett esetlegesen más rendszer is telepítve van, hátrányosan érinthet minket, mivel a választóképernyő megjelenítése előtt jóval több idő telik el.

Windows 8 - Automatikus bejelentkezés

A legújabb Windows-ban, ha online fiókot hozunk létre, akkor minden egyes indításnál be kell gépelni a Live ID-s emailhez tartozó jelszavunkat. Ez még párszor jó móka, de ha egyedül használjuk a gépet, akkor célszerű bekapcsolni az automatikus bejelentkezést. A leírás Windows 7, és Windows 10 esetén is működik!

Windows 8 - Számítógép újratelepítése a gépházból

A Windows 8 egyik nagy újdonsága, hogy számítógépünk újratelepítéséhez nincs szükség arra, hogy a telepítő lemezről bootoljunk be és menjünk végig számos lépésen. Egyszerűen a gépházból újratelepíthetjük számítógépünket méghozzá teljesen felügyeletmentesen, ráadásul az eredmény ugyan az lesz mintha azt a hagyományos úton tennénk.

Windows 8.1 OEM árlista táblagépek részére

Egy elég érdekes árlista bukkant fel a világhálón, amiből kiderül, hogy mennyiért adja a Microsoft a Windows 8.1-et az OEM partnerei számára. Így megtudhatjuk, hogy a gyártóknak mennyit kell fizeti bizonyos kijelzőméretű eszközök számára, ami néhol elég kedvezményesen alakul.

Súlyos Windows sebezhetőséget tett közzé a Google

Egy elég súlyosnak tekinthető sebezhetőséget tett közzé a nyilvánosság számára a Google, amelyben pontosan leírja, hogyan használható az ki Windows 8.1-ben. A Microsoft már tudomása van róla, és dolgozik a biztonsági javításon, viszont annak megjelenési időpontja egyenlőre még nem ismert.

Nagymértékű növekedés a Windows 8.1 és csökkenés az XP részesedésében

Úgy tűnik jelentősen változott a Windows operációs rendszerek részesedése, ugyanis a Windows 8.1-et használók száma jelentősen megnőtt, közel duplájára ugrott mindössze egy hónap leforgása alatt. Hasonló változás figyelhető meg a Windows XP-t futtatóknál is, szerencsére ott épp ellenkezőleg, jelentős százalékokkal csökkent a részesedés.

Windows 8 - Újra elérhető az augusztusi frissítés

Újra elérhetővé vált a Windows 8 és Windows 8.1-hez készült augusztusi frissítés, melyet korábban visszavontak, mivel gondot okozhatott az azt letöltő és telepítő felhasználók számára. A frissítés már elérhető Windows Update-ről is, továbbra is mint választható frissítés.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

Driver, zztzzu

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!