Ismét jelentősen csökkent a Windows XP részesedése

Ismét jelentős csökkentés következett be a 13 éves Windows XP részesedésében. A múlt hónaphoz képest közel 4%-ot esett a rendszert használók száma globálisan. Mindemellett a Windows 8 és 8.1 részesedése ismét növekedett az egy hónappal ezelőtti statisztikához képest.

Windows XP - A vállalati gépek alig 10 százalékán fut még Windows XP

Köztudott, hogy a Windows XP támogatása április 8-án véget ért, a 12 éves karriert befutó operációs rendszer még mindig a második helyet foglalja el a piaci ranglétrán. Egy felmérés azonban rámutat, hogy a vállalti ügyfelek jelentős része már megszabadult évekig használt rendszerétől, és egy modernebbre cserélte azt.

Windows XP - Kiterjesztett támogatás a kártevők tömegei ellen

A Microsoft körülbelül két hete jelentette be, hogy ingyenes vírusirtójához, a Microsoft Security Essentials-hoz, a Windows XP támogatásának lejárta után is kiad majd definíciós frissítéseket, így próbálva gátolni, a PC-ék millióinak tömeges fertőzését. Szerencsére, ezt a jó példát más védelmi szoftvereket gyártó cég is követte.

Windows XP - A Microsoft végre javította a SVCHOST problémát

A Microsoft nem verte nagydobra, de a még mindig Windows XP-t használóknak fontos hír, hogy végre javításra került a hónapok óta fennálló, SVCHOST probléma. A Windows Update webhelyen újra kereshetünk frissítéseket, miközben már nem kell tartanunk, az extrém magas processzorhasználattól.

Windows XP - Mindössze 90 napja maradt hátra a Windows XP-nek

A Microsoft alig kevesebb, mint 90 nap múlva véglegesen megszünteti a 12 éves operációs rendszerének támogatását, melyhez ezután már nem fog érkezni semmilyen biztonsági, vagy egyéb jellegű javítófolt. A Windows XP felhasználókat most egy visszaszámlálóval is próbálja ösztönözni a szoftveróriás.

Windows XP - Microsoft: "Dolgozunk a SVCHOST hiba megoldásán"

A Windows XP felhasználók életét igencsak megkeseríti egy hiba, melyet a Windows egyik szolgáltatása okoz, s mely a frissítések keresése során, végig 100 százalékon pörgeti számítógépük processzorát. A Microsoft ígéretet tett arra, hogy a hibát a következő Patch Kedden orvosolni fogják.

Windows XP - 100%-os CPU használat az SVCHOST miatt

A Windows XP támogatása hamarosan lejár, mint az köztudott, de néhány felhasználóknak talán most ez okoz legkevésbé fejfájást. Ugyanis a rendszerbe épített egyik szolgáltatás miatt a CPU jelentős időn keresztül 100%-os terhelésen működhet, ami nem éppen előnyös a számítógépre nézve.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • Mai aktív:2
  • Szülinapos:8
  • Összes:15,140
  • Legújabb:Raynur
  • Vendég:6

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!