Használj digitális monitor kábelt

Talán a legtöbben nem is gondolnák, hogy milyen nagy különbség lehet az analóg és digitális vezetékek között. Pedig a legtöbb felhasználó valószínűleg az előbbit használja, pedig nagy felbontású kijelzőkön a digitálist kellene. Ennek következtében a kép homályos és szellemképes lehet, amennyiben pedig ezt tapasztaljuk, ideje kábelt váltani!

Sok forrófejű mobiltelefonba kerülhet hővezető cső

Míg régebben a mobiltelefonok kisebb teljesítményűek voltak, nem is melegedtek túlzottan. Azóta, amióta néhány éve elindult a processzormag és órajel mánia, lassan már egy néhány éves számítógépet is leköröznek ezek az okos csodamobilok. Ami gyors és nagy teljesítményű az persze egyre több hőt is termel. Korábban a nagyméretű hővezető csövek a számítógépek kiváltságai voltak, azonban hamarosan az okostelefonokban is helyet kaphatnak.

Microsoft Lumia 640 és 640 XL

A Microsoft két új telefont mutatott be a Mobile World Congress-en amelyek már a 40-es modellsorozathoz tartoznak. Az érdekes az, hogy ismét egy olcsóbb készülékről van szó, amellyel így tovább növelték a már amúgy is eléggé bő alsó kategóriás kínálatukat.

Samsung Galaxy S6 és S6 Edge

A Samsung bejelentette legújabb csúcskészülékét és egyben a Galaxy termékcsalád legújabb tagját, a Samsung Galaxy S6-ot és annak lekerekített szélű testvérét, az S6 Edge-t. A telefonról a Barcelonában tartott Mobile World Congress-en rántották le a leplet, ahol a specifikációi mellett, nem olcsónak bizonyuló árról is szó esett.

Forgó hűtőborda mint processzorhűtő

A Cooler Master bemutatta legújabb innovációját az idei CES-en, ami Kinetic Cooling Engine névre hallgat. A termék egy prototípus CPU hűtő, ami akár még egy új irány is lehet a jövőben a többi cég részére. Mindenesetre érdekes próbálkozás.

ASUS - Nagyon vékony Windows táblagépek

Az ASUS bemutatta legújabb Transformer Book Chi szériás táblagépeit, amelyek nem csak rendkívül vékonyra és mutatósra sikerültek, de áruk nem tűnik túl borsosnak. Az új Chi, több kijelző méretettel fog fogalomba kerülni, 8.9-től, egészen a 12.5 colosig, és csatlakoztatható billentyűzettel is rendelkeznek majd.

ASUS - Az első 4GB RAM-mal rendelkező okostelefonok

Az Asus bemutatta legújabb Android-os okostelefonjait, melyek több érdekes tulajdonsággal is rendelkeznek, de ezek közül a leginkább ilyen az, hogy már akár 4 GB RAM-al rendelkező változat is megvásárolható lesz. Így ez az első olyan mobil, melyben ekkora mennyiségű memória található.

HP - 4K-s, 5K-s, 3D-s és hajlított kijelzős monitorok

A HP bemutatott pár új lenyűgöző monitor típust, melyek egészen a 4K-s felbontástól, az 5K-ig is kiterjedhetnek több különböző méretben. Valamint vannak, szó szerint a térbe nyúló megjelenítést biztosító modellek is, amelyek vagy hajlított kijelzőt, vagy éppen 3D-s panelt kaptak.

Nyugdíjba vonul az első Windows-os Kinect

A Microsoft jól kitöltötte az előző generációs konzoljának életciklusát. 2005 őszén megjelentette a mai napig is sikeres Xbox 360-at, beelőzve ezzel jócskán a konkurens Sony-t, aki még reszelgette egy kicsit a saját PlayStation 3 névre hallgató játékonzolját.

Okosórák - Apple Watch, Microsoft Band, Galaxy Gear Fit, Moto 360

Nemrégiben bemutatásra került minden nagyobb gyártó által forgalomba kerülő okosóra, így azok akik gondolkodnak egy ilyen eszközre vásárlásán, itt egy rövidebb összehasonlítás. Ebben összehasonlításra került a Microsoft Band, Apple Watch, Samsung Galaxy Gear Fit és a Moto 360.

Hardver - Megéri átváltani az USB 3.0-ra?

Manapság egyre több USB 3.0-ás eszköz árasztja el a boltok polcait. Az újabb csatlakozójú eszközök akár 10x-es sebességnövekedést is ígérnek, bár a legtöbb olcsó eszköz még a közelében sincs az ígért maximumnak. Vajon érdemes-e USB 3.0-ra váltani?

Hardver - Két új nagyfelbontású monitort mutatott be a Samsung

A Samsung két új monitort mutatott be a nagyérdeműnek, amelyek 4K közeli felbontást biztosítanak. Mindkét modell a 40 hüvelyk alatti képátmérőjű kijelzők népes táborát erősíti. Sokaknak kellemes társ lehet a gép előtt. Nézzük, milyen adottságokkal rendelkeznek a most kiadott készülékek.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

Mesant

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!