Adatokat gyűjthet majd rólunk az Ubuntu 18.04 LTS

Az Ubuntu következő hosszú támogatást elvező kiadása, a 18.04 LTS, több új adatgyűjtő szolgáltatást kap majd. Egyrészt a telepítő fog alapértelmezésben pár fontosabb eszközadatot begyűjteni, amennyiben nem leszünk figyelmesek, illetve a rendszer is küldhet néhány statisztikai adatot a Canonicalnak.

Ilyen lett az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

A múlt hét folyamán megérkezett az év második Ubuntu kiadása, az Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark". Az új kiadás több szempontból is különleges, hiszen ebben már nem a Unity, hanem a Gnome asztali környezet vált alapértelmezetté, valamint ezzel együtt a Wayland is hasonló szerepet kapott.

Ubuntu 17.04 - Unity, utoljára

Még a múlt hónapban megjelent az Ubuntu 17.04, amely önmagába véve egyáltalán nem különleges kiadás, főképp az újdonságokat tekintve. Azonban a rendszer és a Canonical körüli történések már sokkal inkább érdekesek, ugyanis ez vélhetően az utolsó Ubuntu, amely alapértelmezetten a Unity asztali környezettel érkezik.

Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) újdonságai

Pár napja megjelent az Ubuntu 16.10 Yakkety Yak nevet viselő kiadása, amely a világ talán legnépszerűbb Linux disztribúciójának legfrissebb stabil kiadása. A 16.10 nem egy hosszan támogatott verzió, tehát csak 9 hónapon át kap majd támogatást valamint frissítéseket, és bár mondhatnánk hogy újdonságokból nincs hiány, de sajnos ez nem így van.

Megérkezett az Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus)

Hivatalosan is megérkezett az Ubuntu 16.04-es kiadása. Méghozzá egy LTS kiadásról van szó, ami azt jelenti, hogy hosszú távra is lehet vele tervezni, mivel a következő 5 évben biztosan támogatott lesz. Ennek érdekében a Canonical igyekezett is egy beton stabil rendszert összehozni, de nem féltek néhány újdonságot is belecsempészni.

Idén talán több Ubuntus eszközt láthatunk

Bizalomgerjesztő szavak hangzottak el Jane Silber, a Canonical vezérigazgatójának szájából az Ubuntu eszközökkel kapcsolatban. Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy idén valóban több Ubuntus telefont, vagy éppen táblagépet láthatunk viszont jó pár gyártó kínálatában is.

Ubuntu - A valódi egységesítés a cél

Az Ubuntu egy elég szép célt tűzött ki a jövő évre nézve, ugyanis szeretné egységesíteni rendszerei használati élményét minden eszközön. Így lehetőség nyílna arra, hogy PC-n, táblagépen, és akár telefon is teljesen ugyanazon rendszer fusson, melyet az új felhasználói felület, a Unity 8 biztosítana.

Megjelent az Ubuntu 15.10-es kiadása (Wily Werewolf)

Megjelent az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb Linux-disztribúció legújabb kiadása, az Ubuntu 15.10. Az új verzióba túl sok jelentős újdonság azonban nem került, szokásos módon frissültek a fontosabb csomagok és a beépített szoftverek. A Unity 7 ismét kapott több hibajavítást is, hogy a jövőre érkező LTS kiadásra az még stabilabb legyen majd.

Megjelent az Ubuntu 15.04

Megjelent az Ubuntu legfrissebb kiadása amely a Vivid Vervet fejlesztési nevet kapta. Ahogy mindig a rendszer ingyenesen tölthető le, vagy amennyiben egy korábbi kiadást futtattunk, az hamarosan értesíthet majd az új frissítési lehetőségről. Ez az Ubuntu nem LTS kiadás, tehát 9 hónapon át lesz támogatva.

Ubuntu - Februárban jöhet ki az első Ubuntu-t futtató telefon

Jövő év februárjában érkezhet majd az első olyan mobiltelefon, ami már gyárilag az Ubuntu Touch operációs rendszert futtatja. A telefont egy spanyol cég, a bq készíti, és adja majd ki az új mobil operációs rendszerrel, elsősorban itt Európában. Ára 160 euró környékén alakulhat majd.

Letölthető az Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

Megjelent és letölthetővé vált az Ubuntu soron következő 14.10-es kiadása, amely a Utopic Unicorn nevet kapta. Az új rendszer a felszínen azonban nem sok változást mutat a 14.04-es verzióhoz képest, azok ezúttal inkább a motorháztető alatt keresendők. Ezek pedig leginkább, a szerver oldali felhasználóknak kedveznek.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

Mesant, zztzzu

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!