Megjelent az Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish"

Októberben szokás szerint megérkezett az év második Ubuntu kiadása, amely a 18.10-zes verziót és a "Cosmic Cuttlefish" kódnevet viseli. Az új kiadás ellentétben a 18.04-gyel, már nem hosszan támogatott LTS kiadás, ennek ellenére azonban , viszont vizuálisan egy kicsit átalakult, ami azért már ráfért az Ubuntura.

Megjelent az Ubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver"

Megjelent az Ubuntu legfrissebb kiadása, a 18.04 Bionic Beaver. Amiért pedig igazán jelentős ez a kiadás, hogy LTS, azaz hosszú, 5 éven át tartó támogatást kap. A Canonical ennek megfelelően túl jelentős módosítást nem hozott ebbe a verzióba, annak érdekében, hogy egy stabil alapot szolgáltasson a közösségnek.

Ilyen lett az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

A múlt hét folyamán megérkezett az év második Ubuntu kiadása, az Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark". Az új kiadás több szempontból is különleges, hiszen ebben már nem a Unity, hanem a Gnome asztali környezet vált alapértelmezetté, valamint ezzel együtt a Wayland is hasonló szerepet kapott.

Ubuntu 17.04 - Unity, utoljára

Még a múlt hónapban megjelent az Ubuntu 17.04, amely önmagába véve egyáltalán nem különleges kiadás, főképp az újdonságokat tekintve. Azonban a rendszer és a Canonical körüli történések már sokkal inkább érdekesek, ugyanis ez vélhetően az utolsó Ubuntu, amely alapértelmezetten a Unity asztali környezettel érkezik.

Ubuntu 16.10 (Yakkety Yak) újdonságai

Pár napja megjelent az Ubuntu 16.10 Yakkety Yak nevet viselő kiadása, amely a világ talán legnépszerűbb Linux disztribúciójának legfrissebb stabil kiadása. A 16.10 nem egy hosszan támogatott verzió, tehát csak 9 hónapon át kap majd támogatást valamint frissítéseket, és bár mondhatnánk hogy újdonságokból nincs hiány, de sajnos ez nem így van.

Megérkezett az Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus)

Hivatalosan is megérkezett az Ubuntu 16.04-es kiadása. Méghozzá egy LTS kiadásról van szó, ami azt jelenti, hogy hosszú távra is lehet vele tervezni, mivel a következő 5 évben biztosan támogatott lesz. Ennek érdekében a Canonical igyekezett is egy beton stabil rendszert összehozni, de nem féltek néhány újdonságot is belecsempészni.

Ubuntu - A valódi egységesítés a cél

Az Ubuntu egy elég szép célt tűzött ki a jövő évre nézve, ugyanis szeretné egységesíteni rendszerei használati élményét minden eszközön. Így lehetőség nyílna arra, hogy PC-n, táblagépen, és akár telefon is teljesen ugyanazon rendszer fusson, melyet az új felhasználói felület, a Unity 8 biztosítana.

Megjelent az Ubuntu 15.10-es kiadása (Wily Werewolf)

Megjelent az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb Linux-disztribúció legújabb kiadása, az Ubuntu 15.10. Az új verzióba túl sok jelentős újdonság azonban nem került, szokásos módon frissültek a fontosabb csomagok és a beépített szoftverek. A Unity 7 ismét kapott több hibajavítást is, hogy a jövőre érkező LTS kiadásra az még stabilabb legyen majd.

Megjelent az Ubuntu 15.04

Megjelent az Ubuntu legfrissebb kiadása amely a Vivid Vervet fejlesztési nevet kapta. Ahogy mindig a rendszer ingyenesen tölthető le, vagy amennyiben egy korábbi kiadást futtattunk, az hamarosan értesíthet majd az új frissítési lehetőségről. Ez az Ubuntu nem LTS kiadás, tehát 9 hónapon át lesz támogatva.
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

Laci09, Orol
  • 11 Vendég
  • 246 Tagok ma
  • 6 Szülinapos
  • 18,611 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!