Hivatalosan is megjelent a Windows 10 Áprilisi frissítése

Már hivatalosan is elérhető a Windows 10 Áprilisi frissítése (version 1803), így frissültek az annak beszerzésére szolgáló eszközök is, mint a Media Creation Tool és a Frissítési segéd. Így lehetségessé vált a rendszerek azonnali frissítése, illetve tiszta telepítése.

Megjelent az Ubuntu 18.04 LTS "Bionic Beaver"

Megjelent az Ubuntu legfrissebb kiadása, a 18.04 Bionic Beaver. Amiért pedig igazán jelentős ez a kiadás, hogy LTS, azaz hosszú, 5 éven át tartó támogatást kap. A Canonical ennek megfelelően túl jelentős módosítást nem hozott ebbe a verzióba, annak érdekében, hogy egy stabil alapot szolgáltasson a közösségnek.

Otthoni fájlmegosztás beállítása munkacsoporttal

A munkacsoport segítéségével otthonunkban lévő számítógépeink között egyszerű fájlmegosztást alakíthatunk ki. Ebben a cikkben a munkacsoport beállításának és a megosztások kezelésének lépéseit mutatjuk be, illetve további haladó és kényelmi kiegészítő lehetőséget is ismertetünk.

A Windows 10 Áprilisi Frissítésének újdonságai

A Windows 10 2018 Áprilisi Frissítése (version 1803) fejlesztése lezárult és rövidesen nyilvános megjelenésére is sor kerül majd. Így ezúttal is összegyűjtöttük egyetlen nagy listába, hogy az új kiadás végül milyen változásokat és újdonságokat hozott magával.

Megérkezett a legújabb Androidra építkező LineageOS 15.1

Megérkezett az egyik legnépszerűbb Android disztribúció legújabb verziója, a LineageOS 15.1, mely már az Android 8.1-re épül. A 15.1-es verzió ezen felül pár hasznos extra újdonságot is kapott, mint a beépített sötét mód, az első hullámban pedig tizenegy eszközön is kipróbálható.

Súlyos hibát javít az új iOS 11.2.6

Február 19-én az Apple új hibajavító frissítést adott ki nem csak az iOS 11, de a macOS, watchOS, és tvOS rendszereihez is. A biztonsági frissítés pedig kifejezetten egy speciális indiai karakter okozta problémára szolgál hibajavításként, amely a rendszer instabilitásához vezethetett.

Android 8 Oreo - Eszközök nagy frissítési listája (02.15)

Az Android 8 Oero megjelenése óta már közel fél év telt el, így mostanra elég egyértelmű kép alakult ki arról, hogy a gyártók mely eszközeiket fogják frissíteni a legújabb droidra. Egy kiadós listában összegyűjtöttük azon népszerűbb gyártók készülékeit, amelyről tudni lehet, hogy megkapják, vagy már meg is kapták a frissítést.

Új "Modern" Windows 10 kiadásokon dolgozik a Microsoft

Kiderült, hogy a Microsoft új Windows 10 kiadáson dolgozik, amely ezúttal alapjaiban is nagyban eltérő lesz az eddig ismertektől. Ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a rendszer szakít a régmúltba visszatekintő, örökölt Windows összetevőivel, és ahelyett teljes egészében az új univerzális platformra épül majd.

Windows 10 - Adatvédelemre hangolva

Egy újabb írás a már sokak által ismert Windows 10-es telemetriáról, ezúttal azonban egy kicsit másképp. Most elsősorban a Windows 10 olyan kiadásairól lesz szó, amelyekben az adatgyűjtés szinte teljes mértékben kiiktatható. De lesz itt szó a Microsoft által begyűjtött általános adatokról és a szokásos adatvédelmi beállításokról is.

Android Alkalmazásajánló 1#

Szerencsére az Android remekül testreszabható operációs rendszer. Nem csak a beállíthatósága vagy a rootolás és főzött romok adta lehetőségek miatt, hanem a több millió áruházból letölthető alkalmazás is széles teret ad annak, hogy kedvünk szerint formáljuk telefonunkat vagy épp ruházzuk fel azt okos, hasznos funkciókkal.

Ilyen lett az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark

A múlt hét folyamán megérkezett az év második Ubuntu kiadása, az Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark". Az új kiadás több szempontból is különleges, hiszen ebben már nem a Unity, hanem a Gnome asztali környezet vált alapértelmezetté, valamint ezzel együtt a Wayland is hasonló szerepet kapott.

Megjelent a Windows 10 őszi alkotói kiadása

Ma hivatalosan is elstartolt a Windows 10 új immáron legfrissebb stabil kiadása. Ezen alkalomból jó szokásunkhoz híven összeszedtük a rendszerbe bekerült fontosabb újdonságait. Mindemellett természetesen annak elérhetőségéről is leírjuk a fontosabb tudnivalókat.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

mila, loyalhudy, CrepOne, nagyrobe

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!