Windows 8.1 - Windows Store és további képek a 9385-ös Buildről

A kiszivárgott képernyőképeket a WindowsBlue.com, a WinClub.pl és a PCportal.org.ru tette közzé a 9385-ös Buildről, melynél a legnagyobb érdekesség, hogy egy képernyőkép szerint már az építésben működik és használható is a Windows Store.


Ez azért lényeges, mivel a Windows 8 RTM állapotba lépéséig a kiszivárgott verziók egyikében sem lehetett használni a Windows Áruházat (Persze, nem is volt használható állapotban), így felvetődik a kérdés: Vajon már az előzetes verzióhoz közelednénk, és a Microsoft már ezért tette használhatóvá a Store-t a partnerek számára is?


Korábban én személy szerint azon a véleményen voltam, hogy a 9400-as Buildet fogják majd aláírni és az lesz majd a Build konferenciára kerülő előzetes verzió a Windows 8.1-ből. Könnyen meglehet, hogy ezt egyszerűen átlépik, így a 9400-as és a 9500-as Build közötti építések közül kerül ki a Preview változat.

Ezt azért írom le, mert a 2013-as Build konferenciáig még csaknem két hónap van hátra és a Preview verzióra jelölt Build elkészítése után kb. 2-3 hét (Max ennyi idő kell rá) mire a verziót bugmentesítik (A nagyobb hibákat kiküszöbölik.) és megfelelően stabil állapotba rakják. Látható, tehát, hogy a két időpont között még kb. 1 hónap van, így én azon az állásponton vagyok, hogy még van mit fejleszteni és javítani a rendszeren. (Nem is kell elkapkodni Microsoft!)


Visszatérve a kiszivárgott képernyőképekre láthatjuk, hogy a Store is megkapta azt a kicsi nyilat, melynek megnyomásával valószínűleg -mint a kiszivárgott Buildekben- az "All Apps", azaz a "Minden alkalmazás" listájához navigálhatunk, s mellette természetesen a kereső is előugrik a képernyő oldalsávjában. (Ezzel könnyen megtekintetjük a telepített alkalmazásokat és kereshetünk is a Store-ban például.)


Természetesen, ebben a Buildben is dokkolhatjuk az alkalmazásokat, de a Windows 8 RTM változatával szemben erre már több lehetőségünk van, így például -ahogy a fenti képen is látható- felezhetjük is a képernyőnkön őket. Egyik oldalra pl. a Windows Aszalt, másikra a Gépházat is rakhatjuk, ahogy az látszik.

Itt megjegyzendő, hogy a Windows 8.1-ben már a 1024x768-as képernyőfelbontással rendelkezők is képesek lesznek alkalmazásokat dokkolni, így a rendszer minimális igénye, ebből a szempontból csökken. (Ez megnyitja az utat, a 7-8"-os táblagépek felé is, így azokon is futhat majd a Windows 8 rendszer.)


Ezeken kívül, a Vezérlőpultba megkapjuk az "Add features to Windows 8.1 Preview" funkciót, mellyel hozzáadhatjuk a rendszerhez a Windows Media Center szolgáltatást, mely ugye szintén megkapja a Windows 8.1 jelzőt. (Windows 8.1 Pro with Media Center)

Jól láthatóan, a "Movie Moments" alkalmazás is kapott jó néhány újdonságot, mely még szintén nincs elég tökéletes állapotban ahhoz, hogy egy előzetes változatban kipróbálható legyen.

A 9385-ös Build szivárgásának esélye egyre nagyobb, hiszen mert nem sokkal ezelőtt már az építés setup.exe fájlja is kiszivárgott az internetre. Azonban, a WinClub.pl oldaltól függ, hogy ezt a Buildet is közkinccsé teszik-e, avagy sem. (Az előző Buildek szivárgásáért, is ők a felelősek.) Kíváncsian várjuk tehát, hogy mikor kerül ki az internetre a teljes lemezkép. Smile
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 7 év
Majd meglátjuk, lesz-e belőle valami szivárgás... Smile

www.kephost.com/images4/2013/4/29/a1_2013_4_29_px5c6v1ndg.png
keftui · 7 év

Idézet

(Nem is kell elkapkodni Microsoft!)


Egyetértek veled, azt hiszem, semmi sem sürgős, legyen jó, stabil és persze szerethető! Wink
Kori · 7 év
Szerintem a Blue-val jó irányba haladnak, de kell még az az 1 hónapos fejlesztési idő!
Attila · 7 év
Én már várom.Szerintem jó lesz majd és sSmiletarpa biró op.rendszer.
Attila
Smile
paradicsomleves · 7 év
Bízzunk benne hogy ezt nem fogják úgy elszúrni mint a windows 8-at mert az nem működő képes rendszer.
Legalább is szerver futtatásra biztos nem alkalmas a napi rendszeres fagyás miatt.
Remélem ez a hiba a blueban majd javításra kerül.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (2)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 104 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 19,342 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!