Xbox One - Minden lényeges információ

Tegnapelőtt végre bemutatták az Xbox új generációs konzolját a One-t. A bemutató szerencsére sok információt hozott magával, hiszen előtte jóformán semmit sem lehetett tudni. Lássuk is az összefoglalót:


A név
Mindenféleképpen érdemes magát a névválasztást megemlíteni, hogy vajon miért a One nevet kapta a konzol, hiszen ez a harmadik generációs Xbox. Ennek oka elég egyszerű, mivel a bemutatón is többször elhangzott az "All in One System" vagyis minden az egyben rendszer. Így a One-t inkább mint egy szónak, mintsem egy számnak kell tekinteni.


Hardver
Az Xbox CPU/GPU-ja egy 8 magos AMD, a magok pedig lekapcsolhatóak lesznek, hogy így energiát spórolhassunk. E mellet megtalálható lesz 8 GB DDR3-as RAM, 500 GB-os beépített merevlemez, Blu-ray optikai meghajtó, két USB 3.0 port és HDMI bemenet. A rendszer x86 és x64-es architektúrára épül, ami a Windows kernelt használja. Még támogatni fogja a 4K-s videó kimenetet, a 7.1-es hangrendszereket és természetesen a Wi-Fi sem maradhatott ki.


Új Kinect
Az új Kinect 1080p-es kamerát használ, teljesen új mikrofon technológiát, az adatok másodpercenként 2GB-al is képesek áramolni a konzol felé így csökkentve a laggot. A Kinect egyszerre akár 6 játékost is képes lesz kezelni. A szenzor képes akár éjszaka is tökéletesen működni és a játékos szívverését is tudja követni. Kisebb szobákban is jelenősen jobb látótérrel rendelkezik majd mind az előd. A Kinect mindig működésképes, így a konzol akár be is kapcsolható hangutasítás segítségével. Minden Xbox One konzol része lesz a Kinect, a megjelenését követően valamikor PC-hez is megvásárolható lesz.


Átszabott kontroller
A kontroller is átesett egy kisebb változásokon, de alapjában véve megegyezik az Xbox 360-aséval. Például az akkumulátor teljesen a kontorllerbe került, így nincs kidomborodás rajta. A tengelyek finomításon estek át, így jóval pontosabbak. Jobb rezgési visszajelzésre is számíthatunk majd a játékoknál. Az előző generációs 360-as kontroller azonban nem lesz kompatibilis az Xbox One-al.


Szórakozás mindenek felett
Az Xbox One egyik legnagyobb újdonsága és egyben talán ütőkártyája, hogy a beltéri rendszerekkel integrálható a HDMI portján keresztül. Így a konzol képes a TV műsorok vételére és egy egyidejű nézhetünk mondjuk TV-t és szörfözhetünk az interneten, netán játszhatunk. A kényelmes tévézésben nyújt segítséget az Xbox One Guide, amivel áttekintetjük a TV műsorokat. A rendszer használható akár tejesen hangvezérléssel is, de akár gesztus felismeréssel is hála a Kinectnek. A családtokaggal illetve barátokkal való beszélgetés sem okozhat gondot, mivel a Skype már alapból megtalálható lesz a rendszerben.


A szoftver
A rendszer három alkotóra bontható, egy Xbox operációs rendszer, egy módosított Windows és egy híd a kettő között. A játékok majd az Xbox rendszeren futnak, míg a szorzatoztatásért felelős elemek és az alkalmazások a Windows rendszerben. A rendszer multitasking része kísértetiesen emlékeztet a Windows 8-ban használtéra, hasonlóan helyezhetjük alkalmazásainkat egymás mellé. A dasboard az Xbox 360-ban megtalálható leegyszerűsített változata lesz. A Smart Glass segítségével táblagépünket vagy mobiltelefonunkat csatlakoztathatjuk az Xbox One-hoz és így vezérelhetjük azt.


Játékok
A konzol kibővített multimédiás tudása ellenére ugyanolyan jó játékkonzol marad mint eddig. 15 Xbox One exkluzív játék érkezik egy éven belül a konzol megjelenéséhez képest, ebből 8 új franchise. Ezek közül az egyik a híres Forza Motosport ötödik tagja lesz, valamint a Remedy (Max Payne illetve Alan Wake alkotói) egyik új játéka a Quantum Break. Az EA Games, EA Sports részlege is felvonultatja majd legújabb játékait, például a FIFA 14-et, a Madden 25-öt vagy az NBA Live 14-et. Néhány nem exkluzív játék is bejelentésre került, mint az Assassin's Creed IV, Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Destiny, Thief, és a Watch Dogs.

A gameplay-ek rögzíthetőek lesznek és azokat könnyedén meg is oszthatjuk majd. A játékokban szerezhető jutalmak pedig még-több szerepet kapnak mint eddig valaha. Viszont az Xbox One nem lesz visszafelé kompatibilis a 360-as játékokkal. A játékok a beépített merevlemezre lesznek majd telepítve. A konzolt érdemes lesz mindig online használni, de nem feltétlenül igényel használata állandó internetkapcsolatot. A megvásárolt játékok akár újra eladhatóak lesznek majd, bár arról egyenlőre még nincs pontos információ, hogy hogyan. Az Xbox One-al a Microsoft megnövelte a szerverei számát 300 ezerre, a még könnyedebb játékélményért.


Néhány dolog azonban nem derült ki
Néhány dolog azonban még mindig homályos a konzolt illetően, ilyen például az ára, vagy éppen, hogy mikor kerül forgalomba. A megjelenést illetően annyi biztos, hogy valamikor még idén kerül rá sor, várhatóan az év végén (nálunk lehet, hogy csúszni fog). Az árát azonban valószínűleg még jó ideig nem fogjuk megtudni. A későbbiekben ezeket hivatalosan is be fogják majd jelenteni.
Hozzászólások megtekintése (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Driver · 8 év
@junpet - Lehet, hogy egy ilyen összefoglalóval én is jobban jártam volna! Grin
Kori · 8 év

Idézet

Lehet, hogy egy ilyen összefoglalóval én is jobban jártam volna!

Azért jobb, hogy cikkbe öntötted, remek kis összefoglaló lett... Smile

Nem tudom ti, amúgy hogy vagytok vele, de engem teljesen meggyőzött az új XBOX! A specifikáció is teljesen rendben van. Smile

Abban is biztos vagyok, hogy ezzel ismét kaszálni fog a Microsoft, de majd meglátjuk a Sony mit lép erre...
WindowsFan · 8 év
Engem is nagyon meggyőzött, sok kellemes újdonságot vonultat fel az új Xbox. Én nagyon igényes vagyok a konzolokkal kapcsolatban, (jelenleg egy '94-es PS1-ünk van Smile) de lehet, hogy majd veszek egy ilyet. Látszik, hogy mindent beleraktak, amit bírtak.
NautilusHUN · 8 év
Kinézete lehetne szebb is, de elmegy.

Itt biztos hogy több mint 100.000ft lesz.
Mikeee · 8 év
Én 8 magról tudok, nem annyi lesz?
Driver · 8 év
Mikeee - Igazad van, valamiért 6 magos került a cikkbe, vagy benéztem vagy félreírtam valamiért.
yakkodori · 8 év
A 360 is hasonló paraméterekkel futott nem? Proci/ram..akkor ez miben jobb?
Driver · 8 év

Idézet

A 360 is hasonló paraméterekkel futott nem? Proci/ram..akkor ez miben jobb?

Nem egészen, az Xbox 360-ban 3 magos processzor van és csak 512 MB RAM.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (5)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

Ketioz, alonzo, Valentin50, pimi
  • 10 Vendég
  • 127 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!