Windows 8.1 - NFC nyomtatás, Wifi hotspot támogatás

Ahogy a Microsoft is ígérte beszámolójában, még fog elárulni részleteket a Windows 8.1-el kapcsolatban. Ez meg is történt ugyanis a TechEd (észak amerikai) konferenciáján számos újdonságot felfedtek ami a cégek számára csábító lehet.


A Windows 8.1 lehetővé teszi majd a PC-k számára melyek rendelkeznek NFC technológiával (Near Field Communication), hogy az NFC nyomtatók felé jeleket küldjenek így kinyomtatva a kívánt tartalmat. A Microsoft szerint így nem kell a hálózaton keresgélni a megfelelő nyomtatót és speciális nyomtatóra sincs szükség, csak el kell látni a nyomtatót egy NFC "tag"-el. A Wifi-s nyomtatókhoz sem lesz szüksége a 8.1-nek speciális illesztőprogramokra.

A Windows 8.1 képes lesz csatlakozni Miracast képes vezeték nélküli képernyőkhöz, Bluetooth vagy NFC használatával. Lehetőség lesz a PC-t Wifi hotspottá tenni, és így megosztani az Internet kapcsolatot. Képes lesz csatlakozni a vállalatok VPN-jére egyetlen kattintással, ha egy alkalmazásnak szüksége lenne arra.

A biztonság terén is várhatóak további fejlesztések, ahogy már beszámoltunk róla ujjlenyomattal történő belépés is lehetséges lesz, vagy éppen kártyával történő. A Windows Defender ezentúl a hálózat viselkedésének monitorozására is képes lesz. Az IT adminisztrátorok megadhatják a Kezdőképernyő elrendezését azokon a gépeken melyeket az alkalmazottak használnak. Ha egy alkalmazott is Windows 8.1-es géppel rendelkezik, hozzáférhet a céges tartalmakhoz és ha távozik munkahelyéről ezek eltűnnek majd, persze a személyes fájlok nem.

A Windows 8.1 támogatni fogja az OMA Device Management API-t is, mellyel a mobil eszközök kezelhetőek. Lesz még egy Workspace Join nevű újdonság, ami elsősorban a hálózat biztonságát hivatott növelni, mondjuk egy felhasználó által csatlakoztatott eszköz után.

Forrás: Neowin.net | Windows Business | Springboard Series Blog
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tomburger · 7 év
Szerintem a legtöbb funkció felesleges egy átlag felhasználónak, tele van olyan dolgokkal amik jó ha évente egyszer vannak használatban. Szerintem ezeket és sok Windows alapfunkciókat a felhasználókra kéne bízni, hogy telepítik-e. Hiába volt a Windows 7-ből túl sok csomag, de legalább mindenki kiválaszthatta a neki megfelelőt, míg Windows 8 esetén szinte csak a két véglet elérhető!
Kori · 7 év

Idézet

A Windows Defender ezentúl a hálózat viselkedésének monitorozására is képes lesz.

Elvárom, hogy a beépített vírusirtót is fejlessze a Microsoft, bár eddig jó szolgálatot nyújt. Smile

Idézet

Hiába volt a Windows 7-ből túl sok csomag, de legalább mindenki kiválaszthatta a neki megfelelőt, míg Windows 8 esetén szinte csak a két véglet elérhető!

Igen, ebben van valami, de ez volt a célszerű döntés a cég részéről, mivel túl sok változat volt, a felhasználók pedig egyszerűen nem tudták eldönteni, melyiket válasszák... (Emiatt bírálták is a céget.)
TheKornel · 7 év
Igen, ha még nem is 6-7 kiadás, akkor 4-5, pl. sima Win8-ak, meg az RT. Pl. Home Basic(Olyan sima a felülete, mint a Windows 8 Millestone 1-2 -nek, a sima, ami most is van, a Professional, az Enterprise, és az Ultimate, amit elrőretelepítve lehetet megvásárolni. Szerintem így lett volna a legegyszerűbb.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)60 %
Nagyon jó (2)40 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

szuper, Vizipók
  • 6 Vendég
  • 60 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!