Java - Kritikus sebezhetőségeket javít a legfrissebb verzió

A bevezetőben említett sebezhetőségek közül 34 csak kliensoldali, 4 szerver- és kliensoldali. 3 biztonsági hibát, pedig távolról is ki lehet használni. Ezen kívül a Java telepítőjét, ill. a Javadoc dokumentáció készítő segédprogramot is patchelni kellett.


Egy másik, elég régi hátsóajtót is bezártak, nevezetesen azt; hogy lejárt/visszavont tanúsítványokkal hitelesítettek tartalmakat, amelyet a Java környezet alapértelmezésként nem ellenőrzött, ezért megbízhatónak jelezte.

Az új verzióban a tanúsítványok érvényességének ellenőrzése alapértelmezetten be van kapcsolva, és az ilyen tanúsítványokkal ellátott tartalmak csak a felhasználó külön jóváhagyásával indulnak el. Bár a tanúsítványok online ellenőrzése kicsit megnöveli az alkalmazások indulási idejét, a biztonság miatt az Oracle azt javasolja, hogy csak szigorúan ellenőrzött környezetben kapcsolják ki a tanúsítványok online ellenőrzését.

A legjobb védelmet a Java biztonsági rései ellen természetesen a szoftver számítógépről való eltávolítása jelenti, igazság szerint a legtöbb PC-n semmi szükség sincs a futtatói környezetre. Ha mégis szükség van időnként a Java futtatására, akkor köztes megoldásként a Java böngészőben való letiltása is jelenthet megoldást, amelyet szükség esetén engedélyezhetünk. A júniusi frissítőcsomag a Java összes támogatott verziójához (JRE 5 / 6 / 7) elérhető.

A biztonsági rések nagy száma, és kritikus volta miatt, célszerű mihamarabb telepíteni a javítást, mely az Oracle oldaláról innen letölthető:
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
WindowsFan · 8 év
Valahogy a Javában mindig találnak kritikus sebezhetőségeket. Angry
Altrix · 8 év
Igen, ebben hasonlít az Flash Playerhez Grin
Kori · 8 év

Idézet

Valahogy a Javában mindig találnak kritikus sebezhetőségeket.

Nem csoda, hiszen a világ legtámadottabb szoftverei között van, ahová a Flash Player is tartozik.
TheKornel · 8 év
Mindig ez a hülye Java... 2 hetente vannak hozzá frissítések Tongue Thumbs down, sebezhetőbb mint a Windows Tongue ...minden 6. oldalon Java...Java... Le is tiltottam a va bővítményt a "vörösrókában" Grin
Kori · 8 év
Ha nincs rá feltétlenül szükséged, akkor ez a helyes döntés. Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 117 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!