Windows 8.1 - Letölthető a Windows 8.1 Enterprise Preview

Aki már kipróbálta vagy használja a Windows 8.1 előzetesét annak annyira nem lesz érdekes ez a hír, viszont akik esetleg céges környezetbe szánják majd a Windows 8.1-et, már annál inkább. Ugyanis az Enterprise rendelkezik pár új olyan funkcióval, melyek a cégek és vállalatok számára hasznos lehet.


 • Windows To Go Creator: Az IT szervezeteknek lehetőségük van egy teljesen vezérelhető vállalati Windows 8.1 létrehozására USB eszközökön. Ez történhet az alkalmazottak saját eszközére is, bármilyen biztonsági kockázat nélkül.

 • Kezdőképernyő vezérlés: Az IT osztály megadhatja a kezdőképernyő megjelenését a céges eszközökön, így a fontosabb alkalmazások egyből elérhetőek. Másrészt megakadályozható az is, hogy a felhasználók testre szabják a kezdőképernyőjüket, így továbbra is egységes maradhat az összes munkaállomás megjelenése.

 • DirectAccess: A felhasználók problémamentesen elérhetik az erőforrásokat a vállalati hálózaton távolról, külön VPN futtatása nélkül. De az adminisztrátorok akár naprakészen is tarthatják a távoli felhasználók számítógépét a legfrissebb házirenddel és szoftverfrissítéssel.

 • BanchCache: Az alkalmazottaknak különböző ágon lévő irodáikban nem kell többé ugyanazon tartalmat letölteniük WAN-on keresztül, mivel a BanchCache gyorsító tárazza a fájlokat, weboldalakat és egyéb tartalmakat a helyi cache szerven, vagy a PC-ken.

 • Virtual Desktop Infrastructure (VDI): A felhasználók jobb asztali és 3D grafikus élményt tapasztalhatnak, USB eszközöket és érintésképes eszközöket használhatnak bármilyen hálózaton keresztül (LAN vagy WAN) VDI-nél, hála a továbbfejlesztett Microsoft RemoteFX-nek és Windows Server 2012-nek.

 • AppLocker: Az IT vállalatoknak lehetőségük van létrehozni egy biztonságosabb környezetet, azzal, hogy szigorítják milyen alkalmazásokat és fájlokat futtathatnak a felhasználói csoportok egy PC-n, így növelve az adott eszköz és a rajta tárolt adatok biztonságát.

 • Windows Enterprise Side-Loading: A (céges) Windows alkalmazások egyből letölthetők a domainra csatlakoztatott PC-k és táblagépek számára.

Néhány további újdonságról, már korábban beszámoltunk, melyeket szintén a Windows 8.1 Enterprise újdonságai közé tartoznak. Az előzetes ingyenesen letölthető és kipróbálható, bár sajnos magyar nyelven, ahogy a normál előzetes, ez sem érhető el.

Windows 8.1 Enterprise Preview letöltése


Forrás: Windows Blog
Hozzászólások megtekintése (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Attila · 7 év
Köszi driv3!Hasznos nagyon az infók.
Üdv.
Attila
classy57 · 7 év
én már 7-es óta enter rajongó vagyok....nem ezek az amugy spéci céges baromságok miatt....hanema atom stabilitás , összeomlaszthatatlan , bolondbiztos .....stb...stb...
yakkodori · 7 év
Azért az 'összeomlaszthatatlant" vitatnám.. Smile
Tény, hogy kevesebb a kékhalál de nem kell túlzásokba esni.
foxtrott · 7 év
nálam tökéletesen fut, néhol még magyar is mert ugye rátelepítettem a sima win8amra...nagyon pörög a cucc
yakkodori · 7 év
Nem a gép gyorsaságától függ a kékhalál..
paradicsomleves · 7 év
Én már okoztam olyannal kék halált hogy beteszek egy jó karcos zene cd-ét media playerrel lejátzom ahol elkezd akadni ott kék halállal újraindul a gép Grin
diobioesz · 7 év
Lalika19
Nekem van egy olyan gépem,amit be is tudok mutatni,hogy xp-n, amennyiben titkosított wifire csatlakozok,kék halál.Nyíltra simán ráakad. win-7-8-8.1 Blue-nél ez a probléma nem létezik. Na erre varrjál görcsöt! Figyeljetek! Sok minden van és lehetséges aminek még nem tudjuk az okát...Wink
classy57 · 7 év
"sok minden van égen s földön , o Horácio..."
Xmen · 7 év
diobioesz

Amit írsz, olyannal már szervizesként én is találkoztam. A problémát az okozta, hogy a (PCI) wifi kártya kikattant, ha "n"-es router sugározta a jelet. Ha a router vissza volt állítva "bg"-re nem volt semmi baj. Mondjuk annyi eltérés volt a dologban, hogy már akkor elszállt az xp-s gép amikor a windows töltődött induláskor. Furcsa hibák, ezek, de amit írok egyértelműen reprodukálható hiba volt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

narwal
 • 5 Vendég
 • 245 Tagok ma
 • 4 Szülinapos
 • 19,448 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!