Java - 51 különböző biztonsági hibát javít a legfrissebb Java

Az Oracle napokban közzétett jelentése szerint, az Október havi kritikus frissítés során a Java-termékcsaládban összesen 127 biztonsági problémát sikerült foltozni, melyek közül 51 volt megtalálható magában a Java futtatói környezetében.


A kedden kiadott Java 7 Update 45-ös legfrissebb változat esetében az említett 51 sebezhetőségből, 50-et tudnak a támadók távolról is kihasználni, s ezek közül 12 kifejezetten súlyos sebezhetőségeket foglal magában. Fontos tehát, hogy a lehető leggyorsabban frissítsük gépünkön a Java-t, így meggátolva a támadókat abban, hogy utat találjanak számítógépünkbe, s a legrosszabb esetben átvegyék felette az irányítást.

A most közzétett októberi frissítések nem számítottak soron kívülinek, mivel az Oracle évente négyszer ad ki kritikus javításokat, egy csokorba gyűjtve nekünk. A Java a következő időpontokban fog ismét frissülni: 2014 Január 14; 2014 Április 15; 2014 Július 15 és végül 2014 Október 14. Az Oracle ütemezése szerint, még legalább egy frissítés fog érkezni a 7-es verzióhoz, melyet 2014 Márciusában a Java 8-as változata fog majd váltani.

A frissített Java verzió méreteiben nagyobb változás nem tapasztalható, ezek csaknem egyeznek az előző változat telepítőjének méretével. A Java legfrissebb hivatalos változata 32 bites és 64 bites rendszerekre is letölthető az Oracle oldaláról.

A 32 bites Java 7 Update 45 letölthető az Oracle oldaláról:


A 64 bites Java 7 Update 45 letölthető az Oracle oldaláról:


A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Phoenix · 8 év
Inkább írnák újra az egész kódot...
Kori · 8 év
Ahogy mondod, az lenne az igazi. Ezt megtehetnék a 8-as verziótól kezdve is. De mivel a világ leggyakrabban használt szoftvereinek egyike, így a támadók még ekkor is találnának réseket...
Phoenix · 8 év

Idézet

Ezt megtehetnék a 8-as verziótól kezdve is.

Elkezdhetnék újraírni, bár az Adobe szoftverei sebezhetőbbek.(Flash Player különösen fontos)
Mesant · 8 év
Már csak azért is érdemes lenne alaposan átdolgozni, mert időről időre biztonsági rések felfedezéséről kerülnek elő hírek és az utóbbi években komoly presztízsveszteséget okozott.
TheKornel · 8 év
Szerintem is újra kellene írni. De az meg kompatibilitási problémákat okozna, és aki "nem frissítí" a programokat (idősek, vagy akik nem értenek annyira a PC-khez.). De akkor maximum úgy, hogy nem "odavágják" az userhoz, hogy: "tessék, itt van az újraírt,biztonságos Java! " , hanem pontosan
Phoenix · 8 év
A Minecraft készítőinek elment az eszük?
Miért erre az átkozott Javára írták a progit?
TheKornel · 8 év
Ezért nem lehet ilyen könnyen átírni a Java-t.
Magyar88 · 8 év
Már jó ideje megszabadultam a Javától. Hála istennek egyre kevesebb mindenhez van rá szükség így sikerült egy akkut veszélyforrástól megszabadulnom végleg remélhetőleg.
Deadman · 8 év
Csatlakozom az előttem szólóhoz..Biztos vagyok benne hogy az userek 80% nak egyáltalán nincs is rá szüksége de megszokásból telepítik nekik mert hátha lesz szükség rá..
Juxtapoz · 8 év
ez a fránya java Grin

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (4)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Valentin50
  • 6 Vendég
  • 116 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!