Windows 9 - 2015 tavaszán érkezhet a Windows 9 végleges kiadása

A napokban felszínre került információkat Mary Jo Foley, a ZDNet.com szerkesztője osztotta meg velünk, aki a legtöbb esetben megbízható információkkal szokott szolgálni a Microsoft háza tájáról, így reménykedhetünk, hogy az általa megtudott információk, ezúttal is valósnak bizonyulnak.


A Windows 9 debütálására korábban a 2014 Novemberi időpontot lehetett hallani a leggyakrabban, ámde Mary Jo Foley szerint, ezt az időpontot a Microsoft nem tudja tartani, így annak elkészültét a friss hírek szerint, 2015 tavaszára voltak kénytelenek elcsúsztatni. Ennek hátterében állhat, a Windows 8.1 felhasználók számára 2014 tavaszán érkező nagyobb szoftverfrissítés, valamint a nyáron elkészülő Windows 8.2 fejlesztése is.

Bár korábban a 2014-es időpont vált ismerté, mindenki inkább a 2015-ös megjelenéssel számolt, hiszen a Windows 8 kiadása 2012-ben történt meg, s így a Windows 9 is illeszkedne "a három évente új Windows" stratégiába. Az viszont nagyon különös, hogy a most felfedett információk szerint, a cég nem a nyár folyamán, hanem már tavasszal elkészülhet a végleges, vagyis az RTM változattal. (Ha, Mary Jo információi helyesek.)

Egyelőre csak annyit tudni tehát, hogy a Windows 9 végleges változata a tavaszi hónapok során már elkészülhet, de a rendszer kiadásának időpontja még nem ismert. A Windows 8, valamint frissítőcsomagja is a nyári hónapokban (Augusztus) készült el, s azok ősszel (Október) kerültek megjelenésre. Ha ezt nézzük, akkor a következő Windowsnak valamikor nyáron kellene megjelennie, persze mindez csak feltételezés, hiszen a kiadás szempontjából továbbra is előnyösebb lenne egy őszi időpont.

De mi a helyzet az előzetesekkel? Ha a Windows 8 előzetes változatait nézzük, akkor láthatjuk, hogy a Windows (8) Developer Preview változat csaknem egy évvel korábban vált elérhetővé, mint az operációs rendszer végleges változata. Ha ezt rávetítjük a most felfedett új időpontunkra, akkor a Windows (9) Developer Preview változatának elérhetővé válása, valamikor 2014 tavaszán lesz esedékes. (A korábbi pletykák 2014 Januárjáról szóltak.)

Van még mit tisztázni tehát, de a lényeg, hogy a következő Windows fejlesztése már javában folyik, s annak pillanatnyi állapotába remélhetőleg, jövőre mi is betekintést nyerünk majd. Az olvasóinknak azonban beszámolunk majd a legfrissebb hírekről és pletykáról, ahogy azt már megszokhattátok. Smile

A cikket készítette: Kori
Csevegés (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H1N1 · 6 év
Üdv mind.
A tartalom megtekintéséhez bejelentkezés, vagy regisztráció szükséges.
Kori · 6 év
A Windows (8) Developer Preview változat után én már félve rakom fel a fejlesztői előzetest, de a Consumer Preview, azaz a fogyasztói előzetes már jól sikerült, hiszen én onnantól kezdve használok nyolcast. Persze, változhatnak dolgok... Smile
Lali · 6 év
De sok idő mire kijön de ki várom Smile
TheKornel · 6 év
H1N1-el egyetértek. Szerintem is a Windows 10 valami más lesz! Smile Mert ha azt vesszük, akkor minden páros számú Windows teljesen más, mint az azelőtti. (Például: A Windows 6 (Vista) is teljesen más volt, mint az XP, És a Windows 8 is teljesen más volt, mint a Windows 7.
foxtrott · 6 év
valami olyasmit csiripeltek a madarak hogy felhő alapú oprendszer lesz de hogy ezt hogyan is lehetne elképzelni pontosan arra nem tértek ki
TheKornel · 6 év
Szerintem az ára is felhő alapú lesz Grin
WindowsFan · 6 év
Már nincs is olyan távol pedig a Windows 8.2 még sehol sincs. Smile
Ha én nem frissítek 8.1-re (ezt majd meglátom) akkor a ""9""-est (direkt van a 4-szeres idézőjel) fogom használni a 7-es után.
Kori · 6 év
meszikarcsi -

Idézet

valami olyasmit csiripeltek a madarak hogy felhő alapú oprendszer lesz de hogy ezt hogyan is lehetne elképzelni pontosan arra nem tértek ki

Ezt már a Windows 8-nál is próbálták megvalósítani, s néhol sikerült is.

WindowsFan -

Idézet

Már nincs is olyan távol pedig a Windows 8.2 még sehol sincs.

Szerintem arról tavaszig nem is fogunk hallani, aztán fognak jönni az infók. Smile
M107 · 6 év

Idézet

"valami olyasmit csiripeltek a madarak hogy felhő alapú oprendszer lesz de hogy ezt hogyan is lehetne elképzelni pontosan arra nem tértek ki"1, Legyen minimum 30/30 MB net mindenhol s minden szolgáltatónál (megfizethető)
2, Sajnos mi kis országunk le van marad jó 2-5 évvel mint a németek svédek stb stb.
3, Fizetésünk legyen Uniós szint.
4, Nincs megfizethető gyors s olcsó infrastruktúrán-k a gyors net-hez
Sokat kérek Grin
yakkodori · 6 év
2-5? 5-10! Grin
Greg28 · 6 év
Pont jól jön ez nekem már előre terveztem neki helyet egy másik partíción Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (3)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!