Call of Duty Ghost - 6 GB ram nélkül nem hajlandó elindulni

A Crysis 2 kapcsán lehetett néhány éve hallani, hogy a később hozzáadott DirectX 11 mód mesterségesen megnövelte a gépigényt, mert például a játék a város alatti víz grafikáját is kiszámolja, holott az a legtöbb esetben nem is látszik. Valamint olyan pletykák is megjelentek, hogy egyes dolgokat kétszer számoltat ki a videokártyával a játék.

Call of Duty Ghost

Valami ehhez hasonló "baki" látott napvilágot a Call of Duty Ghost kapcsán is. Mert a játék nemes egyszerűséggel az olyan gépeken ahol 6 GB ramnál kevesebb van beépítve, nem hajlandó elindulni. Lehet akár 6 magos procid, a legbrutálisabb videokártyád, akkor sem.

Ügyes programozók valahogy sikeresen kiiktatták a játék azon korlátját, hogy 6 GB ram alatt el sem indul és arra jöttek rá, hogy ez is mesterséges gépigény növelés. Mivel a legnagyobb felbontás és részletesség esetén is ritkán megy 2 GB felé a memóriahasználat. Ezt egy memória fix oldja meg, bár mivel nem hivatalos forrásból való, használni csak saját felelősségre ajánlott!

Elég fura megoldás ez, bár két oka is lehet. Az első a mesterséges gépigénynövelés, valamint a memória piac felpörgetése, vásárlásra ösztönzés. Vagy az is lehet, hogy valami durva hiba miatt memóriaszivárgás van a játékmotorban, így bizonyos esetekben feleslegesen eszi meg mind a 6 GB ramot. A valódi indok valószínűleg az első, bár hivatalosan még nem kommentálta az esetet sem a fejlesztő, sem a kiadó.

Ti kipróbáltátok már a játékot? És ha igen milyen gépen?

A cikket készítette: Mikeee
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 7 év
Én megnéztem, és 64 bites Windows 8.1-en összesen 1800 MB-ot eszik a játék, ehhez jön az 1 GB rendszer, így összesen 2,8 GB van lefoglalva, tehát még a 3 GB-ot is csak karcolja itt-ott!

Amúgy, szerintem nemigazán törődtek a játékkal grafikailag és látványra, mert ahhoz hogy élvezhető legyen a single, magasra (High) kellett vennem mindent... (A multi sokkal jobban kidolgozott. Nemhiába, hogy 28 GB-ból, alig 7-8 GB a single!) A játékmenet esetében már jobb a helyzet szerencsére.

Ezt a Ramfixet keressétek, ez rendben működik:
Call.of.Duty.Ghosts.Ramfix.Crack.Only-LumaEmu

Idézet

És ha igen milyen gépen?

Core i3 2120, Asus GTX 550 Ti, 4 GB ram egyébként. Windows 8.1 Pro 64 bit.
Driver · 7 év
Kicsit érdekes a dolog, de mindegy, ha jól tudom meg lehet kerülni. Mondjuk pont 6 GB van nekem, de még ezt se használtam ki nagyon soha...

Egyébkét kb. hány órás az egyjátékos része? 1-2 óráért nem fogok letölteni 28 GB-ot. Grin
Mikeee · 7 év
Az is fura, hogy mi a jóég 28 giga. Felrakva meg bőven 40. Még a bf4-nél is sokalltam a 23 gigát, bár ott azért jóval szebb a grafika is, gondolom a nagy felbontású textúrák foglalnak sok helyet.
Kori · 7 év

Idézet

Egyébkét kb. hány órás az egyjátékos része? 1-2 óráért nem fogok letölteni 28 GB-ot.

Még csak a Battlefield 4-et vittem végig, az 4 óra volt, s a COD is annyi lesz elvileg:


mester302 · 7 év
Erre nagyon kíváncsi leszek. De inkább a Multi része érdekel Wink Ezért is veszem meg eredetiben.
Szerintem nálam nem lesz gond. Smile Remélhetőleg Grin

Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHz
NVIDIA GeForce GT 630M 2048 MB
Memória: 8 Gb
Windows 8.1 Pro 64 bit
dusinszkig · 7 év
Nálam 3,5 GB ramot használ szinte folyamatosan a gép játék közben. (ASRock 970 Extreme 3, AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition 3,4 GHz, Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition OC, 4 GB Corsair XMS 3 1600 MHz, Windows 8.1 Pro with Media Center 64 bit)
fream · 7 év
De inkább utánanézek a konfignek azt tudom, hogy van benne 8Gb ram. Nyáron tervezek venni egy xbox one t. Kérdésem az lenne, hogy grafikailag jobb valamiben, mint a ps4 ? És a kérdésem az láttam demoban, hogy élő adást is tudok nézni xbox one alatt kérdésem az, hogy jobb grafikát kapok e ha xbox alatt nézem a tv t ? Játékoknál láttam, hogy jobb grafikát ad, mint egy pc nél is, de mondjuk a tv eleve jó grafikát ad. Még egy kérdés mikor adják ki a piacra xbox one t ? Nyárra már bőven kijön, de olvastam, hogy módosítottak a konfigeken nemrég.
Kori · 7 év

Idézet

xboxon gondolom nem biztos, hogy fog futni ez az új játék.

Kiadják Xbox One-ra és PS4-re is! .)Egyelőre nem tudni, milyen lesz az új konzolokon, ezt majd meglátjuk.

Gameplay: (Nekem tetszett a kutyuskával járkálás.)


Az Xbox One November 30-án, míg a PS4 December 13-án érkezik.
paradicsomleves · 7 év
Én ki próbáltam laptopomon hát jó hogy van benne 8GB ram meg directx 11-es videokártyaGrin
De nem nagy szám.
A Battlefield 4 jobban leköt.
Lali · 7 év
Szerintem tök jó ez a játék és nem hiába ilyen nagy a gépigénye

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)25 %
Nagyon jó (3)75 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 243 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 19,467 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!