OPREND - Windows 7-8-8.1 telepítése USB-kulcsról (Pendrive)

Szerző: Kori
Ha még nem rendelkezünk USB-kulccsal, akkor mindenekelőtt vásároljunk egy megbízható gyártótól származó terméket, azonban ne a legolcsóbb változatot válasszuk, inkább a középkategóriából szemeljük ki kulcsunkat, nehogy később meglepetések érjenek.


Olyat válasszunk, mely legalább 4 GB-os, de ha a jövőre gondolunk, akkor érdemesebb (Főleg, ha 64-bites rendszert szeretnénk telepíteni.) egy 8 vagy akár egy 16 GB-os változatra is beruházni, így akkor sem lesz problémánk, ha nagyobb ISO-fájlokat szeretnénk USB-kulcsunkra varázsolni. Kompatibilitás szempontjából, érdemes olyan kulcsot választanunk magunknak, melyet 2.0-ás és 3.0-ás portba is behelyezhetünk.

Minőségi, 16 GB-os USB-kulcsokat már 5-6 ezer FT körül is kaphatunk, melyek a 2.0-ás és a 3.0-ás portokkal is kompatibilisek. Alaplapunkon, vagy akár a számítógépházunkba hiába vannak beépítve a 2.0-ás portok, a vásárolt 3.0-ás kulcsunkat oda is behelyezhetjük, melynek sebessége így korlátozva lesz, azonban még így is gyorsabb működésre lesz képes, mint a 2.0-ás változat.

Ha beszereztük a szükséges kulcsot, akkor következő lépésként helyezzük be azt a számítógépünk megfelelő USB-portjába. A rendszerünk a behelyezést követően felismeri, majd ezután már használhatjuk is. Töltsünk le a nekünk tetsző programot, melynek segítségével felrakhatjuk USB-kulcsunkra is, a telepíteni kívánt rendszert.

Ehhez ajánljuk nektek, a Windows 7 USB-DVD Download Tool, a Rufus, valamint a WiNToBootic nevű programok valamelyikét. (Ezek közül csak a Windows 7 USB-DVD Download Tool igényel telepítést, s szükség van a .Net keretrendszer 3.5-ös változatának meglétére, illetve bekapcsolására is a rendszerben.) Nézzük, hogyan rakhatjuk fel kulcsunkra rendszerünket, a fenti programok használatával.

A Windows 7 USB-DVD Download Tool nevű programot a Microsoft fejlesztette ki, mely ingyenesen elérhető mindenki számára. A program angol nyelven kommunikál velünk, azonban használata rendkívül egyszerű. Telepítés után indítsd el, majd kattints a "Browse" gombra, tallózd be a kulcsra felrakni kívánt Windows 7, Windows 8, vagy Windows 8.1 lemezképet, majd nyomj "Next"-et! Következő lépésként kattints a "USB device" feliratra majd a következő lapon válaszd ki a géphez csatlakoztatott USB-kulcsodat, ezután pedig válaszd a "Begin copying" lehetőséget!Az USB-kulcs ezután formázásra kerül, majd megkezdődik az ISO-fájl tartalmának felmásolása, végül pedig kulcsunk Bootolhatóvá tétele. A másolás eltart néhány percig, viszont a 3.0-ás kulcsnál kell erre a legkevesebbet várnunk. Ha a program végzett a művelettel, akkor azt zöld jelzéssel tudatja majd velünk.

Zárjuk be a programot, majd indítsuk újra számítógépünket. Lépjünk be a BIOS-ba, majd állítsuk be a gépet úgy, hogy képes legyen USB-kulcsról Bootolni indulásnál. Ezt követően kezdődhet a jól megszokott Windows 7, Windows 8, vagy Windows 8.1 telepítése, azonban a DVD-vel szemben észrevehetően gyorsabban zajlik le rendszerünk telepítése.

Nézzük, hogyan is működik mindez a Rufus és a WiNToBootic nemű programok esetében. Indítsuk el először a Rufus-t, hagyjuk alapértelmezett beállításokon, majd tallózzuk be lemezképünket, a "Click to select an ISO..." lehetőségre kattintva. Ezután már csak a "Start" gombra kell kattintanunk, hogy elkezdődjön a fájlok másolása. Miután végzett, lépjünk ki a programból, majd ugyanúgy telepíthetjük róla rendszerünket, mint a Microsoft programjával.

Következik a WiNToBootic-el történő Bootolható kulcs készítése, így indítsuk el az alkalmazást, jelöljük be a "Quick format" lehetőséget, majd tallózzuk be (Kattintsunk a nyílra.) a kívánt lemezképet. Ha ez megtörtént, akkor már csak a "Do it!" gombra kell kattintanunk, a formázáshoz, majd a fájlmásoláshoz. Miután végzett, ezt is zárjuk be, majd jöhet a BIOS beállítás, a rendszer telepítéséhez.

Ezzel a három programmal tehát, akármikor felvarázsolhatjuk USB-kulcsunkra kedvenc Windows 7, Windows 8 vagy Windows 8.1 rendszerünket, melynek használatával ezek a rendszerek rendkívül gyorsan telepíthetőek. Használjátok bátran őket, s jó telepítést mindenkinek! Smile

A cikket készítette: Kori
Hozzászólások megtekintése (eddig 29 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kori · 8 év
Lehet tesztelni a programokat a Windows 8.1 próbaverziójával,
ha nincs más: (Bár OPREND tagoknál ez kizárt.)

A jelen cikk a következő korábbit frissíti, illetve aktualizálja:
spellforce · 8 év
Még egy kimaradt a sorból ami nagyon jó.Thumbs up
ZOTAC WinUSB Maker v1.0 RC 1
Fowler · 8 év
@Mesant:-
Kijött belőle a végleges http://www.winsetupfromusb.com/downloads/ 1.0-s verzió.
Wink
killjoy · 8 év
Az MS saját megoldása jó, csak nem kezeli az USB-s HDD-ket. Én egy USB-s külső vinyót csináltam meg úgy, hogy három részre osztottam, az első egy 20 GB-os NTFS, azon van a Win8.1 install+a felhasználói programok telepítői, a maradék 140GB meg két FAT32-es részre bontva az asztali DVD-hez, az egyiken a mesék a gyerekeknek, a másikon a filmek. Így ha telepíteni kell, akkor a gép az NTFS-ről bootol és telepít, ha a gyerek bekapcsolja a DVD-t, akkor egyből jönnek a mesék, ha meg filmet akarok nézni, akkor váltok a DVD távirányítóján. Az NTFS partíciót én így csináltam:


- Rendszergazdaként egy Parancssori ablakot. (CMD)
- DISKPART
- LIST DISK
- Megkerestem a külső vinyó számát, és utána: SELECT DISK 4 (nálam)
- CREATE PARTITION PRIMARY SIZE=20480
- SELECT PARTITION 1
- ACTIVE
- FORMAT FS=NTFS
- ASSIGN LETTER=I (Nálam, I, mint Install Wink)
- EXIT
- Ezután felmásoltam Total Commanderrel a Windows telepítő fájlokat (ISO bemountolva a Daemon Toolsba) a pendrive-ra.
- Ha kész a másolás, akkor irány a bemountolt DVD "boot" könyvtára és kiadni a következő parancsot rendszergazdaként: bootsect /nt60 i: (az i: a pendrive betűjele, amit az ASSIGN után megadtunk)

Ezután már mehet a telepítés, a maradék két partíciót meg a Sajátgép/(jobb gomb) Kezelés/Lemezkezelésben lehet megfelelően beállítani és megformázni.
vermilion · 8 év
Nagyon jó leirás ,innentöl kezdve aki elolvasa a cikket tudni fogja hogyan kell usb-röl telepiteni!Smile
Pali · 8 év
Én kb. 1 éve használom Rufus-t, szuper jó program, gyors és "majdnem" minden telepítőt lazán rámásolja a Penemre. WinToFlash-t valahogy nem tetszik, főleg, hogy lassú és idétlen a boot menüje, WinToBootic szintén nem jött be nekem (sokáig csak gondolkodott nálam), Unebootin-t próbáltam még (Windows ISO-val, XP-t felmásolta 2 óra alatt, azt hittem hátast dobok)... Windows 7 USB hát, nagyon könyörög külön csomagokért, szóval azzal már nem szerencsétlenkedtem. Rufus a legjobb (Windowst és Linuxot is penről telepítem most már)!
Szekypapa · 8 év
A 8.1 szépen felkúszik Windows 7 USB-DVD Download Tool, -al. Szinte mindig ezzel telepítek. Jó!
Kori · 8 év
Nem várhatjátok el, hogy az összes ilyen alkalmazást egyetlen cikkben felsoroljam, így is elég hosszúra sikeredett, s ráadásul minél több, annál jobban összezavarja a kezdőket.

A cikkben a legismertebb három program található, mely leírás azért készült, hogy mindenki boldoguljon az USB-vel való telepítéssel.

vermilion -

Idézet

Nagyon jó leirás ,innentöl kezdve aki elolvasa a cikket tudni fogja hogyan kell usb-röl telepiteni!

Köszönöm! Valaki legalább látja ezt. Smile

killjoy -

Idézet

Az MS saját megoldása jó, csak nem kezeli az USB-s HDD-ket.

Mert sajnos nem frissíti az MS, ez az egyetlen gond...
kovi75 · 8 év
Mivel gyakran kell telepítenem különböző op. rendszereket érdekelne, hogy sikerült-e már valakinek megoldania, hogy egy pendrivra felrak 2-3 telepítő ISO-t és azokból telepít (SADU, YUMI)?
smgr · 8 év
Csak az én Dell laptopomon csak 3 USB 3.0 port van, ezért is vettem magamnak USB 3.0-ás pendrive-ot. De ez a szemét nem képes boot-olni USB 3.0-ás pendriveról. Mi lehet a baja ?
Pali · 8 év
smgr

Próbáld meg evvel: http://www.plop.at/en/bootmanager/dow...nload.html

1. Kicsomagolod
2. Belépsz a Windows mappába
3. Futtasd le a InstallToBootMenu.bat fájlt (ha Windows rendszered van)
4. Engedélyezd a telepítést
5. Indítsd újra gépet
6. Válaszd ki a Plop Boot Manager-t (de közben legyen csatlakoztatva a Pendrive)
7. Ha felismerte, használd egészséggel!

Ez a cucc bármely gépen használható, még régi Pentium 1-es gépeken is, ha Pendrivről kellene telepíteni, ezzel gond nélkül megoldható. Ezért külön felmásoltam 2db Floppy lemezre is, ha nincs rendszer a gépen, akkor bootolom ezen keresztül (egyedül RAID vezérlőket nem kezeli sajnos...).

USB 3.0-n bár sosem próbáltam ki, bízom benne, hogy azon is müxik (USB 1.1 és 2.0 eddig mind működött nálam)
jakab · 8 év
@smgr Szerintem próbál ki a másik (jobb) oldalra dugni a pendriver-ot, mert ott csak 2.0 az USB, ha jól tudom.
Majd írd meg ha sikerül! Wink
lalanet · 8 év
Üdv mindenkinek , és nagyon sok boldog új évet kívánok minden fórumozónak. A kezdők nevében remélem mondhatom ,hogy köszönjük ezt a sok tapasztalatot amit megosztatok velünk üdvözlettel lalanet.http://oprend.hu/images/smiley/smile.png
Dudi79 · 8 év
Sziasztok!

Kovi75 (#12) kérdésére a válasz engem is érdekelne! Van már valakinek pozitív tapasztalata Win7 + Win8 multiboot pendrive-re? Nálam vagy összekeveredtek a file-ok (YUMI), vagy elindul a boot, de CD/DVD drivert kér a kiválasztott telepítő rendszer indulás után (Xboot).
noel80 · 8 év
Sziasztok!

Nekem olyan gondom akadt, hogy freedos-os netbookhoz másoltam egy 2.0-s bootolható USB-t OEM Win8.1-gyel.
Fel is ismeri, elindult a telepítés.
Viszont a kulcs megadása után, kéri, hogy tépjem ki és indítsam újra.
Szerinte el kellene indulnia a windowsnak, majd újra csatlakoztatnom az adathordozót és frissítéssel tovább dolgozni.
Ehhez képest a freedos-t tölti be. Az sem segített, hogy a BIOSt visszaállítottam.
Ötlet valakinél?
csakanoki · 8 év
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha én szeretném így feltelepíteni a 8.1et, és megcsinálom a leírtak alapján a pendriveot, akkor mivel SATAII-es vinyom van kell e valamit kezdenem vele, vagy igy azonnal felfog kuszni? vagy telepitsem inkabb DVDrol es pendriveon legyen a SATAII driver?!

Válaszotok előre is köszi! Smile
Ares · 8 év
Sziasztok!

Na szóval : Multiboot pendrive

Látom nagyon sokfajta program került itt szóban.Ne haragudjon meg senki,de leírom,h melyik a legjobb program,és,hogy hogyan kell HASZNÁLNI.
A program neve:YUMI
Használata:
A pendrive-ot le kell formatálni NTFS-re,és Label-nek azt kell írni,hogy MULTIBOOT.(My Computer v. This PC)
A lényeg,hogy: NEM SZABAD A YUMI-VAL FORMATÁLNI!!!!
Ezután Yumi : Kiválasztod a pendrive meghajtódat,kiválasztod a fajtát(erről még később pár szó),betallózod az iso(kép)fájlt,és mehet.Amikor befejezte,megkérdezi,hogy akarsz-e még hozzáadni...ha akarsz,adsz,de valóban nagyon fontos,hogy a format a Yumiban NE LEGYEN KIPIPÁZVA!

Fajta : Windows telepítővel semmi gond,megtalálod a listában,viszont Hiren's Boot CD-nél lehet akkor,ha kibővitett verzióról van szó...ilyenkor,ha a Hiren's választod,és be akarod tallózni az Iso-t,akkor nem fogja látni....ilyenkor választod a Bootable iso(syslinux)-ot.
Plusz ha akarsz még rátenni a pendrive-odra telepíthető programokat,akkor csak a pendrive-on nyitsz egy új mappát,adsz neki egy nevet(pl. X),és abba belemásolod őket,és ennyi.
Én most tettem fel Yumival a penemre egy 15.2-es bővitett Hiren's-t,Kori 7-es Windows-át,egy Se7en packot,meg KMSPICO-t,meg Windows Loader-t,meg a Comodo Internet Security-t.Grin Sajnos a 8.1-es Windows már nem fért rá a 16GB-osomra.Sad
Meg tudom,hogy a legtöbb embernek világos,de ideírom,h BIOS-ban be kell állítani,hogy a pendrive-ról bootoljon,ha használni akarod!
Annyit még hozzáteszek,hogy ez mind idő...nekem is kellett 1 óra,de ezután,főleg ha van egy nagy tárolókapacitású pendrive-od,nem kell vele többet bajlódnod.Wink
Kényelmes használatot kívánok!Smile
MixuQ · 2 hó
Hali. Elsőre nagyon hasznosnak tűnik, mindenképp kipróbálom, viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy azóta, mióta ez íródott, lehetséges-e egyszerre UEFI GPT és Legacy MBR telepítőt is rápakolni? Köszi Wink
totalbrutal · 8 év
Sziasztok!

Pendriveról szeretnék GPT-re formázott merevlemezre UEFI-s gépen Windows 7 x64 -et telepíteni.
A KORI által készített windows 7 x64 -ben a sources mappában az install.wim file nagyobb mint 4GB. A gond ott jön elő, hogy ha a pendrive-ot FAT32-re formázod nem tudja rámásolni a FAT32 fileméretkorlát miatt. Ebben az esetben NTFS-re muszály formázni. Viszont itt jön elő az a hiba, hogy ha UEFI telepítést szeretnél elvégezni annak feltétele, hogy FAT32-re legyen formázva a pendrive. Na erre tud-e valaki megoldást?
Juxtapoz · 7 év
most én is ebbe a hibába ütköztem sajna Sad
csabika222 · 7 év
Sziasztok !!!

Valaki segitene nekem abba hogy usb-ről akarom telepiteni a gépemet .
Megcsináltam mindent amit kellett el is kezdtem a telepitést de azt irja ki nekem hogy hiányzik az NTLDR fájl ilyenkor mi a teendő.
demike · 7 év
Szervusztok! Nem ide tartozik, esetleg tudna valaki egy meghívót küldeni a ubit.eu oldalra! Rég jártam ott és nem enged be! demike56@gmail.com
Köszi szép napot!
Grundaa · 7 év
Sziasztok!
Eme kis remek program tökéletes leírást kapott! Smile
Viszont nekem olyan problémám lenne, hogy feltettem pendrive-ra a Win7-emet, és ugye csak két meghajtóm volt, C: és D:, mikor átkonvertálta pendrive-ra a Win7-emet, akkor készített egy Helyi Lemez(JSmile meghajtót is ... 100MB tárhellyel és és ebből foglalt 78 MB, na a kérdés az lenne, hogy hogyan lehetne ezt a meghajtót eltüntetni?

Előre is Köszönöm a Válaszokat! Smile
sanyoka · 7 év
Nálam csak a Rufus-al ment fel az iso a pendrivera.Sad
cecil85 · 7 év
Üdv
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Pendriverol való telepítéskor nekem ezt a hibát írja ki.
Egy cd /dvd meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik.
kiskis · 7 év
Sziasztok,van egy nagy gondom,mint 1-2 tagnak is Smile 3 napja kinlódok evvel a multiboot megoldással de az istennek sem sikerül.meg csináltam úgy ahogy kell,le van irva ,de úgy is,ahogy Ares fórum társunk is le irta.nem megy .az Ares leirásánál,nem is látja a pedrivet a gép a biosban sem,így nem is bootol.ha viszont Yumival formázom le,akkor bootol,de csak egy rendszert lát,nálam a gépen win 8.1 van fent.a pendrivon is rajta van + a win 7. nem megy sehogysem.valkinek sikerült már ez a több op.renszer feltétel és működött is?
Köszi
Boldog Új Évet mindenkinek!
SzakiLaci · 6 év
Nálam is a YUMI vált be. Legalábbis Win7 telepítésekhez.
http://www.pendrivelinux.com/yumi-mul...b-creator/
Mivel:
1. Egy pendrájvra ráfér több Live-CD is
2. Kezeli a RedoBackup-ot
3. Később uninstallálhatok 1-1 iso-t, és felrakhatok másikat. Nem kell az egész pendrájvot elölről elkezdeni összeállítani.
4. Lehet mellé még egyéb install-anyagokat (Pl. Loader) rámásolni a kulcsra
(Megj.: Nekem nem volt gondom azzal, ha bepipálom a "format"-ot is... max az NTFS-t régebbi BIOS-ok nem ismerik fel.

A Rufus-szal voltak gondjaim. (Csakúgy mint 5 másikkal, amiket próbáltam ...)
mumorec · 4 év
Változnak az idők.
Semmilyen külső program nem szükséges ahhoz hogy bootolható USB windows telepítő pendriveot hozzunk létre..!

Windows 7-8-10 -el le kell formázni a gyári állapotú pendriveot 1db partícióval. és rá kell másolni a felmountolt ISO file tartalmát. Ha ekkor Fat32-re formázzuk akkor akár bios/mbr akár uefi/gpt módban is installálhatunk (ugyanazon pendrivról változtatás nélkül!), ntfs-re formázva elvesztjük a uefi/gpt telepítés lehetőségét.
A Rufus szeret átpartícionálni, ezért a parancssoros diskpart-al ellenőrizzük le hogy 1db partíció legyen csak a pendriveon.
tuske70 · 4 év
Sziasztok

Az lenne a kerdesem hogyan tudok ujratelepiteni egy win.7 a mar meglevo helyere,ugy hogy szuksegem lenne nehany adatra.Megoldhato ?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (12)80 %
Nagyon jó (1)6.7 %
Jó (2)13.3 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

odin
  • 5 Vendég
  • 154 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 20,468 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!